Wednesday, 12 March 2014

NOSTALGIAKU : WARNA

Assalammualaikum w.b.t.

Kali ni nostalgia Yaya tentang kaler@warna..hehe Mungkin bukan pada semua orang tapi bagi Yaya dah jadi nostalgia. SEBAB xpernah sentuh kaler@warna ni berapa tahun dah...last guna masa kat kolej..4tahun yang lepas itu pun xingat time bila and guna untuk apa..haha..tapi rasa guna untuk buat projek la kan ^,^ 

Antara warna pensel yang masih 'selamat' dengan Yaya ^o^
Jarang orang beli kaler ni kan..huhu..
Haa..yang ni gak yang femes..memang suka kaler dier ^o^

Tapi paling ingat masa kecik2 dulu la..budak mana tak suka 'mengalerrrr' ni kann..dah luki mestila nak mewarna..tapi memang fail..fail untuk menampakkan lukisan yang diwarna tu cantik..hoho nampak sangat takda bakat mewarna..tapi itu kalau guna warna pensel tu, lau guna 'water colour' tu haa, memang 'likeee' sangaat..^,^ xdelah pakar tapi boleh la nampak menarik tapi xtertarik..huhu Lepas tu selain warna, ada 1 lagi benda..
Taraaaa....
Tau kan apa ni..hehe femes dulu terutama bila nak buat FOLIO ^o^

Ok. tu je untuk tatapan...apapun still akan simpan..xtau sampai bila, untuk bagi genarasi akan datang guna plak kot..haha (mungkin xkan guna cenggini lagi..huuuu)

Sekian,Wassalam =)

34 comments:

  1. ingat dulu2 ada colouring book..suka sgt..kaler2 ni..especially gaun dia.. :)

    ReplyDelete
  2. Betul tu..paling lama guna color luna tu..hasilnya pun cantik...rindu nak main dengan color..

    ReplyDelete
  3. Hehe klasik selalunya terbaik sis :D
    In pun suka guna kaler jenama Luna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna kaler dia bkualiti..ni da bpe lame dah ni..xsntuh pon cmtu jugak..kuat lagi..hehe;p

      Delete
  4. masa aku bebudak dulu siap buat stencil sendri pastu conteng kt dinding rumh., syok ooo nk2 time kene hmbat ngn rotan., hahaha

    ReplyDelete
  5. wahhh cermat orgnya yaya ni.. elok lagi.. huhu.. nostalgia betul..

    ReplyDelete
  6. wah masih elok lagi warna tu cik Yaya..boleh simpan untuk generasi akan datang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...masih boleh lagi..jimat pon ye jugak kan =p

      Delete
  7. suke jugak simpan brg2 antik zaman skolah2 dulu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela kita kan...tp xdela antik sgt..haha

      Delete
  8. baru 2 hari lepas adik mintak pencil color..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha? trah guna lagi ke or penyimpan cam yaya jgk ^,^

      Delete
  9. wahh..nostalgia btul benda ni..huhu

    ReplyDelete
  10. kite pun suka pakai color luna. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler yg femes mesti semua org suka..^_^

      Delete
  11. Ini memang dah boleh letak dalam muzium negara ni hehehee..
    itu lah best nyer zaman dulu tak ada fb, smartphone bagai... mainkaler2 jer baik laki tau pmpn :D

    ReplyDelete
  12. teringat masa sekolah dulu, suka betul dengan kaler begini.. merengek minta ayah belikan..

    ReplyDelete
  13. kaler luna dulu nak beli mcm mahal, so kalau dpt mmg best sgt. kite kecik2 dulu ade gak pakai 'crayon' ngan kaler magik... hahahaha rindu nya zaman sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cryon ngn kaler magic pon yaya guna jgk..tp da xde..hbis pakai ^,^

      Delete
  14. Betul tu, dulu kaler Luna ni paling popularlah..agak mahal rasanya dibandingkan dengan jenama lain..lagi pun time tu tak banyak sangat jenama pensil kaler ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la..kira LUNA ni antra yg awal punye kaler la..^,^

      Delete
  15. masa sekolah dulu puteri pun suka pakai kaler luna sebab warnanya terang :)

    ReplyDelete
  16. LUNA lain dr yg lain...dulu tak pakai brand lain..asal g kedai mesti cri Luna...masa aek dlu las...skrg tk guna dh..

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016