Sunday, 13 July 2014

PERTENGAHAN RAMADHAN 1435H

Assalammualaikum w.b.t.

ALHAMDULILLAH. Genap masuk hari ke-15 kita puasa. Harapnya puasa yang telah kita lalui itu juga segala amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT.aminn..InsyaAllah.yang penting niat semata hanya kerana NYA...kita kan hamba-NYA, segala perintah haruslah diikuti untuk menjadi hamba yang terbaik dari kalangan yang terbaik, kan. =)

So far macamana puasa korang? Yaya da jarang update entri, memang sangat takda masa untuk online. Kat office memang xboleh o9 langsung sebab internet blocking. Huhuu..bos xmau dia punya pekerja asyik on internet je, tu yang xboleh masuk..>,< Tapi elok la macam tu kan. Barulah kerja tu lebih berkat, xdalah macam sebelum ni, Yaya time keje leh update entri plak kan..ceh, kurang sopan, boleh meng'ular' pula =p
macam2 warna telekung sekarang ^_^

Macamana terawih dimalam hari? Afdal nya dilakukan di masjid secara berjemaah tapi kalau korang ada sebab tertentu, xsalah juga buat kat rumah. Terawih ni sekali je dalam setahun, iaitu dalam bulan Ramadhan je,kan. Rasa rugi pula kalau xbuat. Yaya excited tahun ni, baru ada kesempatan berterawih di masjid. Sebelum ni buat kat rumahh je..ngeee =D

Tahun ni rasa lain pula..rasa nak sambut lebih sikit dari tahun lepas..kalau tahun lepas memang kurang sikit, rasa macam xraya..huhu tapi tahun ni nak lain sikit..terasa macam kali terakhir nak sambut pula.. =) Harap masih ada kesempatan.. ^_^ Hari selasa dah Nuzul Al-Quran..tingkatkan amalan ye, banyakkan tadarus al-quran. Kalau boleh khatamkan terus 30 juzuk bulan Ramadhan ni.. ^,^ Apapun ISTIQAMAH lah dengan segala amal ibadah yang dilakukan walaupun sedikit kerana amalan SEDIKIT tapi BERTERUSAN itu lah yang lebih disukai Allah SWT..amin.Mudah-mudahan..

Sekian Wassalam =)

16 comments:

  1. alhamdulillah
    Ramadan tahun nih sentiasa istimewa seperti Ramadan sebelum nya :)

    ReplyDelete
  2. daripada start puasa sampai hari jumaat hari tu tinggal lagi terawih kat surau kecuali hari khamis minggu lepas.. lepas tu ABC..huhu..

    ReplyDelete
  3. hurmm .. sedehnyaa.. ramadhan cepat je berlalu. =( tak nak bulan ni pergi

    ReplyDelete
  4. Betul tu...dulu telekung warna putih jer...sampai nampak tahi lalatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..skrng da berwarna bleh ttp tahi lalat tu..heehhe

      Delete
  5. thanks yaya mengingatkan semua ni, bagus ada rule kat tempat kerja baru rasa lebih berkat walaupun kadang berinternet ni macam bergayut zaman dulu kan :) sekejap ja tapi berlarut tu yang boss tak mau tu :) selamat berpuasa dan berterawikh yaya :)

    ReplyDelete
  6. terbalik pulak kite ye. tahun ni rasa mcm ala kadar je la. shopping pun kurg, setakat beli mne yg penting je. hehe.

    biarpun telekung skrg dah mcm2 warna, warna putih tetap yg paling cantik. :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Alamdulillah..lama xpergi terawih.. =)

      Delete
  8. yup, klau keje jenis balik umah pun dh 11 mlm mmg xde peluang berterawih kt masjid kn.. apa yg penting beramal seikhlas hati ^^

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016