Thursday, 24 May 2018

RESEPI : MURTABAK MAGGI CHEESE

Assalammualaikum wbt.

Korang dah pernah buat belum MURATABAK MAGGI CHEESE ni? Kalau belum, apa kata try buat hari ni untuk berbuka nanti..?


Bahan-Bahan : 

2 bungkus Maggi (perisa kari)
Minyak (untuk menggoreng)
Sedikit garam & lada sulah
5 ketul sosej Ayamas (digoreng)
2 keping keju
3 biji telur


Cara Memasak :

1. Rebus terlebih dahulu maggi. Rebus maggi hingga separa lembut.
2. Toskan dan gaul bersama perencah. Tak guna perencah maggi pun boleh.
3. Potong sosej yang telah digoreng, keju yang dipotong segi empat, sedikit garam dan lada sulah.
4. Pukul telur dan masukkan ke dalam maggi.
5. Gaul sehingga sebati
6. Panaskan minyak
7. Guna jari pun boley nak bulat-bulatkan adunan maggi tu sebelum campak dalam kuali. Make sure cheese dan sosej dalam maggi.

Selamat Mencuba! Sekian, Wassalam =)

9 comments:

  1. Uish.. sedap nie.. boleh cuba.. tq share resepi..

    ReplyDelete
  2. ish... ini yg membuatkan terliur di kala bulan puasa ni...

    ReplyDelete
  3. feveret gak ni,tak buat lagi bulan puasa kali ni,nanti la next2 week hehehhe

    ReplyDelete
  4. Sedap dan simple. Boleh buat time sahur ni kalau tak lalu nak makan nasi. Kan kan kan.

    ReplyDelete

Sponsor





Popular Posts