Friday, 29 April 2011

UCAPAN YANG TAK TERUCAP..

Assalamualaikum...hello...

Hey u olls...pe khabar..hhu tetibe lak tanye khabar ni pehal lak..hihi..xdela actually Yaya tulis entri ni tengahari..Yaya tengah rehat sebelum nak masuk kelas jap lagi...hihi..Hari ni hari last kelas teori kat GFSS..n tak tawla nak cakap camane sedih atau gembira pon ade kot....gembira sebab berjaya tamatkan kelas 2buln teori tapi masih ade 2buln lagi praktikal la..dan sedih sebab xdapat jumpa lagi kawan2 dalam kelas yang lain..dan hari ni hari last kita bersama..sepanjang 3hari last ni..dari rabu sampai jumaat asik makan free je dari Mr.Paul..our principal..hihi =) aku yang nak berdiet pon xjadi diet..tapi still cover lagi la..xde makan banyak sangat... ^o^

Ucapan aku yang tak terucap tadi saat bila nama aku disebut untuk bagi ucapan plak..hihi..tak banyak tapi apepon aku harap kawan2 xlupa sesama sendiri..kalo terjumpa kat luar tu tegur2 la taw...aku ni..walaupon xbanyak cakap dalam kelas tapi xbermakna aku sombung..aku xsombong taw.. =D tapi kalau terjumpa xdapat tegur at least senyum k..tapi nak ingatkan jugaklah aku ni rabun..kadang2 tu orang depan aku xsampai 3meter pon aku ni xnampk sangat..kalo aku xpakai crmin mta atau contct lense, kalo korang nampk aku tapi xsenyum tu bermakna aku memang x perasan korang taw...bukan wat2 xnampak..hihi..nanti orang kate aku sombong dah..padahal aku ni rabun..;p huuu..nasib bek leh bawak kete lagi..da siap crmin mta dlm kete tapi jarang pki..nampk cam nenk tua..ish! ^,^ 

Lagi, aku nak cakap yang korang memang best r..walaupon kita kenal 2bulan je dalam kelas tapi masing2 rase selesa..xdela macam xnk bertegur spa ke..ape ke..kan..aku pon xtaw r dari dulu sampai sekarang kalo aku pegi masuk ssuatu tmpat, macam kat sek mennegh ke,kolej ke ataw kat tempat keje, atau p kursus,memang akan jadi happening..ceria..dan memang masuk la dengan aku senang cakp, kire macam xpenah aku dapat tempat yang so serius sangat, bukan mksud nak men2 tapi kita hidup ni kenela ceria2 sikit..xmaula jgk snyp mcam tengh berkabung..serius je kje..kan..hihi so aku amat bersyukur sangat..lagipon, aku ni dahla pendiam,kalo p sesuatu tempat yang snyap je pon mmg hancur la..mlt ni agknya memg susah nk buka..kot..hihi..

Akhir kata dari aku, semoga kita akan dapat berjumpa lagi dan harap masing2 dapat kje yang bagus..wat kje elok2..n xmelupakan sesama sendiri..always connect with each other ok frenzz..luv u olls larh..! <3<3<3<3 ok da..nak masuk kelas balik..jangan nangis lagi macam pagi tadi suda..huuu.. -_-'  bubye..
wslm...dari YAYA.. =)


Thursday, 28 April 2011

SANTAI BEN ASHAARI: KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Nak join klik pic atas ni k..
Assalamualaikum.....

Kenapa Yaya jadi blogger...?? Actually Yaya sendri xpasti samada Yaya layak di gelar blogger atau tak becoz of errr...kalo tengok blog Yaya pon taw kot..Yaya xreti sangat coz baru lagi..xde spae bagi tunjuk ajar untuk buat blog n wat dier btambah menarik..tapi ape yang Yaya taw,Yaya start tulis blog bile tengok ada rakan internet yang lain cam active je dalam blog ni..banyak yang mereka share..tentang diri sendiri, tentang orang2 disekeliling mereka, bout entertainment, health dan banyak lagi jugak..kira berkongsi pengetahuan la..dan Yaya rase nak jadi macam tu jugak..tulis blog, lebih kepada untuk share with all fren tentang segala apa yang kita tahu..yang mungkin boleh menjadi ikutan atau pengajaran..samada kenal atau tidak n of course untuk menambah kenalan yang boleh bertukar dan berkongsi pendapat..sharing is caring.. <3<3<3 n always remember- There is no stranger in our life, just a friend you haven't meet yet!- ^,^

Wednesday, 27 April 2011

MUMMYLOVERS CARI BLOG UNTUK DIREVIEW


Hehe..setelah join segmen kat blog BA..sekarang Yaya terjah plak try masuk blog Mummy ni..^,^ yela..sebab sedar diri...follower yaya jangan kate kurang 100..kurang 30 jugak pon ..hihi ^o^ Mummy kate suh letak 1 pic cun..tapi Yaya xde pic cun la Mummy...urmmm....
Sesape nak join boleh klik kat pic atas ni k.. 

Hihi..pic ni bole x Mummy...Coz yaya xde pic cun..jadi memilih pic rambut kering dan yang xbersikat ni sebagai tatapan....huhuhu ;p

Ok then,sedikit komen tentang blog Mummy kan...urmm..bagi Yaya yang baru berblog ni xlyak nak komen lebih2...apepon Yaya suke sangat tengok blog Mummy..pinky...! Dahlah yaya suke dengan pink..Mummy plak buh wrne pink..hihi..pastu memang banyak entri yang berfaedah jugak dari Mummy yang Yaya tengok..selain tu,blog Mummy jugak sangat menarik..Yaya baru lagi..xtaw sangat nak mengedit n mewarnai blog menarik macam Mummy..harap boleh bagi tunjuk ajar yek! ^o^ Ok..tu je Mummy..bole kan..heeee 
Sekian,
Wslm...=)


Tuesday, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Assalammualaikum w.b.t....
hihi panjangnya...rase nye ni baru 1st aku bg salam yang panjng kat entri..hihi ;p
Nampak pic kat atas tak??hihi..join the segmen from Abg Ben for the 2nd time..hihi but kali ni abg ben wat segmen pasl kenangan manis atau pahit semasa di sekolah... =) hihi ingat lagi ke aku ni?? sedikit sebanyak adalah ingat kot....hihi kalo nak join just klik kat pic tu taw.. ^o^

Ape cerita nyer yer...ermmm jap aku nak ingat balik ade ke memori yang aku simpan lagi pasal sekolah aku dulu tu..hihi..haha..adelah..banyak kot..mane boleh tak ada kan...aku cerita la pasal manis n pahitnya..1st pasal pahitnya dulu..yang paling aku tak boleh lupa is..pada suatu pagi ni..chewahh...aku form5..kat sekolah tu..aku masa tu da naik moto dah..biase r kan..rumah dekat tapi sibuk nak naik moto..cehh!! hihi..sudahnya sampai kat satu selekoh berdekatan dengan rumah aku tu..masa tu nak turun bukit..aku agak terperanjat bile tiba2 kat selekoh tu muncul sebuah kereta apalagi......jatuh r..adess..masa tu memang tak sakit..tapi pe yang buat aku sakit masa tu ada seorang member kelas, kira member yang selalu bertegur sapa la jugak kan..lalu jalan kaki kat situ buat macam tak nampak aku je..dia boleh lalu kat tepi tu tengok je..aku pon xdela tunjuk muka nak minta simpati kan..huhu aku pon dengan muka tebal angkat motor aku yang dah jatuh tu terus kan je perjalanan ku ke sekolah macam tak de pape berlaku..pakcik dalam kereta tu plak bukan nak turun tengok keadaan aku tapi just tengok dari tingkap cermin..tanya aku ok ker x??? -_-"?? 

Masa tu aku tak tengok lagi luka yang da ada kat kaki aku ni..akibat dari terjatuh tu..teruk jugak kot..sampai aku rase dagu aku da cacat sikit masa tu dek terjatuh tu.macam senget pon ade..nak dipendekkan cerita bila member2 baik aku yang lain yang nampak luka aku sebab aku jalan terdengkot2..huhu dorang report kat cikgu yang bertugas masa tu n cikgu tu bawak aku g klinik kerajaan kat situ..n kol mak ayh aku..hihi..mak ayh aku xdapat kate ape..aku ni da banyak kali xcident pon..huhu ;p tapi pasal pagi tu bukan salah aku..n bukan jgak slah pakcik yang bwak kereta tu..aku terperanjat je..biasela kalo kat selekoh..xnampk kereta yang datang dari sebelah..jalan pon kecik je..heee..

Ok.. yang cerita manis pulak ade 2...satu mase aku nakal2 dengan member aku..hihi..suka ponteng sekolah masa nak study week..paham2 jela kalo mase tu minggu ulang kaji..memang malaslah nak ke sekolah..sudahnya aku ponteng ngan member aku tapi dengan pengetahuan mak aku taw..hihi ;p sebab aku da terangkan kat mak aku yang waktu tu ulang kaji..kt sekolah xde blaja sangat..hihi aku dengan member aku lak bleh g jalan2 la..g karok la...huhu ..then kisah yang ke-2 plak of course la masa di saat2 akhir waktu persekolahan..masa tu memang xboleh lupa..lebih2 lagi masa tu waktu rehearsal hari graduasi untuk form5.. =D sibuk amik gambo keliling sekolah dengan sume member2..besh... =) 

Dan lagi best bile persahabatan tu xberakhir di zaman persekolahan je..tapi masih diteruskan hingga sekarang... ^,^ <3<3<3 
Kat bawah ni ade sikit pic yang aku amik kat sekolah... ^_^



Gambar sekelas..boleh cam yang mane satu aku x??hahahaha

Pic yang d ambil waktu bukan pose..sume muke pucat..huhu ;p

Ok..cukup sampai di sini je kot..kan..t boring plak orang baca..hihi 
Sekian...wslm.. =)



Monday, 25 April 2011

BEN CARI BLOG BARU LAH


Baru buka blog nak edit pape yang patut n then ternampak plak segmen Abg Ben yang baru...ni..hihi..abg ben cri blog baru utk tolong d pomotekan..huhu..tapi was2 jgak blogger macam aku ni layak ke d panggil blogger dengan followe bape orang ni je masuk dalam segmen abg ben ni..tetibe jer rase rendah diri..coz aku baru je berjinak2 dalam dunia blogger ni...huhu...FB n TAGGED telah berjaya aku teroka..dengan punya beriban2 fren...tp blog..??errr... -_-''
KLIK SINI kalo nak join....


5 Blog baru yang saya suka:
1) http://hariskaito.blogspot.com
2) http://ladieunie.blogspot.com (ni kawan shayer..ihi)
3) http://sweetyayalicious.blogspot.com (macam biase tengok jer..hihi )
4) http://kelik2jarifoto.blogspot.com (ni pon kawan shayer jgk.. =)


5 Blog lama yang saya suka:
1) http://www.benashaari.com (ni blog abg ben yang femes)
2) http://eykameow.blogspot.com/ ( ni blog kawan shayer jugak...)
3) http://peliks.blogspot.com/ (blog maria elena yang femes jgk)
4) http://kupukupukecik.blogspot.com/ (yuyu zulaikha yang tomei..shuke tgok)
5) http://fizza-closet.blogspot.com/ (nak tgok shawl..g kat blog ni...=) )


Sunday, 24 April 2011

MAKE-UP CLASS-PART2

Halloo...huhu...rajin plak aku nak say hello ni... ^O^ still remember make up class yang aku penah bagitahu sebelum ni x?? xingat?? xpe2..KLIK SINI k.... =)
:
:
:
haaaaa....hari in lah hari nya..aku pergi tadi masuk dalam tghari tadi..dalam pukul 11.30-12 tghari camtu lah...well...how's is going yea...urmm..ok kowt.. =) banyak jugak la yang aku belajar walaupon pada awalnya dia bagi briefing dalam chinese language..huhu..yela...da agak dah..aku sorang jer malay..nasib baikla juru makeup yang tolong aku tu xde memburukkan wajah ku yang memang kurang lawo ni..macam yang jadi kat make-over free hari tu..huuuu ;p kat bawah ni ade sikit pix aku lepas make up..hasil tunjuk ajar miss cikgu kecik yang ajar aku tu..hihi..
Makeup ni lebih kepada make up basic yang biase, natural dan boleh dpakai setiap hari. Means, bukan la make up untuk khusus sesuatu majlis macam diner ke...ape ke..ha! make up day la senang cakap..hoho ^o^ ;p
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Masa make up..suasana dalam make up room tu..tengok..chinese je ade kan.. ;p

Kat sana tu untuk wat hair styling..suke sangat dapat wat hairstyle curl..sesuai dengan aku..heeee =D

Hehe..suke betul miss juru make upa yang ajar aku ni..aku cakap nk amik pix dengan dier ^o^ tq yer!!

Ok ke?? EMM..make up tu ntahla..tapi rambut..TERBAIKK!!! hahahah ;p

huhu....

Yang bawah ni plak aku amik sendiri...menggedik kejap.hoho

Untung betol orang rambut tebai mcm aku ni..huhu 

huuuu...

Jerawat memang xdpat tutop dah..adoiyai napela ko nak kua time2 macam nih! 

Dahla tu...ade banyak lagi aku amik ni tapi rase memang xyah la bagi tengok lg muak lak bile aku tengok gambor gedik perasan comel aku ni..siap lub2 lak pix atas ni..adess! whahahahaha ^o^ tolong jangan muntah k.. ;p ok daa.... bubye..


Saturday, 23 April 2011

LAIN YANG DIHARAP LAIN PULA YANG JADI..ADOYAii

Ingat tak cerita filem yang aku nak tengok sangat tu..??? KLIK SINI ..haaaaaa


Adoii....ingatkan best la citer Penunggu Istana tu...beria-ia taw aku nak g tengok tapi hmmmm..maleh nak cakap la..lagipon tak boleh nak merungut coz movie tu bukan sekadar filem rekaan untuk ditonton semata-mata tapi citer tu lebih kepada aktiviti paranormal...Senang nak cakap kalau u ollss mengharapkan nak tengok cerita2 hantu macam filem2 seram lain kat Malaysia ni jangan haraplah untuk tengok dalam filem ni. Cerita ni tak mempunyai jalan cerita yang menarik..yelah..macam yang diorang kata, filem ni tiada skrip n tiada pengarah cuma ade penerbit..huhu. Apa yang menarik perhatian aku cuma 'footstages' yang real yang diorang masukkan dalam filem ni..memang wat aku kecut pyot biler tengok citer ni sorang diri beb!!huhu..but it's just bcoz the footstags tu..tapi ada jugak yang menjadi tanya dalam diri aku...mana satu yang real n mana satu yang direka...hurm..mayb korang bleh tangok n decide sendiri...Tapi overall citer ni ok kot bg aku yang sememangnya suka tentang aktiviti paranormal ni walaupon penakut..huhuhu ;p Lagi satu pelajar yang aku rasa ada bakat dalam filem ni adalah.....err...alamak..da lupa r nama dier..huhu..tapi lelaki lah...mayb biler korang tengok korang akan tahu siapa yang aku maksudkan..dah macam Que plak bile aku tengok. =) Gud2..n congrate jugaklah to student2 ni yang berani membuat kajian kat Istana Billah, Perak tu yang sememangnya sebuah Istana lama yang berusia lebih 100tahun lamanya dan yang sememangnya berpenunggu...difahamkan oleh member ku sendiri yang berasal dari Perak, Istana tu punya 7PENUNGGU....huuuuuu....betul ke???

APA PLAN HARI NI???


Wahh..bangun pagi2..memang da jd kebiasaanku...huhu..cheewahh! ;p Pagi2 dengan xmandi lagi tapi da basuh muke la kan..g kua breakfast dengan parents aku...g mam roti canai..wahahahaha...xsenonoh aku xmandi..haha..but cam biase i will say-'ADE AKU KESAH?' huhu
Apa plan pagi nih...bgun awl2?? hehe xde g amne pagi2 ni..cuma nanti ingat petang baru kua g jalan n tegok wayang wif my BFF Cik Non.. =) rindu same dier...menggunakan masa yang ada pada hari ini untum]k bertemu dengan nyerr.. ^o^ Tunggu yer shayunkku petang ini...kite bertemu..Insyallh... =) hope xbanyak berbelanje hari ni..huhu

Friday, 22 April 2011

TIKET WAYANG BURN BEGITU SAHAJA.. -_-"

Dengan xcited nyer aku dengan rushing balik ke rumah dari S.Alam..baru habis karok dengan kakak2 sekelas..huhu ;p  Sampai JJ jer da kol 7.30 n beli plak tiket for 3person dengan price RM42 omg! But xkesamapian untuk melihatnya.Bcoz my mom sakit pewot...Actually nak tengok citer 'Penunggu Istana' pada pkul 8 malam ni..rushing giler kot aku balik..sampai je rumah tengok my parents xsiap lagi...tertanya2 lah aku..n then my father kate my mom sakit pewot sangat..so aku ckap kalo macam tu xpyh pegi la..biarla burn jer uet RM42 tuh..huhu nak nangis jugak aku sebenarnye..nak sangat tengok citer tu dengan parents aku-coz aku penakut nak tengok sensorang..heeeee. Umm...xpela..xdapat nak tengok ngan parents aku..sok aku g tengok jugak..wif my gud fren..Cik Non...rindu dier..n dier rindu shyerr..kate mau jmpa..hukhuk ;p

Ok tu jer...dapat taip malam ni..n untuk hari ni.. =)
P/S: To my 'kakak2' sekelas,hehe...tq for today.. <3 ^_^

Thursday, 21 April 2011

KONVOKESYEN-PELIK SANGAT KEW AKU???HUHU

Huuu...penat badan xilang lagi...g Konvokesyen ari ni...kat Pan Pac Hotel KLIA.....mula2..nasib baik la..xsmpai lambat..yela..bukan taw jalan..jalan pon berpandukan tunjuk arah oleh my fren fiance..mlalui telepon..huhu ;p..apepon Alhamdulliah selamat sampai n selamat pulang...coz time blik samapai je kat S.alam tu..ujan lebat giler kot..kete crmin aku mcm kne simbah air jekk..huhu 
Berbalik pada masa konvo aku tu...pe yang pelik owang tengok aku...???aku ade mata..ade idung..ade mulut..sume samae mcm owang lain..tapi beza nye yang wat aku pelik tu mendenyer..???huhu 


Actually..dowang pelik coz aku pakai hijab kat atas ni hahhh...!! hoho..jangan xcaye beb!! Tapi kalo nak ikotkan xde pelik kot coz aku memang kat kolej pakai hijab..kat lua je aku tak pakai..huhu tp xbleh nak salahkan orang jugak sebab sebelum konvo ni dowang tengok aku masa raptai xpkai hijab...n masa konvo tadi tu plak aku pakai..ade yang kate aku Yuna datang wat konsert..haha ciut jek dak tu tapi lagi siuuttt kt daq pmpuan ni..bleh ckap aku pkai tudng ni sebab nak tutup rambut karat aku?!! Ceh..tolong cikit r..aku pakai sebab memang aku nak pakai..aku xkan pakai atas sebab orang lain..Jadi semua orang tolong la paham..Cuma aku blum sedia sepenuhnya lagi nak pkai hijab..blum dapat Hidayah lg..walaupon name ku Hidayah... ;p umm Aku da agak dah ade yang akan cakap n pikir macam tu..actually xkesah sangat pon...bia la pe orang pikir..diri aku cuma akan cakap "ADE AKU KESAH?!!"

(Gambar di atas member aku-itm kat bibr bwh dier bukan lebam taw..ni sebab hp dier cam rosak..huhu..ade tnde itm lak.. ;p )

Hahaha....anyway nak cakap cikit pasal majlis tu..aku p dengan fren aku..ber-2 jek..aku xbwk parents dia pon xbawak parents..jadi hanya kami shaja..hihi..Majlis bjalan dengan lancar kot..walau kami semua agak keboringan n 'kemengantukkan'..huhu..mendengar owang bagi ucapan..paham2 je larh kan camane..tahan mata n telinga mendengar. Memang besh dpat jumpa lik member lame yang da lame xjumpa..n maybe boleh jadi tu yang terakhr kali berjumpa.. =( apepon aku wish semua member dapat kerjaya yang bagus+berjaya dalam hidup n menjadi orang yang berguna..ok! Wish u all the best..n to me to0..hoho
N Congrate to all fren that graduated today! =) 

^_^
Ok ni je yang dapat aku update for today..ade pic lg tp dlm kamera laen..t aku update lg pic2 tuh..huhu da ngntok..nitee... =)

Wednesday, 20 April 2011

BAD ATTITUDE SOME OF RAKYAT MALAYSIA

Arini tak dapat nak tulis panjang2 walaupon banyak cerita..huhu coz have my fren in my house. So kene utamakan tetamu kan..xkan nak o9 time ade tetamu.She's be here till Thursday..it's bcoz of our convocation at this Thurs 21st April 2011. ^_^ sekarang waktu tidor jadi boleh taip blog sikit..hihi nak jugak.. ;p
Nak djadikan cerita nye berdasarkan title aku yang kat atas tu, ari ni kami rakan2 sekelas-5orang pergi la 'usha2' tempat yang bakal kami praktikal nanti di sebuah shopng complex yang agak terkenal kat Shah Alam ni. Kami xberapa tahu sangat tempat tu but da jumpa company tu..jadi nak tanya orang didalamnya lah pasal kedatangan kami tu but u know whutt.....?? the guy yang jawab pertanyaan kami tu jawab dengan muke yang...ermmmm nak cakap camne ek muke...ketat ke???ke sengal??Opss..bukan2...ntahla tapi memang sungguh tak sopan la...Well...kita kan orang melayu..orang Msia..orang Islam plak tu..xkira la sape pon yang datang bertanya kat kita walau tahu atau tak..kenal atau tidak kita xbolehla bersikap macam tu..kita tanya cara baik jadi jawabla dengan baik jugak..haiiii...nthla..xpaham dengan sikap sesetengah orang ni..bermasalah sangat..muka nak ketat jerkk..nampak sangat ketidakmatangan di situ. Lagi bukan ari ni je aku tengok orang2 macam ni..tapi da banyak kali jugak kot aku tengok..sebab banyak kali aku kene..hahahahahah ^o^ aku senyum tapi orang tak nak senyum..tapi aku xsalahkan orang2 macam tu la mayb dorang xpikir aku akan senyum kat dorang kot..yela..ingat aku ni senyum kat orang belakang ke..senyum sowang2 kew..huhu da laen dah tu senyum sowang2..heee ;p That's why kadang2 aku jalan xtengok orang..aku jalan straight forward ke tempat yang dituju..bukan xnampak orang tapi wat2 xnampak..hoho..tapi kalo aku pasan orang senyum kat aku of course la aku akan seyum balik..tu pon selepas di pastikan yang orang tu senyum kat aku la kan..hahahahah  ^o^ At least senyumla..xkira pada orang tua, orang muda, lelaki atau perempuan mahupun budak kecik..'Budi Bahasa Budaya Kita' kan...chewahhh..hihi =D
Apepon aku nak simpulkan mengenai tempat praktikal yang bakal kami tempuhi tu ok kowt..tawakal je larh..hope sume ok.dan kami semua selesa berada di sana...huuu >,<
^_^
Don't stress2...kalo stress meh ikot wat macam ni....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Kalo nak lagi rancak cube macam ni plak....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
hahahahahha..........;p

P/S: Please try this at home ok...hihi

Sunday, 17 April 2011

MAKE OVER-PART2

Hahh!! Ingat lagi tak pasal make over aku part1 under Cosway tu?? Kalo xamik taw KLIK SINI .Time hari sabtu semalam la kan..aku p da..terlewat ckit..huhu..well..aku xlarat r nak terangkan secara terperinci tapi overall ok la..yang aku xpuas hatinya make up dier aku rasa bukan dari professional makeup artist coz bad..xdapat buat aku yang xlawa ni jadi lawa malah jadi makin xlawa adela!! Lagi ok kot kalo aku yang make up sendri..dalam banyak2 photoshoot tu cuma 2je yang memuaskan hati aku..tapi yang aku boleh bawak balik cume 1keping gambar je...nanti aku tunjuk..kat bawah ni ada beberapa pic masa sesi make up n photoshoot..
:
:
:
:
:
:
:
:
:





Ni lah hasilnya..dapat 1pic jerr...huuu
amacam..???ni pon dier dah touch uup..kalo x memang xde lawa+licin macam nih! huhu ;p
Ada ke patut aku yang kulit gelap ni bagi warna biru kat mata???sesuai ke??nampak muka aku bertambah gelap adala..ceh! Ape2 je larr



3 HARI YANG BIZZY....arrgghhhh

Actually xdela bz mane sepanjang 3 hari ni..hihi..tapi memang penat sikit r..start dari jumaat petang sampai hari ni...(ahad) just bcoz of sepupu ku kawen..tapi hari sat tu aku bz lain r kan..bz dgn si dia.hahahaha ^o^ sebulan sekali oww jmpa..punye susah..huuu cian aku..umm merindu je kje..=(
Anyway suka sangat tengok kakak sepupu aku tu,,shanteq jer..n sangat beruntung coz dapat husband yang sudah punya harta sendiri.. =) Agaknya lepas dapat baby nanti tak payah keje pon xpe..jadi suri rumah sepenuh masa..hoho..memandai jek aku ni.. ;p Masa p kenduri tu memang ramai orang lah..sampai tak cukup makanan aku dengar..tapi dorang cepat2 sediakan makanan la..orang merewang la katakan..makanan tak cukup boleh masak lagi lain..lain lah kalau katering..memang payah nak 'topup' makanan,..hihi bleh dikatakan meriah la jugak majlis tu..selalu tangok orang kawen ada sorang photographer je kan..tapi ni lain aku tangok ntah bape orang aku tengok ramai bebenor yang jadi photographer...hihi ape-ape pon aku harap moga jodoh berpanjangan dan berkekalan hingga akhir hayat ye buat kak Roshalina n abg ipar sepupuku..betul ke? abg Izad..(xtaw nama penuh) =D

Masa jumpa si dia tershayunkk...
 Shayunk kuu....'Aku CINTA padamu..' ohohohohoh ^o^

 Aku yang selalu wat si dia di atas ni mara...huhuhu
p/s : maaf ye sygku... ;p

Dia tengah membebel merungut pasal kelakuanku yang menyakitkan hati..ahh aku tak peduli..huhu ;p
"alarhhh abg ni syg memang mcam ni larr.." tapi syg tetap shayunk abg jerr..umm =( 

Masa kenduri kawen kakak sepupuku... <3 


Nilah dier rupa husband nyerr... 

Pelamin pengantin..chanteq..! ^_^

Berseri mukanya.. =)

Shanteq kann... ^,^

Smile!! Kak Nina!! ^_^


Sayang nyer aku xdapat mik pic dengan kak sepupuku ni..coz lambat sangat..aku xboleh bertahan lama sangat kt bawah sinaran matahari..chewaahhh..huuu tp memang betul la..kalo x t mesti aku demam..urmm shayunk nyewwww....hukhuk


Thursday, 14 April 2011

HAPPY INDIANS NEW YEAR!!!


Wahhhhh!!! Besh k0wt hari ni..kami satu kelas sambut new year for indians people! ^O^ xpenah taw sambut sebelum ni..tahun ni aku baru dengar..huhuhuh ;p Memang besh bile dapat wat banyk aktiviti same dengan sume kawan2..n yang paling penting dapat merasa masakan kaum India yang xpenah cuba+makan sebelum ni..shedapp...manishhh!! hikhikhik =D

Anyway tengoklah hasil seni kami di atas ni buat kollam betul ke ejaan ni??huhu kat atas ni. Gambar di ambil bila lampu dimatikan..sume hasil dari kumpulan2 lain pon nampakk cantik2... =) besh...tapi bile time lilin tu dah di tiup aku hampir nak sesak nafas..asap lilin banyak sangat...!! hukhukhuk batok!  ^o^

Semasa dalam proses menyiapkan-dari kumpulan lain..heeeee =D

Inilah hasil kumpulan kami semasa lampu dinyalakan.Belum tutup lagi. G for Genius, F for Future, S for Studies and C for Center (lepas tu da ditukar C tu jadi S for Services..hihi

Ni ahli kumpulan kami - Dari kiri aku, Ikin, Yunie, Puspa n Rangini =)

Ok,sampai sini saje...ni sume adalah kenangan2 kita kat GSFS...n this is the last month..huuu...xsabar nak tunggu g trip plak lpas ni..hihi untuk mencipta 1 lagi kenangan... ^_^ <3<3<3


Tuesday, 12 April 2011

PENUNGGU ISTANA ON 21ST APRIL 2011


Wahhhhh....dengar tajuk agak2 kowang seramm xxx??????huuuu...aku xbape nak seram sebenarnya dengar tajuk ni....sebab dalam pikiran aku filem macam ni biasa je macam filem seram yang lain kat Malaysia ni. Tapi yang buat aku tertarik terasa nak sangat tengok citer ni bila baca kat paper pasal Filem ni...nak taw nape??? Sebab...ianya di buat di lokasi betul2 Istana lama yang dah xberpenghuni sejak 100tahun lalu beb!!!!! Dan krew SEEKERS pon penah visit location kkat tempat ni dan segala apa yang berlaku didalamnya yang mereka dapat rakamkan adalah SAHIH!! Especially the footstages yang mereka dapati semasa wat rakaman kat sana!! OMG!!! the new news yg aku bru taw ni satu2nya filemm yang tiada pengarah..??!!OMG...!! Ni yang wat aku rase memang akan meremang bulu roma bile tengok citer ni..For sure beb!! Xsabar nak tengok..Nak taw cmne sinopsis nye....? KLIK jela ye kalo nak taw... =D Got from blog Uncle Seekers ^_^ hope kita p serbu ramai2 ke pawagam tengok camane citer kisah benar ini...huuuu n komen same2 lpas tgok citer ni nti.. ^o^

Monday, 11 April 2011

MAKE-UP CLASS!!

Owhh yeeaa!! I got another make-up class but just 1day only..huhuh..tp ok lah harga dier just RM38 jew..from RM88!!! ok....!! Banyak less giler class dier..how come i know about this? Urmmm...from my consultant at Sense & Style Beauty Academy ^_^ tq to Mis Christmas coz let me know bout this news. =) Xsabar nak tunggu kelas tu 24hb nanti..tapi besar kemungkinan aku sorang je malay girl..huuuuu...tapi xpe..aku xkesah..ok je... ^o^ bole je idup..hahahaha...
Ok la...ni je aku nak gtaw...i will update about the make-up class ok.. ^_^

Popular Posts