Sunday, 23 November 2014

QUICK ENTRY - KARNIVAL PERDANA,SHAH ALAM

Assalammualaikum w.b.t.

Apa khabar kengkawan blogger Yaya sekalian? Harap sihat2 belaka.. ^_^ aminn Maaf, lau ada yang perasan komen2 kat entri sebelum ni Yaya xsempat nak publish..huhu kerana kekurangan masa, ni update entri pon tengah memalam ni..jap je. Just nak beritahu KARNIVAL PERDANA yang sedang berlangsung di Shah Alam. Karnival ni kerjasama antara Sek.Keb Raja Uda dengan MBSA Shah Alam. Ada ceramah..dan penceramahnya adalah Ustaz Kazim Elias.. ^_^ sukanya..InsyaAllah kalau tiada aral hari ni (Ahad-23 Nov.2014) beliau akan hadir ke karnival..

Karnival ni berlangsung 2hari sahaja..22-23 November 2014. Actually, Yaya ada tolong member berniaga sekali kat sini. Jadi, nak promosi sedikit ni..hehe dan amat mengalu-alukan kedatangan kengkawan semua yang tinggal area Klang-Shah Alam untuk datang ke kernival ni..bawa sekali anak or adik2 mesti dorang suka, bnyk aktiviti menarik kat sini..


Ramai bebudak suka main ROLLER BLADE upenya...ngeee..Yaya pon teringin.tapi malu ;p

Macam2 ada... =)
Sebelah gerai Yaya ada 2 gerai...jual tudung, baju, (cantik2 tau!)
doorgift (kek coklat sedap nyerrr)..susu kambing pun ada jual..^_^
Tudung dia cantik2..serius!
Kalau nak beli tudung, baju boleh klik FB dia kat ---> BELLABLOSSOM
Kalau nak cari kek untuk doorgift boleh klik sini pula ---> NAJIB'S BAKERY
Info: 1 bekas ni cuma RM3.50 JE dan RM10 untuk 3bekas. Najib's Bakery ni ada juga buat free delivery ke office dan rumah untuk area Klang-Shah Alam setiap hari KHAMIS sahaja tau. Nak tau lebih lanjut boleh hubungi NAJIB'S BAKERY ni ok! ^_^  
 Ni la gerai jualan Yaya..eh bukan Yaya tuan punya gerai..Yaya tolong kawan je..hehe BEG!
Murah and cantik2 ok...xcaya boleh dtang tengok..(pastu kena beli! haha) yeee...
Harga antara RM10-35 SAHAJA...beg untuk wanita sahaja..dan untuk kanan-kanak.Harap maklum =)

Itu sahaja sempat amik..nanti Yaya update lagi..sesiapa yang tinggal area Klang-Shah Alam jum la mai.^_^ banyak gerai jualan..aktiviti menarik untuk anak2..bawak semua kengkawan or family ok..lokasi adalah di Seksyen 9 Shah Alam. Di dataran berhampiran dengan Masjid Negeri, Perpustakaan Shah Alam..nanti lau mai boleh jumpe Yaya..eh macam la retis plak kan..haha..lau perasan Yaya tegur la ye.. ;p kita berkenal-kenalan ^,^

Sekian,Wassalam =)

p/s: yaya pon ada barang pre-loved item nak juai tapi xda tempat, lau juai kat blog ni agak2 ada orang beli tak?huhu *semak je kat umah banyak sangat barang.. =<*

Monday, 17 November 2014

SHORT HOLIDAY - BUKIT GAMBANG, PAHANG

Assalammualaikum w.b.t

Cerita Sabtu lepas yang baru berlalu..baru hari ni dapat update kt lam blog ni coz semalam (Ahad-16hb) sibuk mengemas xda masa nak update entri.. Ini ringkasan je la ye, penat otak nak fikir ayat pepanjang plak =P

Actually Yaya n family semua pergi short holiday kat Bukit Gambang (BG), Pahang. Sebelum ni da survey dulu mana tempat nak stay. Nak cari tempat menginap kat resort@hotel kat BG tu cam mahai sangat pula. Duduk bukan 2 orang tapi 7orang..huhu jadi, fikir nak yang selesa + murah + jimat, cari lah homestay. Memang banyak homestay kat sana. Alhamdulillah kami dapat rumah yang ok, selesa.

Kawasan perumahan homestay...
Ruang tamu..
Ruang makan dan dapur..
(3 gambar diatas adalah dari sumber INI)

2 gambar atas ni pula Yaya yang ambil sendiri..ni bilik utama..ada lagi 2 bilik..xde amik gambar ye..
Nak lihat gambar selebihnya korang boleh klik SINI sama je.xberubah sangat pon huuuu

Kalau nak tau tentang apa lagi kemudahan yang disediakan pon boleh jugak klik atas tu, termasuk harga. Murah je. Ok la lau duk reramai kan..ada air-cond di bilik utama dan belakang (bilik kat tengah guna kipas berdiri) 
Boleh terus call jika berminat nak cari homestay berdekatan Gambang ni ye.. =)

Sekarang layan gambar je...

Kedai cenderamata..
Cam nak lompat masuk n peluk je patung harimau ni..bawak balik uma pon besh jugak..letak kat depan umah, kan....hahahaahah
My family....mom n dad xikut..xlarat jalan..ngeee =p
SELFIE ahaks! ^,^
Animal Show
Kawan sape niiiiii.........
Sekali pandang ingatkan ada CERMIN kat dalam tu rupanya 'JIRAN' daaaaa.. ^o^ lol
Berlatar belakang kan pokok xberdaun yang dihuni oleh burung..huuu
Sempat singgah kedai CENDERAHATI ni..grap apa yang cantik n cumil je
Keychain, pelekat fridge tu, dengan tali tag ni..tapi tag xpakai pon, amik tali je..buat sangkut kat tali motor..haha cantik juga! ^,^

Itu saja dapat update..xbnyk tempt pergi..dan xbnyk amik gmbar Yaya ni..maleh..! huhu anyway thanks sudi singgh n baca@tengok entri Yaya ni ye..ok daaaa

Sekian,Wassalam =)

Friday, 14 November 2014

MY BIG HEROOOO..!

Assalammualaikum wb.t
*semalam punya cerita*

Redeem last tiket..FOC..tengok BIG HERO 6..memang beshhh..sesuai untuk ditonton se-family ok! yang nak tengok sensorang cam Yaya pon boleh gakk..xde hal la..gelak pon sensorang..^o^ ahahaha 

DOA HARIAN

Assalammualaikum w.b..t

Sama kita amalkan ye..InsyaAllah =)

Thursday, 13 November 2014

ATAS PERMINTAAN...

Assalammualaikum w.b.t.

Lama xupdate entri aihh..berhabuk dah..fuh..fuh.. (tiup sikit bagi ilang habuk..huhu) alasan yang sama diberi setiap kali nampak cam sonyap je, ..hehe..derr tokeyh jual pisang pon ada masa nak update, ni kan pla Yaya yang bukan tokeyh..haha. Ok dah. membebel plak..ada orang kesah ke lau Yaya xupdate entri..cam xde jek.pasan sungguh..huh!

Saja nak update sikit jek..cer tengok pic kat bawah ni sat






Semua kek@kuih batik....dah macam menjual plak Yaya ni hehe..dibuat atas permintaan seorang rakan EX-OFFICE Yaya sebelum ni..huhu xtau la kenapa nak sangat sampai banyak kali call hp Yaya. Tapi Yaya xdapat nak angkat coz tengah kerja
+xde masa nak tengok hp pun..mengidam kot dia..^o^ kali ni je bagi free tau..next time bayo ok,kawan! haha ;p 

Antara kuih kegemaran family Yaya..memang dah xde nak beli nyer..lau nak buat..lagi jimat, lagi puas hati..! dah tu boleh tambah macam2 perisa.. ngeeeeee =D 


Boleh klik ye lau sesiapa nak resepi..ni antara resepi yang paling laris.. ^_^
Sekian, Wassalam =)

Saturday, 1 November 2014

DOA PILIHAN : MOHON KEBAIKAN DUNIA & AKHIRAT

Assalammualaikum w.b.t.

Abu Hurairah mengatakan, "Nabi Muhammad biasa membaca dalam doanya yang bermaksud:

" Ya Allah, perbaikilah AGAMAku yang menjadi perkara paling penting padaku. Perbaikilah DUNIAku yang menjadi kehidupanku. Perbaikilah AKHIRATku yang menjadi perkara paling penting padaku. Perbaikilah akhiratku yang menjadi tempat aku kembali. Jadikanlah HIDUP ini sebagai tambahan segala kebaikan bagiku. Jadikanlah KEMATIAN itu sebagai istirahatku daripada segala kejahatan."
(HR Muslim)

AMINN....

Popular Posts