Saturday, 27 December 2014

BERGAYA DENGAN G-SHOCK DARI CASIO!

Assalammualaikum w.b.t.

Jam tangan..sememangnya penting untuk semua orang tidak kira lelaki mahupun wanita, yang kecil atau dewasa, even kanak-kanak pun memakai jam tangan dalam pelbagai bentuk, rupa, yang ada dipasaran sekarang. Nak dipendekkan cerita disini, kebetulan jam tangan Yaya yang selalu Yaya pakai dah kehabisan bateri..hukhuk. So, apalagi teruih usha cari baru la..amboiii beli bateri sudahla kan,ni nak beli baru terus.. heeee =D sajeee nak tuko selera plakss..! 

Antara ciri-ciri yang perlu ada pada jam tangan yang Yaya nak tu (bagi Yaya la kan), mesti CANTIK + SIMPLE + BERKUALITI = barulah KENA dan ada GAYA pada tangan..kan ^,^ Tapi Yaya ni bukan tahu sangat tempat nak cari jam yang ada macam ciri-ciri yang Yaya nak tu. Lebih-lebih lagi ORIGINAL! Nak beli online takda pengalaman beli jam and takut la plak nak beli,kan.

Alhamdulillah. Dapat juga jumpa 1 kedai jam ni kat Klang town. Nama kedai tu BELISPREE.
Apa BELISPREE ni? Ini adalah sebuah kedai jam yang hanya menjual produk ORIGINAL dengan harga terbaik dari ladang yang lokasinya betul-betul di bandar Klang iaitu di Klang City-Square. 
Kedai berhadapan dengan 'Restoran Waheeda'

Yaya belum 'masyuk' lagi so, cari jam pun yang kena dengan bajet la.hehe. Tapi betulla, xsangka kat kedai tu ada jugak jual jam yang punya ciri-ciri yang Yaya mention kat atas tadi dan yang kena dengan bajet Yaya. Jam apa? Macam ni laa...


CANTIK tak?? Jam ni lah yang Yaya beli kat BELISPREE ni. PURPLE gituu..my fevret kaler..hehe Harga memang tak mahal pun ok, RM45 je! Function dia macam biasalah. Water resistant lagi tau. Dan paling penting, ORIGINAL. Diulangi, ORIGINAL! Yaya ada juga usha belian dalam talian di 2-3 website tapi harga memang tak dapat tanding BELISPREE la. Ada yang 50 lebih, 60 lebih la, tapi brand yang sama. That's why Yaya rasa agak berbaloi untuk beli kat kedai ni dan rasa happy jugak la. WHY?? sebab dah ada jam baru yang CANTIK + SIMPLE = BERKUALITI hehe ^,^

Untuk pengetahuan, di BELISPREEE ni, jam yang famous adalah jam G-SHOCK dari CASIO. Bila tengok, ada bermacam2 warna, corak dan fungsi yang ada. Antaranya macam dalam gambar kat bawah ini
G-SHOCK
Pelbagai corak dan warna yang menarik perhatian(gerammm tengok! >,<)
Jangan risau kalau ada masalah atau nak tukar warna tali jam, disini pun mereka ada jual! COLOURFUL u'ollss.. ^,^

Di BELISPREE ni juga bukan sahaja menjual jam tangan tapi ada juga menjual beg..
Dan cermin mata juga..


Masa kat dalam kedai tu sempat juga Yaya usha tengok barang lain. Beg dia nampak menarik je. Tapi kekurangan bajet la pulok.nak beli =p Takpa, masuk next time punya WISHLIST. hehehe and next time ajak 'member' sekali la. Mana tau berminat nak beli jugak, yela bukan senang nak cari kedai yang jual barang yang betul-betul Original ni.
Tidak perlu risau juga bagi 'kengkorang' yang tak duduk kat area Klang ni, tapi teringin nak beli barang or produk di BELISPREE ni, dia juga ada sediakan perkhidmatan belian secara dalam talian. Which mean, korang boleh beli je secara ONLINE dengan SECURE, mereka akan hantar melalui POS. Jadi korang tak perlu tanpa perlu bimbang apa2,ok.
Oh ye, BELISPREE ni juga ada facebook yang selalu aktif. Jika ada apa-apa pertanyaan tentang produk mereka boleh lihat mereka punya website atau dengan cara dibawah:
FACEBOOK: BELISPREE
TEL: Tel: +6017 6938599

26 comments:

  1. ni yg nk beli jam lagi ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli jee...xmahai pun.. ^,^

      Delete
    2. takleh2. tak pakai tu dah membazir namanya. haha.
      tapi mcm best ja ada jam baru XD

      Delete
    3. hehe...kalau mmg jnis xpakai jam mmg toksah beli lor..
      lau pakai bru beli.. =D

      Delete
  2. puteri jarang pakai jam tangan...tengok waktu kat tepon je...hehehe :)

    ReplyDelete
  3. wah blog yaya dah berwajah baru...makin cun :)

    ReplyDelete
  4. wah nak masuk tahun baru, blog berwajah baru..cantik sgt :)

    ReplyDelete
  5. yup, susah jgak nk cari barang ori tapi dpt harga yg mampu kita beli kn ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezz..! kalau ade pon ragu2 entah ORI ke x...huhu

      Delete
  6. This post offers clear idea for the new visitors of blogging, that really how to do blogging and site-building.

    ReplyDelete
  7. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post's to be exactly I'm looking for.
    Does one offer guest writers to write content for you?

    I wouldn't mind creating a post or elaborating on many of the subjects
    you write concerning here. Again, awesome web
    log!

    ReplyDelete
  8. Hello there, I found your website by the use of Google whilst
    searching for a similar topic, your site got here up,
    it seems to be great. I've bookmarked it in my google bookmarks.

    Hi there, just turned into aware of your weblog via
    Google, and located that it's truly informative. I'm
    going to be careful for brussels. I'll be grateful if you proceed this in future.
    Many other people can be benefited from your writing.
    Cheers!

    ReplyDelete
  9. I love what you guys are up too. This sort of clever
    work and coverage! Keep up the wonderful works guys I've included you guys to my own blogroll.

    ReplyDelete
  10. Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.I'm attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

    ReplyDelete
  11. I do agree with all the ideas you have offered for
    your post. They are really convincing and will definitely
    work. Nonetheless, the posts are very short for newbies.
    Could you please lengthen them a bit from subsequent time?
    Thank you for the post.

    ReplyDelete
  12. Hello i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this article i thought i could also create comment due to this sensible paragraph.

    ReplyDelete
  13. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement
    account it. Look advanced to more added agreeable from you!
    By the way, how can we communicate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sir/mdm, you can email me at : nurhidayah_mohd@ymail.com
      thank you =)

      Delete
  14. Cantik jam baru dia. .Mur mur plak tu.. Untung..

    ReplyDelete

Sponsor