Monday, 17 November 2014

SHORT HOLIDAY - BUKIT GAMBANG, PAHANG

Assalammualaikum w.b.t

Cerita Sabtu lepas yang baru berlalu..baru hari ni dapat update kt lam blog ni coz semalam (Ahad-16hb) sibuk mengemas xda masa nak update entri.. Ini ringkasan je la ye, penat otak nak fikir ayat pepanjang plak =P

Actually Yaya n family semua pergi short holiday kat Bukit Gambang (BG), Pahang. Sebelum ni da survey dulu mana tempat nak stay. Nak cari tempat menginap kat resort@hotel kat BG tu cam mahai sangat pula. Duduk bukan 2 orang tapi 7orang..huhu jadi, fikir nak yang selesa + murah + jimat, cari lah homestay. Memang banyak homestay kat sana. Alhamdulillah kami dapat rumah yang ok, selesa.

Kawasan perumahan homestay...
Ruang tamu..
Ruang makan dan dapur..
(3 gambar diatas adalah dari sumber INI)

2 gambar atas ni pula Yaya yang ambil sendiri..ni bilik utama..ada lagi 2 bilik..xde amik gambar ye..
Nak lihat gambar selebihnya korang boleh klik SINI sama je.xberubah sangat pon huuuu

Kalau nak tau tentang apa lagi kemudahan yang disediakan pon boleh jugak klik atas tu, termasuk harga. Murah je. Ok la lau duk reramai kan..ada air-cond di bilik utama dan belakang (bilik kat tengah guna kipas berdiri) 
Boleh terus call jika berminat nak cari homestay berdekatan Gambang ni ye.. =)

Sekarang layan gambar je...

Kedai cenderamata..
Cam nak lompat masuk n peluk je patung harimau ni..bawak balik uma pon besh jugak..letak kat depan umah, kan....hahahaahah
My family....mom n dad xikut..xlarat jalan..ngeee =p
SELFIE ahaks! ^,^
Animal Show
Kawan sape niiiiii.........
Sekali pandang ingatkan ada CERMIN kat dalam tu rupanya 'JIRAN' daaaaa.. ^o^ lol
Berlatar belakang kan pokok xberdaun yang dihuni oleh burung..huuu
Sempat singgah kedai CENDERAHATI ni..grap apa yang cantik n cumil je
Keychain, pelekat fridge tu, dengan tali tag ni..tapi tag xpakai pon, amik tali je..buat sangkut kat tali motor..haha cantik juga! ^,^

Itu saja dapat update..xbnyk tempt pergi..dan xbnyk amik gmbar Yaya ni..maleh..! huhu anyway thanks sudi singgh n baca@tengok entri Yaya ni ye..ok daaaa

Sekian,Wassalam =)

16 comments:

  1. lama tak pergi bercuti..wah seronok je tgk haiwan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. g kt zoo je la lau nk tgok haiwan...huhu

      Delete
  2. waaaa..yaya dah mula bercuti sekolah =)

    ReplyDelete
  3. bestnya g holiday.. lagi selesa duduk homestay kan.. lapar2 tengah malam leh masak.. hehek..

    ReplyDelete
  4. dah lama xjejak... nice photo...

    ReplyDelete
  5. teringin jgak g sini. tapi entah bila lah tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe cik aisya..leh kmpul uet dulu..utk g holiday..
      xkesah mana2 pon yg pnting g holiday..eheheeh

      Delete
  6. best kan bila dapat bercuti bersama keluarga :)

    ReplyDelete
  7. beshnya yaya g jenjalan..nk ikt jgk leh?

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016