Assalammualaikum wbt.
Salam 15 Ramadhan 1439h
Saja nak share lagi resepi ringkas kot kalau nak buat 'tambah lauk' untuk berbuka petang nanti ke..hehe layan je la ye =p
BENDI GORENG
Bahan-bahan:
- 400 gm bendi, dihiris
- 1 sudu besar minyak jagung
A (bahan dikisar)
- ½ ulas bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 3 tangkai cili merah
- 1 sudu kecil belacan
- 1 sudu kecil udang kering
- 2 sudu kecil MAGGI CukupRasa
Cara Penyediaan:
1. Tumis bahan A hingga wangi.
2. Masukkan bendi, goreng sehingga empuk.
3. Hidang panas-panas! Nahh senang kan. Boleh sediakan 20minit sebelum waktu berbuka..haha pastu makan pepanas..nyum3. Sedap tau bendi! ^o^
Tips:
Tahukah anda, selain oat dan barli, bendi adalah sumber fiber yang baik!
Selamat memasak (untuk berbuka nanti je ok... =p )
Sekian, Wassalam =)
6 Comments
sedap ni Yaya tapi kalo akak masak ni akak je makan sebab yang lain2 x minat sangat..
ReplyDeletearitu ade msk bendi camni. tapi tak jdi sgt sbb tak letak belacan.
ReplyDeleteratah gtu pun sdp ni.
ReplyDeleteSedapnya....
ReplyDeletewahhhh bleh try ni tak penah goreng bendi hehhehe
ReplyDeletesodap ni.. cili hidup pastu cili padi sket bendi n telor. nasi putih hangat2 pergh..
ReplyDelete