Monday, 30 May 2011

TAHNIAH JUARA MENTOR 5

Assalamualaikum w.b.t
Hai u ollss...

Tengahari ni Yaya nak cakap sikit je pasal MENTOR5....hihi..yang tengah hot issue sekarang ni pasal juara nyer iaitu Salma dan mentor nyer Erra Fazira...haaa tahniah la yer buat Cik Salma dan juga Kak Erra..cehwahhh kak lg tu..;p Actually Yaya xde tengok sangat pon mentor musim ni...mungkin sebab xdapat masok..huuu >,< tapi ade jugak la tengok sikit2 dan juga sempat tengok persembahan Salma..mase 1st time dengar sore dia tu..perghhh...memang dalam ati cakap-'mantap vokal si Salma ni..memang sore sesuai high note..' dan taw2 je semalam dia jadi juara mentor musim kali ni..orang Sabah bah rupanyer.. ^o^ dan aku xnafikan kebanyakan orang Sabah yang masuk rancangan realiti tv ni memang mempunyai suara yang 'boleh pergi' la orang kate kan..pergi jauhla..bukan pegi mana ek..hihi..=D

Tahniah kak Erra dan Salma =)

Itu je yang Yaya nak habaq..hihi,,daa,,..selamat menjamu selera di tengah hari ini.. ^,^

p/s: semoga kehadiran pendatang baru seperti Salma dapat mewarnai lagi industri seni dalam negara ini..gud luck Salma.. =)

Saturday, 28 May 2011

TEMAN SEJATI MASIH ADA LAGI KE?


Assalamualaikum w.b.t..
Hai kengkawan sume..?Yaya tulis ni time malam2 ni..ni entri ke-2 untuk ari ni,,hihi..Tajuk Yaya skang ni pasal Teman Sejati..@ Kawan Baik @ istilah2 lain yg sewaktu dengannya lah..kire kawan yg kamceng,rapat dengan kita.Bukan nak citer pasal pe sangatlah..cume pandangan, pendapat.

Teman@kawan sejati mengikut pandangan aku maksudnya adalah seorang kawan yang sentiasa ada bersama kita disaat kita senang dan susah. Disaat kita dalam suka dan duka. Bila kita sedih, dia turut merasa kesedihan, bila kita bahagia, ketawa riang, dia juga akan turut senyum dan ketawa kerana baginya, kegembiraan seorang sahabat adalah lebih bermakna daripada melihat segalanya.Seorang teman sejati bagi Yaya, adalah seorang yang tidak akan berdiam diri disaat kawannya sedang leka hanyut dengan mainan syaitan, tidak akan berdiam diri di saat kawannya 'terjatuh' di hadapan matanya dek kerana pengaruh2 yang tidak baik yang berada di sekelilingnya...dan tidak akan berdiam diri di saat orang lain cuba mengambil kesempatan ke atas diri kawannya.

Teman sejati jugak takkan bercerita atau bocorkan rahsia kawan rapatnya pada orang lain meskipun pada teman rapat yang lain..bagi aku, kalo aku bercerita dengan seseorang, hanya orang tu saje yang perlu tahu..xperlulah ditambah orang ke-3 atau ke-4 walaupon teman karib yang lain..it's a privacy!! Aku xsuka kawan macam tu..kadang2 aku buat perkara yang sama-cerita dengan teman karib yang lain pon sebab aku taw yang orang tu jgak cerita dengan kawan lain pasal aku...kira macam balas dendam la..huhu..tapi aku sekali2 xkan memburukkan kawan sendiri.Aku jugak bukan jenis tikam belakang walaupon aku dah xsuka pada kawan aku sendiri. Aku hanya akan mendiamkan diri. Sesungguhnya berdiam diri itu lebih baik daripada berkata2..daripada nanti mengundang sengketa..betol x??

Tapi untuk masa sekarang ni.memang susah untuk kita jumpa teman yang betul2 berada disisi kita, menemani kita disaat susah dan senang, di saat kita sedang bersedih, memerlukan teman untuk meluahkan perasaan yang terpendam, meluahkan berita gembira yang ingin dikongsi bersamanya. Rata2 nya masing2 sudah sibuk mengurus hal sendiri bersama teman2 baru, bf/gf masing2 dan  teman yang lama di ketepikan dan hanya dicari ketika sedang dalam kebuntuan mahupon kesusahan.

Dulu, Yaya pernah ada kawan karib waktu disekolah. Sayang sangat dengan dia sebagai kawan. Tapi disebabkan kawan2 baru yang ade disekeliling dia telah pengaruhi dia, Yaya di cop sebagai lesbian..haha..lawak jugak..bile dengar. Ceritanya mcm ni, Yaya kan pendiam, dulu dapat kawan baik macam dia ingatkan bole bersama ke mana je. Yaya jenis,kalo syg sgt kt orang, bile jalan, akan pegang tangan. Macam kat sek dlu la..time jalan suke pegang tangan waktu sek ren.ye..lama kawan camtu je..xde mslh pon..tapi bile dia da mula active, mula bergaul dengan kawan2 yg lbih 'otai' kat sek, Yaya ni diketepikan, bile jalan nk pegang tangan, dia lepaskan, pelik jg mase mula2 tu..knp tetibe dia jadi mcm tu tapi bile tanya kawan rapat yang lain mereka kate, Yaya ni macam les. Jalan pon smpai pegang tangan.Hmm..masa tu Yaya kecewa sangat dengan kawan Yaya tu..dia lagi kenal Yaya, xkan dia xbole fikir Yaya ni macam mane. Tapi xboleh slhkan dia jgk la..lgpon wktu tu sek ren lg..budak2..kan..biasala..hm.Bila da besar ni, da bawak haluan masing2, bila terjumpa pon senyum je la..bertegur sapa macam tu je..xingat lagi pon perkara yang da lepas ni..hihi =D

Apapun Yaya nak cakap la, Yaya pon belum boleh jadi teman yang betul2 sejati lagi..mungkin juga sebab blum jumpa teman yg sejati jugak. Teman yaya yg rapat wat masa ni adalah Cik Non..dah hampir setahun kenal. Dia baik sangat dengan Yaya. Selalu belanje..hoho..Yaya ni blaja lg..xde kje sush nk blnje org..kalo ade uet pon mungkin xbole blnje sebab da sediakan bajet utk uet yang ade tu..bukan kedekut tapi yela...daripada Yaya pinjam kat orang sebab uet da xde nti, lbih baik Yaya awl2 wat bajet utk uet yg ade. Kita kenelah hidup dlm sederhana. Kalo xmampu untuk membeli sesuatu tu baik xpyh beli. Kalo ade lebih plak simpan utk kecemasan, kerana disaat kita da btul2 kering nanti, uet yg kita simpan tu lah yang akan menyelamatkan kita..huuu..ok lah..sampai sini dulu setakat ni..dtg idea lain nanti Yaya akan +.. ^_^

Nite u ollsss......


DAUN vs LIPAS


VS 

Assalamualaikum w.b.t..
hi u ollss...pe khabar?da makan ka??
^o^

Ni haa..yaya nak citer 1benda..berlaku mase yaya ikot ayah nak g amik mak lik keje. Sebelum tu nak gtaw la..yaya ni ade rabun jauh..tp macam da rabun dekat pon ade dah ni rasenyer..ish3..cian tol yaya ni..da macam orang tua.. -_-".....

Citernyer gini..Yaya baru je buka pintu kete..baru je nak landing kaki kat lantai kete tu, terus nampak ade sesuatu bergerak, terus yaya angkat kaki balik kuar dari kete..huhu mase tu belum sempat duduk lg..bru nak letak kaki je.. Yaya terus jerit tapi xkuat la..cume trperanjat sikit jek.. kate dengan ayah, "ayah..ada lipass!!" ayah aku kate "dok la kat sebelah"..sebelah tu-yg aku nampa 'lipas' tu kt tmpt dudk belah kiri, jadi duduk blah kanan la..Lepas tu, bila aku da tukar tempat duduk..aku tengok 'lipas' tu xbergerak pon..aku pon dengan beraninya ambik sandal yang aku pakai terus pukul 'lipas' tu..tapi yang dai apa kowang taw??huh! masa aku pukul terasa leper jek..aku pon dengan mata yang rabun ni..ditmbh dengan gelap plk sbab masa tu malam, tekan2 mende alah tu..alaa..macam rase la.."betul ke lipas yang aku nampak ni" kate aku dalam hati..huhu..rupenyer....................................DAUN!!dah layu yang berwrna coklat!! alahai...sakit je ati..mata aku ni da teruk beno nih..lipas ngan daun pon da xtaw beza...adessss! Aku senyum sorang2 je lepas tu..mengenangkan kerabunan aku yang semakin teruk..huuuuu.... >,<

Friday, 27 May 2011

CERITA HARI INI...

Assalamualaikum w.b.t.
Hi u olls..pe habaq ari ni?baik ka?? ^_^

Hari ni Yaya rase cam bnyk je nak wat entri..huhu..almaklumla..bape ari da x update..lamo terpendam ni ha..hahaha...erm..1st nye nak citer pasal ape yer...haaaa...Yaya nak cakap pasal news terbaru yang Yaya baru taw..actually isu ni bukn la baru..tp perkara ni kira yg terbaru la sebab dengar nyer blog ni baru diketahui umum pada awal minggu ni...iaitu blog yang telah menyebabkan semua umat Islam di negara ni terasa tercabar dengan kenyataan-kenyataan yg telah di buat oleh blog ni..haaa..mesti korang da bole agak kan pasal blog yang aku nak citer ni..yer! semestinye blog 'makcik hajjah' tu yang telah mencetus kontroversi pada seluruh umat Islam di negara ni..ni blog dier-http://makcikhajjahsittalwuzara99.wordpress.com. Tapi rasenyer dah xde lagi sebab SKMM da sekat blog tu..n dengarnye jgk 'makcik' tu masih xputus asa utk mencari jalan mengucar-kacirkan umat Islam.Berhati2 lah ye..

Pada orang2 yang da penah bc entri tu mesti rase geram yg teramat dan marah. Samela jugak Yaya..rase marah sangat. Geram der..sape yg xgeram kalo kate mcm tu pada Agama Islam kita yg suci ni..Tapi Yaya nak citer jugak la..masa Yaya baca entri tu..terasa macam nak join komen kat entri 'makcik' tu...sebab da geram sangat..da siap nak taip kat komen ni......tapi lama Yaya fikir....buat apalah dilayan 'makcik' xbetul tu..maki2 dia lagi..dia bukan ada perasaan..Yaya rase dia lagi suka orang layan dia macam tu..siap kalo baca komen2 tu kunyah2 makan kopok, tengok komen kome macam tengok wayang siap gelak2 lagi..-itu lah yg Yaya fikir..buang masa layan orang macam tu..korang kalo nk komen atau bagi nasihat orang2 macam tu xpyh la maki2...jangan jadi macam 'makcik' tu yg Yaya tengok entri dia dari atas sampai bawah penuh dengan perkataan2 yang xpatut kita sebut..jadi janganla jadi orang2 yg tergolong cm 'mkcik' tu..kalo nak bg nasihat xkire la korang marah sangat2 ke atau geram sgt2 mcm Yaya ni..pon geram n mara sgt wat la dengan cara yang betul..dengan cara yg lembut-mksud Yaya perkataan tu sopan la sikit..yg penting kita sebagai umat Nabi Muhammad S.A.W dan hambaNya ni da jalankan tugas iaitu menasihati mereka2 yang telah tersesat dari landasanNya. Mereka nak ikut atau tidak itu terpulang..Islam itu tidak pernah memaksa hambaNya utk beriman kepadaNya..Dia telah beri kita akal dan fikiran yang waras,jadi gunakanlah dengan sebaiknya.

Yaya harap sangat juga sesape yang penah baca blog dia xmudah terpedaya dengan kata 'makcik' tu..Yaya pon bukanlah baik sangat tapi Yaya masih boleh fikir yang mane betul n yang mana tak betul..dan apa yang 'mkcik' tu kata semua dusta semata dan Alhamdulillah...sikit pon iman yang ada dalam diri ni xbergoyang langsung bile baca blog 'makcik' tu yang kita tak tahu sape sebenarnya dia, apa agama dia, yang bagi Yaya sengaja mahu memecahbelahkan anak cucu Adam spy ikut tersesat seperti dia. Sentiasa tanam dalam diri korang, PERCAYA pada rukun Iman, rukun Islam, sentiasa percaya ALLAH s.w.t tidak pernah tidur dan sentiasa memerhatikan gelagat hamba2Nya..sesungguhnya Dia Maha Mengetahui apa yang kita tak tahu dan apa yang dibuat oleh manusia2 di akhr zaman ni termasuk 'makcik' tu, dah tertulis sejak azali lagi..itu kehendakNya. Salah satu ujian buat kita yang masih waras ni spy tidak menjadi slah sorang yang tergolong dlm kalangan orang2 yg mungkar. Setiap perbuatan ada pembalasan. Dunia ni sebenarnya hanya menanti waktu untuk ketibaan kiamat. Apa pun yg paling penting korang harus mendalami maksud sebenar isi yang terkandung dalam Kitab Al-Quran, tahu cerita sebenar pada zaman Nabi kita dulu supaya tidak mudah trpedaya dengan hasutan Syaitan yang sentiasa berada di sekeliling kita yang pernah berjanji pada Allah s.w.t bahwa mereka akan sentiasa menyesatkan anak cucu Adam, umat Nabi Muhammad yang beriman pada akhir zaman ini supaya mengikuti dan menemani mereka di neraka Jahannam kelak..

Astaghfirullahhalaziim....semoga tiada hambaMu yang tersesat kerana hasutan musuh2 Islam ini.Aminn.. Renung2kan...........da selamat beramal.. =)

Tuesday, 24 May 2011

MELEPAS RINDU SUDA..HOHO

Assalamualaikum w.b.t...
hai u olls...pe habaq?sihat ka?hihi

So sad..Yaya baru nak update entri..citer untuk ahad lepas..huhu..ahad tu nak update xsempat penat cangat berjalan seharian dengan gurlfren tershayunk..semalam pon same..cuma dapat o9 n blogwalking kejap je singh jumpa kengkawan blog ni..bc entri 'deme'..huhu btol ke eje... ;p

Beshnyer ari ahd lepas..baru je melepas rindu pada gurlfren ku yg sorang ni..nak taw sape? ni haaa..
:
:

nahhh...comel kan dier..tgok la kawan sapa..haha ^o^..xdela..guro je..jgn mara ea cik Non.. ;p..lama giler xjumpa..kali terakhir jumpa pon..ermmmm..jap ea..aku pikir..bile ekk.............. -_-? xingat la plaj..huhu..ni menunjukkan memang lama r xjumpa..susah nak jumpa sejak lately ni aku bz dengan study n keje..so and her...bz kje n ehem2 jgk..haha..Cik Non2...erm..

Dapat jumpa ahad pon walaupon sehari je..kire ok la..lame memendam rindu..haha..tayunk dier shangat2..sebanyak yg dier sygkan aku..haha..syg aku kerr??erkk ;p haha..xpe yunk..aku taw ko syg aku kan kan..huhu nk sedpkan ati..

Ahad tu memang berbelanje sakan gak r bagi aku..tapi bukan aku la..dier la..dah tu..nati mgu ni nak g shoping lg ngn BF nyer la..huuu suke la ko yunk..nk g honeymoon..awal2 lg da g..itu je la kje ko..duet bnyk g honeymoon..hihi jgn lupa blikan ole2 utk aku kat sane nanti yunk..aku nak coklat DAIM..hihi ^o^ 
Hm...berbalik citer dalam Mid tadi, aku ni takat cuci mate..window shoping je r..huhu..xckop uet la katekan..meng syg giler r plak time tu Body Shop wat sale giler..syg kot aku dpt tgok n rase 'TESTER' dier jek! haha..aku taw..itu kebiasaan yg kowang pon wat gak kan kan kan for gurl lark..boy xtaw..hihi

Tapi paling syiok sepanjang kua tu aku xde kua uet cangat...deme je yg kua uet blnje aku..huhu..almaklumla-aku kan xkeje lg..hihi..then balik tu plak singgh Damansara pekene makan kue tiaw..perghh! memg sodap la den raso! Tapi sodap biase je la..xde la sampai aku teringat2 kue tiaw deme tu..huuu..me ksh kat kak nanaj yg blnje aku mase tu..^o^ Ok..sampai sini saje..harap nyer boleh jmp ko lg yunk kalo ade kesempatan... ^_^

p/s: kita kawan dunia akhirat ye sygku..insyalh.. ^_^

Thursday, 19 May 2011

PENATKU DA TAK TERTAHAN

Assalamualikum w.b.t..

hai u olss,selama malam...tengah wat ape tu..sihat x kawan2 ku sekalian..?? ^_^
Yaya?Yaya  ok je kot...cume 2-3 hari ni terasa penat sedikit la..maybe sebab sejak semalam TERpaksa ikot kata manager wat marketing kat Konvo UITM...for booth studio picture for convo..huuu...panas giler kot time nak2 tengahari tu..bayangkan r..aku dahla da retire wat outdoor marketing ni..ponat aku bersusah payah nak mencerahkan semula kulit ku setelah sbulan kje marketing sebelum ni..jadi agen pengiklanan tak kire masa,cuaca n hari...berada di bawah sinaran matahari..silap r aku xbli sunscreen protector..huuu -_-  habis kulit ku terbakar.. !! ni kene wat lagi plak outdoor marketing..tapi tanpa kerelaan plak tu..hari pertama active sikit je..masuk hari kedua da fedup sesangat sebab cuaca terlalu terik..aku ni dahla alah dok bwah matahari..bile panas,bdn aku sume jadi panas r..kekadang nk cakap ngan orang pon xde mud, macam nak marah..huhu ;p msd aku ngn mbr ok..bukn dengan customer.! Di + lagi aku ni jenis dok bawah matahari je bdan mula la rase cam nak demam la..pening la..n so on..em.tapi sius pale aku memang akan pening bile ada kat bawah matahari macam tu..ditambah lagi dkelilingi oleh para manusia2 kat sana..orang konvo la katekan..nak2 plak uitm..beribu kot orang mai..memang aku dok tepi tayang muke je r..xwat sales langsung..haha ^o^

Sok plak last day konvo kat UITM..dorang kan wat 8hari..sok last..maybe akan wat sales lagi sok kt booth..tapi just 1/2 hari je..sebab 1sidang je..=) harap sok sempena hari jumaat..xdela cuaca panas sangat..huhu (amat berharap) -_-..aku nye pinggang da xtahan sangat berdiri lame2..erm..harap pinggng aku ok..nape u olls tanye..coz ade sejarh la psl pingng aku ni..aku penah jatuh terlentng dlu masa kt hostel masa belaja dlu..n masa tu bahagian pungng jatuh dlu..so itu merangkumi pinggang la kan...malam tu plak masa nak tido memang xboleh la..sakit teramat sangat tapi aku xde g klinik..yela..sebab jatuh biase je..bukn path pon..tapi u olls taw la kan mesti akan effect di masa hadapan nanti..mse da berumur..kan..tapi sekarang pon da rase effect..da xboleh nak diri lame sangat..pinggang memang terase sakit sangat..tapi aku tahan je la..nak wat cmne..nk g jumpe doktor, x p2 lg..hmm..harap xde pape..nak kne minum anlene bebanyk kot lepas ni..hoho.. ^o^

Ok lah..itu je aku nak cakap pasal pe yang aku wat arini..wat masa ni sibuk sangat..xdapat nak update blog ari2..hurmmm..tapi akan cube jugak untuk update..hihi ntah sape yang bace entri pasal diri aku ni..haha.. ^,^

p/s: me cih datang baca entri n blog yaya =)

Sunday, 15 May 2011

SEBAB DIA SAYANG AKU

Assalamualaikum w.b.t
hi u olss...^o^

Waahhh...baru buka blog ni..sblum ni buka t xble nk update pon..huhu...suke suke suke..hihi ^o^ Tapi kan errr tetibe yaya lupa nak tulis entri ape..hihi..um...ok la..nk citer pasal date smalm..hahaha...xde pe nk citer..semalam g kua dating wif my fiance je..tapi masalah yang selalu dihadapi semasa dalam hp smpai la waktu bjumpa..aku ni asik nk mara je..dia cakap sikit je...aku da mara..huhu..ntahla..kalo au ni bole dikatakan hari2 datang bulan.. ;p jangan cepat tue suda..alooo xmawlah nanti nampak sangt perbezaan ketara antara aku dan dia...hihi

Lagi nak cakap me kasih kt shayunk shaye sebab banyak hbiskan waktu dan uang sewaktu n selama bersama bua ati yg selalu menyakitkan ati ni..huhu..kadang2 terpikir napa si dia masih bersama aku sekarang sedangkan kalo lelaki lain..mesti xsampai sebulan kot xthn dengan perangai aku ni..terlau mmenyakitkan ati..hmm..senang je jawapan nyer...sebab DIA SAYANGKAN AKU lahhh...hmm da taw tapi masih xbleh percayakan dia..tu la masalah aku... =( bukan takat dengan dia je tapi dengan yang sebelum2 pon same..dan disebabkan aku ni yang cepat mara n kuat merajuk.. -_-.....

Hmm..malas da nak citer lg..hihi tu la sibuk nakk cakap psl ni..kan da xde mud tetibe..huhu ;p
ok la..cowi la..bubye..
Wslm... ^,^
p/s: sudi2 la rajin datang lawat yaya kat cini...baca entri yaya yang ntah hape2..hohohoho ;p

Thursday, 5 May 2011

CUMIL GAK DAX NI...HEHE

Wahh..hari ni best sikit..walaupon balik keje agak lewat tapi xterase kelewatannya akibat khusyuk bebenor membuat keje..hihi..ok la tu kan kengkawan sefotostat??? hehe. =D Balik dari keje je,sampai umah terus kemas bilikku..yela..ingatkan akak nak dtg hari ni..tapi sampai laa ni xsampai2 jgk..akak aku ni kekadang suke memainkan persaan aku..eceh!perasaan la sgt..heeee ;p dengan bgtaw nak tdg..tp xsmpi2 pon ni..uhh.

Pastu nampak plak sampul surat besar kt atas meja..tengok2 nama aku..ade tulis foto apetah..baru ingat masa konvo ade amik pic,eh tempah la kan..hihi..da smpai hari ni..heee bgus..tapi sijil dip???errrr..no komen.. -_-?? Bila tengok pic,wahahhh cumil gak budak pkai bju merah pkai tudung ni!!eceh!!hehehe..perasan lak kan..xpe r..xde org nak puji jd puji dri sendiri sudaaa... ^o^ nak upload bg kawan2 tengok..tapi malas plak nak scan..nsib bek dia bagi CD skali.Tapi 1pic je dlm CD tu..yg dpt ade 2..huuu..xpela..1pic je pon ok kan kan kan ^_^
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

haaa..cumil kan kan kan kan....kan kan je la!huhu ;p
Ok da...t aku update lagi.nite .heee ^_^


Wednesday, 4 May 2011

CAM LAMA JE XJUMPA....

Assalamualaikum w.b.t..
Haii u ollss......

Setelah beberapa hari sibuk mempromotekan diri supaya di 'like' dalam facebook..dan mendiamkan diri di blog..huhu ;p, aku update gak la ari ni..walaupon xde pape citer..xpnjg mana..tapi diam aku bukn xde baca entri blogger2 yg lain..aku rajin taw baca walaupon sibuk dengan mempromote diri di FB... =D Disebabkan xmendapat sambutan kerana make up aku yg xmenarik perhatian harapkan rambut je!ceh!! huuu
Dapat tulis blog jap ni ok la..dari diam je membisu seribu bhsa..tp xde la sgt kot..rjin je aku singggah lalu kt blog org..hihi..Suda berkurang da aku meng-post utk mempromotekan diri aku ni kt fren2 FB len utk like picture aku tu..kalo pic lawa xpela jgk..tp xlwa pon..hrap rmbut je..hm..malas da aku nk komen lg..nek nyampah lak..geram pon ade-kt org yg ajr aku make up tu la..hmm..dah la tgh penin pale praktikal ni kje nak lik kul bape..manager kat tempat prktikal suh plih antara 2pilihn..balik kul 6.30 ptg dan kje 5hari..atau balik kul 5ptg tp kje 6hari...huuuu....aku xska la cmni..nth pape r...urmmm  k la..aku mcm ade xde mud je nk tulis da ni..maaf cgt k..nite u ollss... wslm

p/s : xsabar nak jumpa kakakku n my sweet bby sok! hihi muax10x..gram nk tium pp..syg cgt bby tembam ni!

Monday, 2 May 2011

AKU 'LIKE' SEBAB RAMBUT...^O^

Assalamualaikum w.b.t...
hello kawan2..hihi...pe habaq?baik ka?hehehe....mesti pelik korang pehal la si yaya ni tetibe tanye khbar sume ni ade pape ker?..macam ade muslihat...heeee jeng jeng jeng...! heheh xda pape la..Yaya saje je nak tanya..betull..ikhlas... ^,^ ssss....

Korang2...nak tanya..ingat tak pasal yang Yaya penah belajar kat 1 make up class ni..?? xingat? xpela.. KLIK SINI yer..
Hihi..bukan ape..class make up tu bukan takat make up class semata2...tapi jugak dier actually sedang menganjurkan satu CONTEST..da klik tak? Paham contest dier tu camana? Xpaham? Cmni, lepas make up tu dia ada amik pic setiap peserta yang join..then dia akan post kan pic2 tu sume kat FB untuk u olls sume 'like'. Then, 'like' yang terbanyak akan di shortlist kan seramai 30 orang. Yang terpilih, akan dapat free trip to Hong Kong...wahhhh...Yaya xtringin pon nak g tapi kalo dapat free personal make-up course pon ok jgk..hihi..

Korang...support la Yaya dengan klik 'like' kat PICTURE YAYA yer..Yaya sangat hargainye..Taw x cmne nak klik like tu? Kalo xtaw Yaya gtaw yer..mula2 korang klik kat atas ni tulis picture yaya, pastu mula2 kene like page SENSE & STYLE tu dulu baru leh tengok pic..then bile korang da like page tu, korang bleh nampak kat wall page tu ade tulis 'Group 2 (Times Square & Klang)-klik, pastu korang leh nampak Yaya kat bawah sekali-last..huuuu..cian Yaya klik la banyak2 ye..tolong Yaya pomote skali..;p

Hehe..tapi kalo u olls nak taw..Yaya xklik 'like' untuk make up Yaya tu sebab Yaya xnmpk lawa pon..tapi klik 'like' sebab rambut Yaya yang sangat vogue! uh! hihihihi suke sangat2!! Jadi kalo korang agree dengan Yaya yang rambut Yaya sangat vogue! korang klik la 'LIKE' ye.. ^o^ me cih!!

KLIK PIC UNTUK LIKE =)


TERINGIN MAU KAWEN PLA DA..HOHO

Wahhh..ari ni banyak tido wooo...hihi...sampai rase cam xnak bangun lagi..heeee ;p bcoz ari sabtu lepas baru je ni aku g Melaka ngan mum n abg ku..ade kenduri pakcik aku nikah n kawen belah pihak perempuan.. =) semalam baru lik Klang ni ha..alhamdulillah majlis mengikut dari pandangan mata aku berjalan dengan lancar kot..xtaw la belh pompuan cmane lancar ke x..tapi rombongan belah laki memang ramai xtaw nak cakap r..da macam bawak 1 kg..huuu ^o^

Bile tengok ramai orang yang da kawen, sedara, pakcik, kawan2 pon ramai da kawen,da tunang, aku pon rase cam nak kawen je.. ;p haha gatai!! Kumpul uet banyak2 dulu baru leh pikir la Cik Yaya oiii!! ..huuu-nak baby larh.. ^o^ ;p hahaha. Apepon di ucap 'Selamat Pengantin Baru' for my uncle..-uncle aku muda lg..bukn uncle yang da tue tu k..hihi ^,^ kat bawah ni ade antara pic nyer....
:
:
:
:
:
:
:
Masa majlis akad nikah..-pakcik ku nerves..hihi

Pengantin Perempuan



Masa Majlis Persandingan


Pic family belah lelaki..separuh je dpt tngkap ni..separuh lagi xmuat..al maklumla..huuuu

Masa memotong kek pulut kuning...-dapat tengok je..heee ;D

Tak tahan gelak MC suka wat lawak...haha

'SELAMAT PENGANTIN BARU ACHIK..=)'
MOGA BERBAHAGIA

Popular Posts