Tuesday, 29 July 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDULFITRI

Assalammualaikum w.b.t.

Dah sekian lama baru hari ni dapat update entri ni. Inipun sekejap je..sibuk sesangat sampai xda masa nak buka blog..bukan takat blog je..FB pun sama. Nak o9 guna hp, hp mura je, xleh nak o9..huu tukar baru? err xpe kot.Yaya bukan cam korang. Updated. Semua nak guna gajet canggih. Yaya ni asal ada hp buat mesej, kol, amik gambau dah cukup.hoho ^o^

Alhamdulillah. Hari ni masuk hari raya ke-2 dah. SELAMAT HARI RAYA buat semua blogger sekalian ye. Time makan tu jangan berlebih-lebih pula ye..nanti baju dari longgar TERsendat plaks..haha =D Actually nak update entri sebelum raya tapi kekurangan masa jadi update lepas raya la..

Ada yang buat kuih raya tak tahun ni? Yaya cuma sempat buat 3 jenis kuih je tahun ni dengan mak Yaya..yang lain bnyk beli..yela, memasing sibuk..jadi buat mana yang cepat dan mudah la kan..



 kuih choc nestum, kuih tart nenas dengan kuih kurma(xda dalam gambar)..
Alhamdulillah..tiap tahun kena ada kuih tart dengan kurma..choc nestum tu cuma tambahan je.. ^,^
ok la dari xbuat langsung..harap kuih kat kedai jek..errr 

Also nak say thanks a lot to this blogger yang sent kad raya kat Yaya...maaf juga xsempat balas..InyaAllah tahun depan lau panjng umo, mura rezki boleh la wat special then bg kat korang..heeee (tahun lepas pun cakap yang sama..hahahaha =p)
EN. FIZ GRAPHIC
(dengan xmalu mintak kad raya kat dier...hehe ;p)
EN. CALIPH
 &
Miss Azwar..

Thank you sesangat korang yang baik hati..hehe hope tahun depan Yaya dapat bagi jugak >,< 
Tahun ni dapat special sampul from AYAM BRAND...haha coz masuk jadi ahli dier kann..agagag

Sambil2 tu pagi raya sempat jugak ber-selfie sensorang...^o^
simple ME..malas nak makeup..senang nak solat ringkas camni je ^_^
(ingat korang je tau guna monopod?? =p)

(abaikan mata panda itu =_= tido xpernah cukup..cmni la..)

Ringkas tentang Yaya - berhijrah secara total pada tahun 2011..Alhamdulillah..hari demi hari, masa yang berlalu tidak menjadi sia2..segala dipenuhi dengan ilmu agama dalam diri..cuba untuk berubah kepada yang lebih baik, tak peduli apa orang nak kata, nampak tua dari usia ke, macam ustazah ke, sikit pun Yaya xrasa kesal dengan perubahan yang dilakukan..biarlah orang xpandang, pandangan ALLAH SWT itu lebih penting..biarlah orang kata apa pun pasal kita, apa yang pernah kita lakukan dahulu asalkan ALLAH tahu NIAT sebenar kita..
misi untuk MENCARI REDHA ALLAH SWT.. ^_^

ok..tu saje nak update..saje nak wish thanks pada yang sudi send kad raya kat Yaya. Mana blogger yang dok area Klang/S.Alam, meh ler datang uma kite..banyak kuih raya..(tolong la habiskan...^o^) haha..ok.dan tolong doakan yang terbaik untuk Yaya ye..Yaya pun selalu mendoakan korang semua..InsyaAllah. sama2 kita berusaha untuk menjadi lebih baik ye.. ^_^
Sekian,Wassalam..=)

Wednesday, 23 July 2014

WORDLESS WEDNESDAY : NESTLE CERELAC

Assalammualaikum wbt

Free trial....

p/s: takda bb pon sibut nak minta trial pack ni kat nestle...aagagagag ^0^ suka sangat

Sunday, 20 July 2014

WEBSITE REVIEW : TRUSTED ONLINE SHOPPING!

Assalammmualaikum w.b.t.

Just nak share buat masa ni salah satu website online shopping yang Yaya percaya..
yup! it's NILE.COM.MY
xbeli bnyk pon..xmasyukkk lagi..ahaks! ;p
Banyak beli aksesori je...=D
suke benau dengan haiwan..errr.. ;p
Paling suka bracelet ni... ^_^
seriusly..ni murah n cantik sngat..
Owner blog try pakai sat...haha
ok.ble tahan..bleh beli lg ni..^,^


Ok..juz update itu je....^o^ khas bg org yang nak beli brg online tapi not confident nak beli lg..bg Yaya ok la..masa 1st beli tu 1barang je..kasut comel..sandal je la.Kali ke-2 ni beli bnyk sikit..hehe rambang mata tengok aksesori dier yang comei n lawa2..mura plak tu...hee =D

Sekian,Wassalam =)

Saturday, 19 July 2014

DOA PILIHAN : MOHON NEGARA AMAN

Assalammualaikum w.b.t.

Antara doa Nabi Ibrahim as yang diperkenankan oleh Allah SWT..
AMINN....!

Sama-samalah kita amalkan..mudah-mudahan Allah SWT juga memperkenankan doa kita agar Negara kita Malaysia ini, dan juga negara sesaudara Islam yang lain juga aman dari peperangan mahupun malapetaka yang tidak diingini..InsyaAllah


Sekian,Wassalam..

Sunday, 13 July 2014

PERTENGAHAN RAMADHAN 1435H

Assalammualaikum w.b.t.

ALHAMDULILLAH. Genap masuk hari ke-15 kita puasa. Harapnya puasa yang telah kita lalui itu juga segala amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT.aminn..InsyaAllah.yang penting niat semata hanya kerana NYA...kita kan hamba-NYA, segala perintah haruslah diikuti untuk menjadi hamba yang terbaik dari kalangan yang terbaik, kan. =)

So far macamana puasa korang? Yaya da jarang update entri, memang sangat takda masa untuk online. Kat office memang xboleh o9 langsung sebab internet blocking. Huhuu..bos xmau dia punya pekerja asyik on internet je, tu yang xboleh masuk..>,< Tapi elok la macam tu kan. Barulah kerja tu lebih berkat, xdalah macam sebelum ni, Yaya time keje leh update entri plak kan..ceh, kurang sopan, boleh meng'ular' pula =p
macam2 warna telekung sekarang ^_^

Macamana terawih dimalam hari? Afdal nya dilakukan di masjid secara berjemaah tapi kalau korang ada sebab tertentu, xsalah juga buat kat rumah. Terawih ni sekali je dalam setahun, iaitu dalam bulan Ramadhan je,kan. Rasa rugi pula kalau xbuat. Yaya excited tahun ni, baru ada kesempatan berterawih di masjid. Sebelum ni buat kat rumahh je..ngeee =D

Tahun ni rasa lain pula..rasa nak sambut lebih sikit dari tahun lepas..kalau tahun lepas memang kurang sikit, rasa macam xraya..huhu tapi tahun ni nak lain sikit..terasa macam kali terakhir nak sambut pula.. =) Harap masih ada kesempatan.. ^_^ Hari selasa dah Nuzul Al-Quran..tingkatkan amalan ye, banyakkan tadarus al-quran. Kalau boleh khatamkan terus 30 juzuk bulan Ramadhan ni.. ^,^ Apapun ISTIQAMAH lah dengan segala amal ibadah yang dilakukan walaupun sedikit kerana amalan SEDIKIT tapi BERTERUSAN itu lah yang lebih disukai Allah SWT..amin.Mudah-mudahan..

Sekian Wassalam =)

Popular Posts