Assalammualaikum wbt.
Korang dah pernah buat belum MURATABAK MAGGI CHEESE ni? Kalau belum, apa kata try buat hari ni untuk berbuka nanti..?
Bahan-Bahan :
2 bungkus Maggi (perisa kari)
Minyak (untuk menggoreng)
Sedikit garam & lada sulah
5 ketul sosej Ayamas (digoreng)
2 keping keju
3 biji telur
Cara Memasak :
1. Rebus terlebih dahulu maggi. Rebus maggi hingga separa lembut.
2. Toskan dan gaul bersama perencah. Tak guna perencah maggi pun boleh.
3. Potong sosej yang telah digoreng, keju yang dipotong segi empat, sedikit garam dan lada sulah.
4. Pukul telur dan masukkan ke dalam maggi.
5. Gaul sehingga sebati
6. Panaskan minyak
7. Guna jari pun boley nak bulat-bulatkan adunan maggi tu sebelum campak dalam kuali. Make sure cheese dan sosej dalam maggi.
Selamat Mencuba! Sekian, Wassalam =)
12 Comments
Uish.. sedap nie.. boleh cuba.. tq share resepi..
ReplyDeletesame =)
Deletejom try
ReplyDeleteish... ini yg membuatkan terliur di kala bulan puasa ni...
ReplyDeletetry le buat...haha
Deletefeveret gak ni,tak buat lagi bulan puasa kali ni,nanti la next2 week hehehhe
ReplyDeleteNyum2 😍
DeleteSedap dan simple. Boleh buat time sahur ni kalau tak lalu nak makan nasi. Kan kan kan.
ReplyDeletesedapkannn yaya... memang suka mkn
ReplyDeletebelum pernah makan murtabak maygee...
ReplyDeletebiasa makan murtabak ayam atau daging..
boleh test juga la nanti..
kalau ada kesempatan la
Selalu juga buat sebelum ni.. tapi dah lama tak buat sebab nak kurangkan makan maggie.. huhuhu..
ReplyDeletedulu nak dapat lencana masak chef Pengakap Muda kena masak murtabak ni.. huahua..
ReplyDelete