Saturday, 27 December 2014

BERGAYA DENGAN G-SHOCK DARI CASIO!

Assalammualaikum w.b.t.

Jam tangan..sememangnya penting untuk semua orang tidak kira lelaki mahupun wanita, yang kecil atau dewasa, even kanak-kanak pun memakai jam tangan dalam pelbagai bentuk, rupa, yang ada dipasaran sekarang. Nak dipendekkan cerita disini, kebetulan jam tangan Yaya yang selalu Yaya pakai dah kehabisan bateri..hukhuk. So, apalagi teruih usha cari baru la..amboiii beli bateri sudahla kan,ni nak beli baru terus.. heeee =D sajeee nak tuko selera plakss..! 

Antara ciri-ciri yang perlu ada pada jam tangan yang Yaya nak tu (bagi Yaya la kan), mesti CANTIK + SIMPLE + BERKUALITI = barulah KENA dan ada GAYA pada tangan..kan ^,^ Tapi Yaya ni bukan tahu sangat tempat nak cari jam yang ada macam ciri-ciri yang Yaya nak tu. Lebih-lebih lagi ORIGINAL! Nak beli online takda pengalaman beli jam and takut la plak nak beli,kan.

Alhamdulillah. Dapat juga jumpa 1 kedai jam ni kat Klang town. Nama kedai tu BELISPREE.
Apa BELISPREE ni? Ini adalah sebuah kedai jam yang hanya menjual produk ORIGINAL dengan harga terbaik dari ladang yang lokasinya betul-betul di bandar Klang iaitu di Klang City-Square. 
Kedai berhadapan dengan 'Restoran Waheeda'

Yaya belum 'masyuk' lagi so, cari jam pun yang kena dengan bajet la.hehe. Tapi betulla, xsangka kat kedai tu ada jugak jual jam yang punya ciri-ciri yang Yaya mention kat atas tadi dan yang kena dengan bajet Yaya. Jam apa? Macam ni laa...


CANTIK tak?? Jam ni lah yang Yaya beli kat BELISPREE ni. PURPLE gituu..my fevret kaler..hehe Harga memang tak mahal pun ok, RM45 je! Function dia macam biasalah. Water resistant lagi tau. Dan paling penting, ORIGINAL. Diulangi, ORIGINAL! Yaya ada juga usha belian dalam talian di 2-3 website tapi harga memang tak dapat tanding BELISPREE la. Ada yang 50 lebih, 60 lebih la, tapi brand yang sama. That's why Yaya rasa agak berbaloi untuk beli kat kedai ni dan rasa happy jugak la. WHY?? sebab dah ada jam baru yang CANTIK + SIMPLE = BERKUALITI hehe ^,^

Untuk pengetahuan, di BELISPREEE ni, jam yang famous adalah jam G-SHOCK dari CASIO. Bila tengok, ada bermacam2 warna, corak dan fungsi yang ada. Antaranya macam dalam gambar kat bawah ini
G-SHOCK
Pelbagai corak dan warna yang menarik perhatian(gerammm tengok! >,<)
Jangan risau kalau ada masalah atau nak tukar warna tali jam, disini pun mereka ada jual! COLOURFUL u'ollss.. ^,^

Di BELISPREE ni juga bukan sahaja menjual jam tangan tapi ada juga menjual beg..
Dan cermin mata juga..


Masa kat dalam kedai tu sempat juga Yaya usha tengok barang lain. Beg dia nampak menarik je. Tapi kekurangan bajet la pulok.nak beli =p Takpa, masuk next time punya WISHLIST. hehehe and next time ajak 'member' sekali la. Mana tau berminat nak beli jugak, yela bukan senang nak cari kedai yang jual barang yang betul-betul Original ni.
Tidak perlu risau juga bagi 'kengkorang' yang tak duduk kat area Klang ni, tapi teringin nak beli barang or produk di BELISPREE ni, dia juga ada sediakan perkhidmatan belian secara dalam talian. Which mean, korang boleh beli je secara ONLINE dengan SECURE, mereka akan hantar melalui POS. Jadi korang tak perlu tanpa perlu bimbang apa2,ok.
Oh ye, BELISPREE ni juga ada facebook yang selalu aktif. Jika ada apa-apa pertanyaan tentang produk mereka boleh lihat mereka punya website atau dengan cara dibawah:
FACEBOOK: BELISPREE
TEL: Tel: +6017 6938599

Wednesday, 24 December 2014

QUICK ENTRY : HELP - EDIT LAYOUT BLOG!

Assalammualaikum w.b.t.

Nak minta tolong korang kalau sesiapa tahu macamana nak edit layout/template blog kalau jadi macam ni..



Wuuu,, >,< xtau nak buat camana lagi. Dah edit tukar layout banyak kali but still statik macam tu layout blog Yaya...nak minta 'Tukang edit blog' dorang semua busy...korang ada kenal sesiapa lagi 'Tukang edit blog' yang kurang busy untuk tolong Yaya tak? huhu or ada solution lain,plez...Yaya xsuka layout blog yang macam ni..susah nak promot produk...ngeeeee =p

Tolong sesangat kalau sesiapa tahu beritahu Yaya tau. Thanks sangat! ^_^

Sekian,Wassalam. =)

WORDLESS WEDNESDAY : KEEP PRIVATE!

Assalammualaikum w.b.t.

=p

Friday, 19 December 2014

SELAMAT HARI LAHIR ANAK BUAHKU!

Assalammualaikum w.b.t.

Sebenarnya hari lahir anak buah Yaya Rabu lepas - 17/12/2014..tapi baru semalam beli kek, kesian dia. Lama tunggu..salah siapa?? tuuttt..hehe..biarlah rahsia. 

Apapun SELAMAT HARI LAHIR buat anak buah Yaya yang baru je masuk umur 6tahun ^_^ 
Semoga menjadi anak yang SOLEHAH, kurangkan nakal tu, harap nakal nyer tak membawa ke dewasa kelak ye shayunkkkk!! Hukhuk (actually ni habaq kat mak dia, anak dier bukan reti baca blog pon..haha ;p)

Nak kek SOFIA (citer kartun tuuu) katannya, so mak nya orderkanlah kek SOFIA macam gambar di atas..order last minit. Nasib baik order KEK COKLAT MOIST..sedap la jugak..hehe maksunyer dahla hantu coklat, kalau bukan sebab JAGA DIET, memang habisla kek ko mak su habiskan,tau tak??! Hehe ;p

Oh ye..mak sud da bagi apa ye untuk bufday anak buahnya ni..hehe cer teka................?? Disebabkan nak buka sekolah, so, maksu belikanlah dia beg sekolah..FROZEN lagi tuu..aisey lupa nak amik pic beg yang CANTIK + COMEL tu..hehe yelaaa maksu kan ada tolong member jual beg, memacam beg adoo, beg sekolah bebudak pun ado, jadi ambil kesempatan yang ado la..hehe rege pun dapatla kurang sikit beli sendiri kat member tu (sebab maksu lum gaji lagi, tengah 'sengkek'..huuu >,<) 

Anyway, once again HAPPY BELATED BUFDAY buat anak buahku - NUR QISTINA AIMI ^_^

p/s: panjang pula taipnya ni..huhu

Sekian,Wassalam =)

Thursday, 18 December 2014

SEKADAR RENUNGAN : ADA BERANI ??

Assalammualaikum w.b.t.
Like Yaya laa...takda makna dah nak bercintan-cintun, bercrush-crush niii..kalau ada yang berkenan kat saya, xperlu nak kenal bagai, meh masuk minang terus ok! Bercinta selepas nikah itu lebih membahagiakan. InsyaAllah. Percaya dengan takdir & jodoh dari Allah SWT..^_^
Renung-renungkan....

Sekian,Wassalam =)

Wednesday, 17 December 2014

Thursday, 11 December 2014

SEKADAR RENUNGAN: HIJAB

Assalammualaikum w.b.t.

Tak tau yang ini kali ke berapa Yaya share mengenai HIJAB ni..mungkin masih banyak lagi Yaya lihat sekeliling kita ni yang menjadi mangsa fesyen berhijab ni..

Ini sekadar renungan untuk kita semua termasuk diri Yaya sendiri..harap kita berhijab bukan hanya LUARAN SEMATA yang hanya nama nya je berhijab tapi xmengikut seperti yang disyariatkan dalam Islam..

Nak berfesyen boleh tapi biarlah mengikut syariat dalam Islam..rasanya bagi Yaya, biarlah bersederhana je dalam berhijab ni..asalkan nampak SOPAN + sedap mata memandang = mengikut syariat Islam..kita ni berhijab @ menutup aurat bukan kerana manusia dan mahu dilihat mereka tapi kerana ianya PERINTAH ALLAH SWT.. bukan susah nak ikut pon kan ^_^

Sama2 kita renungkan
Sekian,Wassalam =)

Wednesday, 3 December 2014

WORDLESS WEDNESDAY : MUSIM....

Assalammualaikum wbt





p/s: walaupun da lame ditayangkan...heeee let it gooo..let it gooooooooooo.... lol ^,^

Sekian,Wassalam =D

Sunday, 23 November 2014

QUICK ENTRY - KARNIVAL PERDANA,SHAH ALAM

Assalammualaikum w.b.t.

Apa khabar kengkawan blogger Yaya sekalian? Harap sihat2 belaka.. ^_^ aminn Maaf, lau ada yang perasan komen2 kat entri sebelum ni Yaya xsempat nak publish..huhu kerana kekurangan masa, ni update entri pon tengah memalam ni..jap je. Just nak beritahu KARNIVAL PERDANA yang sedang berlangsung di Shah Alam. Karnival ni kerjasama antara Sek.Keb Raja Uda dengan MBSA Shah Alam. Ada ceramah..dan penceramahnya adalah Ustaz Kazim Elias.. ^_^ sukanya..InsyaAllah kalau tiada aral hari ni (Ahad-23 Nov.2014) beliau akan hadir ke karnival..

Karnival ni berlangsung 2hari sahaja..22-23 November 2014. Actually, Yaya ada tolong member berniaga sekali kat sini. Jadi, nak promosi sedikit ni..hehe dan amat mengalu-alukan kedatangan kengkawan semua yang tinggal area Klang-Shah Alam untuk datang ke kernival ni..bawa sekali anak or adik2 mesti dorang suka, bnyk aktiviti menarik kat sini..


Ramai bebudak suka main ROLLER BLADE upenya...ngeee..Yaya pon teringin.tapi malu ;p

Macam2 ada... =)
Sebelah gerai Yaya ada 2 gerai...jual tudung, baju, (cantik2 tau!)
doorgift (kek coklat sedap nyerrr)..susu kambing pun ada jual..^_^
Tudung dia cantik2..serius!
Kalau nak beli tudung, baju boleh klik FB dia kat ---> BELLABLOSSOM
Kalau nak cari kek untuk doorgift boleh klik sini pula ---> NAJIB'S BAKERY
Info: 1 bekas ni cuma RM3.50 JE dan RM10 untuk 3bekas. Najib's Bakery ni ada juga buat free delivery ke office dan rumah untuk area Klang-Shah Alam setiap hari KHAMIS sahaja tau. Nak tau lebih lanjut boleh hubungi NAJIB'S BAKERY ni ok! ^_^  
 Ni la gerai jualan Yaya..eh bukan Yaya tuan punya gerai..Yaya tolong kawan je..hehe BEG!
Murah and cantik2 ok...xcaya boleh dtang tengok..(pastu kena beli! haha) yeee...
Harga antara RM10-35 SAHAJA...beg untuk wanita sahaja..dan untuk kanan-kanak.Harap maklum =)

Itu sahaja sempat amik..nanti Yaya update lagi..sesiapa yang tinggal area Klang-Shah Alam jum la mai.^_^ banyak gerai jualan..aktiviti menarik untuk anak2..bawak semua kengkawan or family ok..lokasi adalah di Seksyen 9 Shah Alam. Di dataran berhampiran dengan Masjid Negeri, Perpustakaan Shah Alam..nanti lau mai boleh jumpe Yaya..eh macam la retis plak kan..haha..lau perasan Yaya tegur la ye.. ;p kita berkenal-kenalan ^,^

Sekian,Wassalam =)

p/s: yaya pon ada barang pre-loved item nak juai tapi xda tempat, lau juai kat blog ni agak2 ada orang beli tak?huhu *semak je kat umah banyak sangat barang.. =<*

Monday, 17 November 2014

SHORT HOLIDAY - BUKIT GAMBANG, PAHANG

Assalammualaikum w.b.t

Cerita Sabtu lepas yang baru berlalu..baru hari ni dapat update kt lam blog ni coz semalam (Ahad-16hb) sibuk mengemas xda masa nak update entri.. Ini ringkasan je la ye, penat otak nak fikir ayat pepanjang plak =P

Actually Yaya n family semua pergi short holiday kat Bukit Gambang (BG), Pahang. Sebelum ni da survey dulu mana tempat nak stay. Nak cari tempat menginap kat resort@hotel kat BG tu cam mahai sangat pula. Duduk bukan 2 orang tapi 7orang..huhu jadi, fikir nak yang selesa + murah + jimat, cari lah homestay. Memang banyak homestay kat sana. Alhamdulillah kami dapat rumah yang ok, selesa.

Kawasan perumahan homestay...
Ruang tamu..
Ruang makan dan dapur..
(3 gambar diatas adalah dari sumber INI)

2 gambar atas ni pula Yaya yang ambil sendiri..ni bilik utama..ada lagi 2 bilik..xde amik gambar ye..
Nak lihat gambar selebihnya korang boleh klik SINI sama je.xberubah sangat pon huuuu

Kalau nak tau tentang apa lagi kemudahan yang disediakan pon boleh jugak klik atas tu, termasuk harga. Murah je. Ok la lau duk reramai kan..ada air-cond di bilik utama dan belakang (bilik kat tengah guna kipas berdiri) 
Boleh terus call jika berminat nak cari homestay berdekatan Gambang ni ye.. =)

Sekarang layan gambar je...

Kedai cenderamata..
Cam nak lompat masuk n peluk je patung harimau ni..bawak balik uma pon besh jugak..letak kat depan umah, kan....hahahaahah
My family....mom n dad xikut..xlarat jalan..ngeee =p
SELFIE ahaks! ^,^
Animal Show
Kawan sape niiiiii.........
Sekali pandang ingatkan ada CERMIN kat dalam tu rupanya 'JIRAN' daaaaa.. ^o^ lol
Berlatar belakang kan pokok xberdaun yang dihuni oleh burung..huuu
Sempat singgah kedai CENDERAHATI ni..grap apa yang cantik n cumil je
Keychain, pelekat fridge tu, dengan tali tag ni..tapi tag xpakai pon, amik tali je..buat sangkut kat tali motor..haha cantik juga! ^,^

Itu saja dapat update..xbnyk tempt pergi..dan xbnyk amik gmbar Yaya ni..maleh..! huhu anyway thanks sudi singgh n baca@tengok entri Yaya ni ye..ok daaaa

Sekian,Wassalam =)

Popular Posts