Monday, 24 March 2014

APA KHABARMU DISANA?

Assalammualaikum w.b.t.

Isnin datang lagi..hehe ada rasa malas2 ke hari ni..aipp!! xbaik tau.jangan macam tu, hari Isnin ni antara hari yang baik tau..Yaya dulu xsuka juga bila hari Isnin datang tapi bila difikir-fikirkan, hari Isnin ni la pemimpin kesyangan kita, Nabi Muhammad SAW dilahirkan dan pada hari Isnin ni juga la baginda menerima wahyu pertama (HR Muslim), semua amal perbuatan umat diperlihatkan kepada Rasulullah SAW pada hari Isnin, lagi kita juga disunatkan puasa pada hari Isnin dan Khamis. 
Rasulullah pernah bersabda dari Abu Hurairah ra:
"Dibentangkan amalan-amalan dihadapan Allah pada hari Isnin dan Khamis. Maka aku menyukai  dibentang amalanku (dihadapan Allah) pada ketika aku berpuasa." 
(HR Tirmizi) 
SUBHANALLAH. Itu antara kelebihan hari Isnin ni..sebab tu la Yaya dah xmau xsuka hari Isnin macam sebelum ni..kita kena suka hari Isnin..meh sama2 sebut 'WE LOVEEE MONDAY!' hehe....ntah pape la Yaya ni kan.. =p

Actually, Yaya buat entri ni just nak tanya khabar kengkawan blogger ni..yang datang jenguk blog Yaya.. Bukan apa, korang perasan tak Yaya dah bertambah kurang update entri..dahla sebelum ni kurang pon ni bertambah kurang..huhu =( nak kata sibuk, em cam biasa la mungkin sebab Yaya dah jrang buka/update blog kot.. 

So, apa khabar korang? Harap sihat2 la ye. Yaya ok je.ALHAMDULILLAH =) Harap juga korang still rajin update entri juga ye. InsyaAllah kalau Yaya xde update entri pon Yaya akan melawat kengkawan blogger ni..tapi SYARAT kena rajin singgah MELAWAT Yaya jugak tau! hoho ^o^ Ok la..itu saja. Selamat Hari Isnin..! Dan Selamat Berpuasa juga pada sesiapa yang puasa hari ni..ok! ^,^

Sekian,Wassalam =)   

20 comments:

  1. ecah pun tetiba dah I LOVE MONDAY. hehe.. happy monday kak yaya . semoga di murahkan rezki ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...InsyaAllah..
      me kasih ecah ^_^

      Delete
  2. Alhamdulillah sihat yaya...salam Isnin yaya and great piece of sharing dear...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, hari isnin ke hari apa ke hari yang baru, ceria ceria kan :), update je Cik Yaya makan apa hari ni heee:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 makan yg sama...
      biskut@roti & mkanan ringan.wahahaha ;p

      Delete
  4. happy monday, happy tuesday, happy wednesday, happy everyday lah senang. hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..sihat2 jer.. Harap cik yaya pun sihat jugak.. ^^
    akak pun jarang update dah... ikut mood katanye.. :D

    ReplyDelete
  6. Salam alaik :)
    In pun alhamdulillah sihat je... Hehe.. I love every days XD (Ceh konon) Hahaha. In pun datang jenguk sis yeeee.... :D

    ReplyDelete
  7. Pyka shat2 je . Apa khabar sis yaya ? Hehe :D

    ReplyDelete
  8. aku sihat2 jer., poket jer xbaper nk sihat., hehe
    kan.., bnyak klebihan ari senin ni., tp tu la dia, bila pikir2 nk gi kerja pg senin tu sumer jadi lemau., hhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe
      poket yaya pon kurang sihat ^,^
      tu la tp nk wt cane kan..bnyk hikmah disebalik permulaan minggu ni.. ^_^

      Delete
  9. Isnin sentiasa datang dan datang lagi dan lagi...hehe..

    ReplyDelete
  10. aah.. yaya kenapa dah jarang update? cikna pun sama.. :)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016