Monday, 16 September 2013

TIPS HILANGKAN BENGAK KAKI?

Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni petang Yaya wat entri..lama da xwat entri sendiri..entri yang selalu keluar pun biase time WW..lepas tu ada sikit entri ilmu untuk dikongsi...lau entri pasal diri Yaya memang payah korang nak jumpa..sebulan tu adalah dalam cume 2-3 je..huhu ;p Bukan pasal apa, cuma xde cerita menarik untuk dikongsi. Lau nak cerita pasal xpuas ati dengan orang, bercerita psal itu ini yang xboleh bagi manfaat untuk orang yang membaca pun xguna juga kan..

Tapi entri yang kali ni pun xde cerita menarik sebenarnya cuma Yaya nak beritahu lately ni Yaya kurang sihat..minggu lepas lau nak tau, Yaya cuma kerja hari Isnin je tau! Hari Selasa sampai hari Jumaat baru2 ni Yaya MC..sebab demam panas..Fuhh..ni baru 1st time MC lepas hampir 3tahun kerja..tu la dier..Yaya lau sekali da kena demam panas memang berhari2 la jwabnya demam tu payah nak kebah..Alhamdulillah sekarang da ok.
         *google*
Esok da boleh kerja...tapi ada masalah 1 lagi..kaki Yaya bengkak..mcm orang pregnant pun ada..kaki tu xboleh nak berdiri,jalan atau ke bawah lama-lama..lau x,memang akan terjadi seperti satu ketumbuhan besar pada kaki..da macam kaki hape nth Yaya tengok..huhuhu >,< sakit sangat..time bjalan memang perlahan giler..ni xtau esok nak kerja camana..=/ Ada orang boleh tolong Yaya ke..TIPS/PETUA nak bagi hilangkan bengkak kaki ni..untuk pengetahuan, tiap malam tido kaki memang letak atas bantal..bukan 1 je..2 tau! huhu...tapi lepas tu tetap sakit..macam xboleh nak hilang sakit ni..doktor punya ubat pon da makan tapi tetap xjalan.hampir seminggu dah ni...=( ada sesiapa boleh tolong...??

Sharing is caring tau! Jangan kedekut ilmu..huhu ;p
Sekian,Wassalam =)

26 comments:

  1. ingatkn yaya bg tips td..

    smoga cpt smbuh yaya..

    ReplyDelete
  2. eh yaya selalu demam memang kaki bengkak ke? takde lak petua yaya.. huhu.. apepun semoga cepat sembuh kayyy.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdela....
      ni sbb mkn ubt xkene dgn bdn la kot..tu effect jdi kaki bgkak tu..huhu

      me sih cik na ^_^

      Delete
  3. wah... kaki bengkak?? hihihi ni mesti kene apa2 masa jalan..
    dulu pernah jd gak..
    AA selalu picit.. sampai satu tahap tu hari ke berapa ntah la, ada satu pusat, bila AA picit dia keluar air bisa. AA picit sampai puas hati..
    Alhamdulillah lusa tu lega hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde kot...bkn jln tmpt yg luar biasa..tmpt yg org ramai selalu jln..huhu

      Delete
  4. assalamualaikum..cik yaya :)

    ala cik yaya bw ke blog kawan2 tgh x sihat ker? alahai...ayie simpati nak tolong klu bole.

    ayie carikan link ttg petua hilangkan bengkak kaki tu..mana tau ada yg bole membantu cik yaya..

    1- http://yellowkuning89.blogspot.com/2009/02/menyurutkan-bengkak-di-kaki.html

    2 - http://joi76-infokesihatan.blogspot.com/2011/03/merawat-bengkak-di-kaki.html

    semoga cik yaya kembali okey mcm biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam w.b.t.

      wah..ayie..me ksh sgt2 ye..yaya tgok nti ^_^

      Delete
  5. Assalam Yaya..smoga cepat smbuh ye..tp bgkak tu kat mn?? kaki bhgian mn?? bhya btol kalau dh smggu..cuba rujuk pakar..doc klinik..hnya boleh bgi nsihat je..bab details mmg diorang xbrani..ape pun bykkn bersabar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumslaam...
      kt bhgian bwh..2-2 belah pula tu..huu risau jgk..umm
      xpe..thanks ye ^_^

      Delete
  6. salam cik yaya..
    cuba cik yaya rendam ngan air suam..
    x pon urut ngan minyak..
    anna x pasti sangat..
    apa2 pon moga cik yaya cepat2 sembuh ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm cik anna =)

      wat masa ni yaya irit dgn losyn panas je..so far kurang sikit..
      me ksh cik anna ^_^

      Delete
  7. Better jmp doktor. Mngkin atas faktor lain. Lgpun kan demam br2 nih. Sebab bengkak ni mcm2 leh jadik sumber atau puncanya. Urutan juga boleh membantu kot walaupun bukanlah utk menyembuhkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..dah jmpe doktr da..

      ni skrng cuma nk g wat medical check up plak..
      umm

      thanks ye ^_^

      Delete
  8. kaki bengkak, ikat dgn salotape bagi surut bengkak tuh

    ReplyDelete
  9. assalam yaya...bunda kalau letih berjalan pun sakit jugak ..faktor usia pun sama...bunda cuma rendam kaki ngn air suam campur garam...garam biasa pun bolih...

    sekarang bunda guna garam laut mati produk e cosway, kalu ada luka2 atau kulit tapak kaki mengelupas pun bolih cure..apa lagi yang ada kencing manis, memang elok sangat gune garam ni..

    InsyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm bunda....

      ow..yeke..cosway..yaya biase beli brg kt sana..
      tau juga psl gram laut mati tu..ok ye bunda..bleh la beli nti..

      me ksh bunda ^_^

      Delete
  10. jln jgn laju2 nnti kaki bengkak..hoho..

    ReplyDelete
  11. jln jgn laju2 ya.. nnti kaki bengkak tu.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Dah 3 tahun dah ni, dah elok belum bengkak kaki tu? hehe :)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016