Tuesday, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Assalammualaikum w.b.t....
hihi panjangnya...rase nye ni baru 1st aku bg salam yang panjng kat entri..hihi ;p
Nampak pic kat atas tak??hihi..join the segmen from Abg Ben for the 2nd time..hihi but kali ni abg ben wat segmen pasl kenangan manis atau pahit semasa di sekolah... =) hihi ingat lagi ke aku ni?? sedikit sebanyak adalah ingat kot....hihi kalo nak join just klik kat pic tu taw.. ^o^

Ape cerita nyer yer...ermmm jap aku nak ingat balik ade ke memori yang aku simpan lagi pasal sekolah aku dulu tu..hihi..haha..adelah..banyak kot..mane boleh tak ada kan...aku cerita la pasal manis n pahitnya..1st pasal pahitnya dulu..yang paling aku tak boleh lupa is..pada suatu pagi ni..chewahh...aku form5..kat sekolah tu..aku masa tu da naik moto dah..biase r kan..rumah dekat tapi sibuk nak naik moto..cehh!! hihi..sudahnya sampai kat satu selekoh berdekatan dengan rumah aku tu..masa tu nak turun bukit..aku agak terperanjat bile tiba2 kat selekoh tu muncul sebuah kereta apalagi......jatuh r..adess..masa tu memang tak sakit..tapi pe yang buat aku sakit masa tu ada seorang member kelas, kira member yang selalu bertegur sapa la jugak kan..lalu jalan kaki kat situ buat macam tak nampak aku je..dia boleh lalu kat tepi tu tengok je..aku pon xdela tunjuk muka nak minta simpati kan..huhu aku pon dengan muka tebal angkat motor aku yang dah jatuh tu terus kan je perjalanan ku ke sekolah macam tak de pape berlaku..pakcik dalam kereta tu plak bukan nak turun tengok keadaan aku tapi just tengok dari tingkap cermin..tanya aku ok ker x??? -_-"?? 

Masa tu aku tak tengok lagi luka yang da ada kat kaki aku ni..akibat dari terjatuh tu..teruk jugak kot..sampai aku rase dagu aku da cacat sikit masa tu dek terjatuh tu.macam senget pon ade..nak dipendekkan cerita bila member2 baik aku yang lain yang nampak luka aku sebab aku jalan terdengkot2..huhu dorang report kat cikgu yang bertugas masa tu n cikgu tu bawak aku g klinik kerajaan kat situ..n kol mak ayh aku..hihi..mak ayh aku xdapat kate ape..aku ni da banyak kali xcident pon..huhu ;p tapi pasal pagi tu bukan salah aku..n bukan jgak slah pakcik yang bwak kereta tu..aku terperanjat je..biasela kalo kat selekoh..xnampk kereta yang datang dari sebelah..jalan pon kecik je..heee..

Ok.. yang cerita manis pulak ade 2...satu mase aku nakal2 dengan member aku..hihi..suka ponteng sekolah masa nak study week..paham2 jela kalo mase tu minggu ulang kaji..memang malaslah nak ke sekolah..sudahnya aku ponteng ngan member aku tapi dengan pengetahuan mak aku taw..hihi ;p sebab aku da terangkan kat mak aku yang waktu tu ulang kaji..kt sekolah xde blaja sangat..hihi aku dengan member aku lak bleh g jalan2 la..g karok la...huhu ..then kisah yang ke-2 plak of course la masa di saat2 akhir waktu persekolahan..masa tu memang xboleh lupa..lebih2 lagi masa tu waktu rehearsal hari graduasi untuk form5.. =D sibuk amik gambo keliling sekolah dengan sume member2..besh... =) 

Dan lagi best bile persahabatan tu xberakhir di zaman persekolahan je..tapi masih diteruskan hingga sekarang... ^,^ <3<3<3 
Kat bawah ni ade sikit pic yang aku amik kat sekolah... ^_^



Gambar sekelas..boleh cam yang mane satu aku x??hahahaha

Pic yang d ambil waktu bukan pose..sume muke pucat..huhu ;p

Ok..cukup sampai di sini je kot..kan..t boring plak orang baca..hihi 
Sekian...wslm.. =)



7 comments:

  1. wahhh zaman skola pun pakai jubah konvokeseyen ke..??? huhuhuu...

    p/s: thanx singgh blog yazidTorpedo

    ReplyDelete
  2. hehehe.. sakit jugak jatuh motor tu... emm, sekolah awak ramai india ek?? sekolh aniss sume melayu... ngee =)

    ReplyDelete
  3. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  4. aniss :):)-xlah..sume same ramai..melayu,india,cina.. =)

    ReplyDelete
  5. ouhh.. sekolah 1 malaysia... heehhe =) sekolah aniss semua melayu... cina ade jugak.. tapi 2, 3 orang je =)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016