Saturday, 31 May 2014

QUICK ENTRY : NESTUM!

Assalammualaikum w.b.t.

Dapat mase hari Khamis lepas..baru dapat update jap ni..hehe Nampak tak pic kat atas ni. ? Cuma isi form dalam talian untuk dapat sample NESTUM FREE ni..ngeh3...xingat pula bila apply..tau2 je dapat panggilan untuk confirmkan alamat sebab dia nak hantar sample free tu..

Pergh!
Betul xsangka 'sample' free yang dia kata tu 1pek kecil ni..ade 8paket dalam dia tau. Yaya ingatkan dia cuma bg sample 2-3 cmtu je..seroiusly suka sangat..thanks soo much NESTUM@NESTLE Malaysia! 
^o^
Sekian,Wassalam =)

Wednesday, 28 May 2014

WORLESS WEDNESDAY: ONE OF MY WORK

Assalammualaikum w.b.t.

*bila tengok, tetibe teringat BOOK SHOP time sekolah dulu...huuuuu*

Tuesday, 27 May 2014

ISRAK MIKRAJ

Assalammualaikum w.b.t.













Wahai kekasih kami, Muhammad saw (pbuh), kami percaya padamu...segala katamu adalah merupakan wahyu dari Allah SWT yang Maha Hebat..Kau penyuluh cahaya bagi kami yang sedang dalam kegelapan.. Segala pengorbananmu kami hargai..dan kami buktikan dengan usaha untuk menjadi umatmu yang terbaik dari yang terbaik..sesungguhnya kami mengharap syafaatmu di akhirat kelak..

SUBHANALLAH
ALHAMDULILLAH 
ALLAHUAKBAR
LAILLAHAILLALLAH...
Sekian,Wassalam..

Friday, 23 May 2014

DOA PILIHAN : SEBELUM TIDUR

Assalammualaikum w.b.t.
Ramai yang dah tahu doa sebelum tidur..jadi kali ni yang Yaya nak share ialah ANTARA doa yang korang boleh amalkan sebelum tidur ye..
"Ya Allah, dengan nama-MU aku hidup, 
dengan nama-MU juga aku mati..."

Pendek sahaja, amalkan lepas korang baca doa tido tu, betul2 sebelum korang memejamkan mata.. InsyaAllah..dan jangan lupa juga, maafkan segala kesalahan orang yang telah membuat salah dengan kita,jika ada la...<--kalau semua orang lakukan seperti ini sebelum tidur, pasti tiada perselisihan faham yang akan berlaku, kan..kerana semua orang dah memaafkan kesalahan sesama sendiri dalam sedar tak sedar..

SUBHANALLAH..ALHAMDULILLAH..ALLAHUAKBAR..LAILLAHAILLALLAH

Sekian,Wassalam..

Thursday, 22 May 2014

RENUNGAN : KASIH-MENGASIHANI

Assalammualaikum w.b.t.
Tidak kira siapa anda, apa pangkat anda, kita semua adalah sama..berada di taraf yang sama..
kita adalah hamba-NYA..
Menurut segala perintah-NYA..
apa yang membezakan kita adalah
AMALAN kita pada-NYA.....

-renung-renungkan-
Sekian,Wassalam..

Thursday, 15 May 2014

Wednesday, 14 May 2014

WORDLESS WEDNESDAY : PURPLE NOODLES

Assalammualaikum w.b.t.

BERKHASIAT!
Calories 240 only! i likeee! ^,^

p/s: it;s halal products from Singapore ye. ^_^

Sekian,Wassalam =)

Tuesday, 13 May 2014

NOSTALGIAKU : DRAMA KESUKAAN

Assalammualaikum w.b.t.


Teringat dulu time sekolah..WINTER SONATA antara drama korea kesukaan...xpernah miss sampai sanggup kongsi duit dengan kakak Yaya beli VCD dia terus..yg ORI tau!! huhu..lepas dari winter sonata tu kan keluar pula cerita Autumn in my heart..pon g beli jugak VCD ori dier.. ^o^ punyala minat time dedulu mase sekolah..tapi sekarang? hampeh je...minat tengok cerita korea jap je..dah xsampai tahap nak g cari beli VCD dia. ^,^


Bila dah minat sesuatu, apa2 yang berkenaan dengan yang kita minat tu kita akan eli..contoh macam Yaya kat atas ni..beli kad yang ada gambar drama, cerita tv kegemaran..kat belakang gambar tu ade kalendar..hehe..haishh...simpan ni semua lagi tau..dah bape lama dahh....saya memang penyimpan yang baik..;p

Sekian,Wassalam.. =)

Tuesday, 6 May 2014

THE ENGAGEMENT

Assalammualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..ada sikit masa nak taip entri jap..lately ni terlalu sibuk. Bukan sibuk buat apa, tapi banyak sangat perkara yang berlaku macam baru2 ni ayah Yaya admit hospital...bcos of diabetes..hampir 2minggu lebih jugaklah dekat hospital tu.kaki ayah terpaksa dipotong kerana jangkitan kuman kat luka. Memang xdapat nak diselamatkan lagi..sekarang cuma banyak doa supaya operation kat kaki ayah cepat sembuh...harap juga ayah akan kuat semangat hadapi ujian dari-NYA..kawan-kawan, doakan juga ye supaya ayah Yaya cepat sembuh... umm =/ 

Lagi, Yaya baru pas resign kat tempat kerja dan baru je start dengan kerja baru minggu ni..Alhamdulillah, dapat kerja yg lebih baik dari sebelum ni..so far, ok la walaupon memula kerja tu cam xble blah je dengan tempat kerja baru tu, tengok la cmne seminggu-dua ni camne, lau xboleh 'in', terpaksa cari tempat len. Sekarang wat masa ni ada 1 masalah je kat tempat kerja baru tu, iaitu waktu solat..em ni la masalah biasa kalau kerja dengan orang bukan Islam ni.kebanyakan xde sedia tempat utk pekerja Islam dia solat.. dah ler tu, waktu break antara pukul 12-2..itupon nak kena rotate dengan member office lain, lau kena 1-2 xpe..tapi lau 12-1 camne nak solat..xkan nak qada' pula..ishh..ni la satu2 nya prob wat masa ni..Allah...! semoga DIA permudahkan segalanya..Yaya lau boleh xmau la qada' solat pula..emm =_=

Dalam masa yang sama, baru2 ni juga (ari ahad lepas-4 Mei 2014) telah berlangsung majlis kecil-kecilan pertunangan abang Yaya..dengan orang Melaka..majlis tetap berjalan seperti dirancang..yela..xnak tangguh2 lagi..perkara yang baik elok disegerakan..InsyaAllah dalam tahun ni juga diorang akan melangsungkan pula majlis akad nikah dan persandingan.. Kat bawah ni adala sikit gambr sempena pertunangan abang Yaya tu..abang Yaya tau, bukan Yaya...heeeee =D
Hantaran dari pihak lelaki..- 5 sahaja... ^,^
Sesi merisik.... ;p bincang2 lah ye...orang2 tua je..yang muda dengar n ikutkan saje...huuuu
Dari pihak perempuan pula..berbalas 7...
Nyum2...sedap nye makan.. ^o^
Selamat bertunang ye buat my big brother n future sister in law...hikhik ;p InsyaAllah.. =)
*eh baru pasan xde gmbr abg Yaya...ngeee*

Ragam anak buah pula..
Haha..memang pandai buat muke tau! ^o^
Dah terlebih main, lepas tu penat, dah penat tido la...huu - comel! ^_^
*kaki maksu nyer ni memang sedap untuk letak pale kan... ^0^*
Orang pon sibuk berjalan..ari ahad la katekan,, semua nak balik..
camni la jadinyer...cian abg ipo bawak kete, letih kaki kate nyer...huuuu
*kereta dah terlampau banyak atau orang yang bawak 'slow'-terlalu berhati2 =_=*

Sekian, ini sahaja sempat nak update..me kasih sudi singgah ye.. =D
Wassalam =)

Friday, 2 May 2014

RENUNGAN : JANGAN PUTUS ASA

Assalammualaikum w.b.t

Tidak kira siapa anda, belajar atau bekerja, apa pun yang anda lakukan, jangan pernah terfikir untuk berputus asa, seperti mana anda memulakannya dengan penuh semangat, seperti itu juga harus mengakhirkannya dengan semangat juga...

Ingatlah selalu ayat seperti di atas ni..ingat Allah sentiasa ada bersama kita, sentiasalah mengharap rahmat dari-NYA..jika Allah tidak mengabulkan apa yang anda inginkan saat hidup didunia, PERCAYA lah DIA pasti akan memberinya di AKHIRAT kelak..malah LEBIH BAIK dari yang diharapkan..InsyaAllah..PERCAYA PADA-NYA..

Jangan pernah putus asa.....Wallahua'alam..

Renung-renungkan..
Sekian,Wassalam...

Popular Posts