Tuesday, 6 May 2014

THE ENGAGEMENT

Assalammualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..ada sikit masa nak taip entri jap..lately ni terlalu sibuk. Bukan sibuk buat apa, tapi banyak sangat perkara yang berlaku macam baru2 ni ayah Yaya admit hospital...bcos of diabetes..hampir 2minggu lebih jugaklah dekat hospital tu.kaki ayah terpaksa dipotong kerana jangkitan kuman kat luka. Memang xdapat nak diselamatkan lagi..sekarang cuma banyak doa supaya operation kat kaki ayah cepat sembuh...harap juga ayah akan kuat semangat hadapi ujian dari-NYA..kawan-kawan, doakan juga ye supaya ayah Yaya cepat sembuh... umm =/ 

Lagi, Yaya baru pas resign kat tempat kerja dan baru je start dengan kerja baru minggu ni..Alhamdulillah, dapat kerja yg lebih baik dari sebelum ni..so far, ok la walaupon memula kerja tu cam xble blah je dengan tempat kerja baru tu, tengok la cmne seminggu-dua ni camne, lau xboleh 'in', terpaksa cari tempat len. Sekarang wat masa ni ada 1 masalah je kat tempat kerja baru tu, iaitu waktu solat..em ni la masalah biasa kalau kerja dengan orang bukan Islam ni.kebanyakan xde sedia tempat utk pekerja Islam dia solat.. dah ler tu, waktu break antara pukul 12-2..itupon nak kena rotate dengan member office lain, lau kena 1-2 xpe..tapi lau 12-1 camne nak solat..xkan nak qada' pula..ishh..ni la satu2 nya prob wat masa ni..Allah...! semoga DIA permudahkan segalanya..Yaya lau boleh xmau la qada' solat pula..emm =_=

Dalam masa yang sama, baru2 ni juga (ari ahad lepas-4 Mei 2014) telah berlangsung majlis kecil-kecilan pertunangan abang Yaya..dengan orang Melaka..majlis tetap berjalan seperti dirancang..yela..xnak tangguh2 lagi..perkara yang baik elok disegerakan..InsyaAllah dalam tahun ni juga diorang akan melangsungkan pula majlis akad nikah dan persandingan.. Kat bawah ni adala sikit gambr sempena pertunangan abang Yaya tu..abang Yaya tau, bukan Yaya...heeeee =D
Hantaran dari pihak lelaki..- 5 sahaja... ^,^
Sesi merisik.... ;p bincang2 lah ye...orang2 tua je..yang muda dengar n ikutkan saje...huuuu
Dari pihak perempuan pula..berbalas 7...
Nyum2...sedap nye makan.. ^o^
Selamat bertunang ye buat my big brother n future sister in law...hikhik ;p InsyaAllah.. =)
*eh baru pasan xde gmbr abg Yaya...ngeee*

Ragam anak buah pula..
Haha..memang pandai buat muke tau! ^o^
Dah terlebih main, lepas tu penat, dah penat tido la...huu - comel! ^_^
*kaki maksu nyer ni memang sedap untuk letak pale kan... ^0^*
Orang pon sibuk berjalan..ari ahad la katekan,, semua nak balik..
camni la jadinyer...cian abg ipo bawak kete, letih kaki kate nyer...huuuu
*kereta dah terlampau banyak atau orang yang bawak 'slow'-terlalu berhati2 =_=*

Sekian, ini sahaja sempat nak update..me kasih sudi singgah ye.. =D
Wassalam =)

8 comments:

  1. tengok title ingatkan Eday yaya..hehe. Tahniah kepada abang dan bakal kakak ipar yaya :)

    semoga ayah yaya cepat sembuh, cuba bagi ayah yaya ambil gamat. Dulu lepas ayah puteri kena potong bahagian kaki pun ambil gamat...memang cepat luka tu sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua da try cik puteri...
      xsmua ubt tu sesuai dgn kita,kan..

      Delete
  2. salam cik yaya...
    lama x jenguk cik yaya.. rindu sgt3 :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..
      cik anaaaa....wahhh mmg lame xdgr khabar.... =D

      Delete
  3. yup, klau kt tempat keje tu sukar nk tunaikan solat.. sy pun prefer option resign, huh...

    owh, mula2 ingat awk yg bertunang, hikk...

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016