Monday, 8 July 2013

MISI RAYA?

Assalammualaikum w.b.t.

Memang melampau kann..pose pon belum ni sibuk nak raya..siap ade misi plak tuh?! Ceh! =_=" huuu.. Well, xde misi sangat la..Yaya lebih suka nak pose..bukan nak raya..tapi ikut mak Yaya je..so,dah alang2, Yaya pon sekali la..

Apa benda yang ikut mak Yaya je ni...? hehe mak Yaya la..suh teman cari baju untuk raya tahun ni..nak buat baju dah xsempat..kain pon xde beli..ngee dah..mak Yaya plak xsabo nak raye ke? hehe xdelaa..cian kat mak Yaya. Dia kate xnak berjalan time pose, takut penat. Lagipun mak Yaya memang kurang sihat sikit, jadi Yaya setuju je la ikut 'sopping' cari baju untuk mak. ^_^ tapi masa mak bali tu Yaya teman n survey dulu je mana yang mura,cntik...almaklumlah, baju bukan pakai untuk raya je..pegi majlis apa2 pun boleh..kan =)

eh,lupa nak gtau..maaf pada kengkawan blogger yang Yaya belum kunjung balas ni..sekarang kekurangan masa untuk buka internet..bukan internet je,buka laptop pon xde masa @,@ wuuu..ni curi masa kt office..amboi! sangat xpatut!jangan tiru sikap ini..xde lama pon..Yaya jap2 je curi tengok..erk..yekeeee ;p

Malas nak taip panjang2..layan gambar sambil Yaya 'bercerita' bleh x?hehe Ala..korang kan suke tngok gambar kan..xdela ngntuk sangat baca huhu

Sabtu (27 Syaaban 1434)
Lokasi 1: Plaza Alam Sentral,Shah Alam
Terpedaya dengan iklan disurat khabar, jadi pergi la beli kat sini..from Butik Peace..ala yang iklan dia kate ada baju saiz XXS-XXXXXXL..huhu bpe bnyk XL pun Yaya xtaula..mak nyer saiz susah sikit nak cari,ade, tapi mak xberkenan pula..mak xsuke jenis bnyk manik2..glamor sgt katenyer.. ^o^ 
Rege pon bleh tahan kat Peace ni =)

Lokasi 2: Giant, Sek.13, Shah Alam
Boleh agak x siapa yang nak beli ni..?hahaha ;p
Beli tuk mkan sendiri..tapi plan jugak beli utuk raya nanti..ngee =D (bleh la plak kannn)

Lokasi 3: Aeon Jusco, Klang
P singgah Jusco plak..atas tu my luvly mummy..weee ^o^ pergi jap je..xlame pon...cuci mate tengok lau ada yang mura..tapi hampe..
Baju biasa je tapi harga mak aii...xberbaloi Yaya lau beli..huhu ;p 
tapi yela kan..lain mate, lain rase..

RM10-3pcs
Mak beli pin yang matching dengan baju baru beli kat Peace tu.. ^,^ nak sedondon aje..huh

Yang ni xde kene mengena dengan raya..ahhaah..^,^
nampak ada booth Herbalife kat dalam Aeon tu..then, dia kate untuk cek berat tinggi n tahap metabolisme badan semua just bayo RM2 then dengar dia terang sikit2..macam yang korang leh tengok kat atas ni la..
Dia kate prob Yaya ade 2 je..dan penyelesaiannya Yaya perlu mkan banyak..hoho..agak dahh =_=
Lama da Yaya dengar pasal shake herbalife tu tapi bila dengar dia promote tu macam nak plak..haha..tapi belum ada kemampuan nak beli.. >,< tunggula nanti..lau ade rezki lebih
nak rase perisa strawberi ;p
p/s: ada sesape pengalaman dengan shakelee ni?ok ke?

Ahad (28 Syaaban 1434)
Lokasi 1: Kedai Borong Makanan Ringan, Jalan Pasar Klang (Meru)

Survey tempat nak beli kerepek dan makanan ringan lain..haha..
Raya untuk menambah lemak je =_= ngeeee (sila jangan tiru sikap ini..huh)
Memang murah sangat2..cume rase nyer xtaula camana kannn..
Muruku..fevret orang ramai ;p
Kerepek Bawang - fevret Yaya..haha
Kerepek Ubi - hamik ko besar punyer pack..ngeee =D
Ni pon ade..wahahah lama xmakan >o<
Baru punye ke?Yaya xpernah tgok pon..kelaka pon ade..berbentuk2..huhu 
1 bekas kecik ni..mahal sikit..RM7++
Sapa pernah makan?Sedap ke?lau gula2 da tntu la sedap kann.. ^,^
Ok DONE! ehh ni bukan Yaya punye..hahaha..ni orang punyer Yaya curi snap! ;p
Yaya beli 1 brang je..untuk makan sendiri..nak raya nanti baru la pergi membeli belah kat sini..^_^

Lokasi 2: Seksyen 7,Shah Alam
Singgah kedai jual bahan kek jap..nampak mende alah ni..boleh la beli nanti..cer try wat..
untuk raya..ngeee..nyummy..lau cantik n sedap,boleh buat untuk raya,lau sebaliknye, makan sendiri la jawabnya..hahahahah ;p 

FINALLY!
2 helai baju sudah berjaya di-'GRAB' di kawasan ini..^,^
Setelah lama meng-usha dan xdapat ditahan lagi..
takut nanti baju semua SOLD OUT..jadi sebelum nangis, Yaya g la beli..

Harga ok la..korang tau ke pasal ASHANIM ni?bleh lawat dorang kat FB juga..Klik je kat link atas pic tuu ye..Baju semua besh2..! ^_^ Nak beli o9 pon boleh..tau ^,^ Yaya beli yang mana?haaa
PEPLUM LONG DRESS-MUSTARD (RM64)
JUBAH DIAMOND CINDERELLA - BLACK (RM89)
(Sumber picture:FB Ashanim)
2helai baju tu je Yaya mampu beli..cantik sangat..lagipun xpernah pakai jubah dengan peplum.dah try. ok la kot..huhu Ada banyak warna lagi. Lau korang berminat, boleh la cuci mate g tengok kat page FB Ashanim ni ye ^_^ Lau pergi kat kedai dia sendiri ada diskaun 10% ^o^ Ada stock baru juga tapi Yaya xdela beli.. Cantik jugak tau! Pic nye macam kat bawah ni:
PEPLUM LACE KURUNG - PURPLE (RM89)
Suka warna Purple ni..heeeee =D Ada warna2 lain juga =)

Alhamdulillah..ade lagi bajet ni..bleh beli untuk tudung yang sesuai pula..ngeee.
Tapi tu tunggu bbrapa hari nak raya baru beli..awal lagi lau nak beli sekarang.betul x? huuuu..

PERTAMA KALI
Nasi Telur Berlada + sayur campur goreng
Lau bulan lepas ada update tentang pertama kali..kali ni untuk bulan Julai pula..hehe
Gambar makan? sapa makan ni?banyak giler..huhu
sapa lagi.yang amik gambo ni la..;p makanan cukup untuk 2 orang makan..serius dalam tahun 2013,ni 1st time makan nasi bnyk ni..dan makan seorang diri..huhu >,<
(xhabis pon,sayang...tlalu bnyk nasi..pwot da xbleh masuk makanan)

Ok..tu je yang sempat Yaya update..thanks singgah blog Yaya..;p
Sekian,Wassalam =)

34 comments:

  1. Amboih puasa blom lg dah shoping raya . Bestnyee .

    ReplyDelete
  2. amboi! yaya shopping sakan ngn mak yer...memang betul tu..nak klua bulan pose nanti penat, pelagi ramai orang, jam nyer bagaikan..

    selamat menyambut ramadhan almubarak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la kan bunda..
      slmt mnymbut ramadhan juga bunda =)

      Delete
  3. baju mustard tu cantikkkkk.. hehe..

    ReplyDelete
  4. butik peace tu pun akak suka..
    baju kurung moden n peplum penuh manik pun hrga x smpi 100... murah sgt.. kualiti pun sma je ngn yg hrga 200-300 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..btul..cntik n berbaloi kan ^_^

      Delete
  5. amboi cik yaya..shopping sakan nampak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lum sakan lagi ni cik nor..hehe ;p

      Delete
  6. fyna pun dah beli siap2. tak nak penat time puasa nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau beli time puasa, emosi tak stabil ^_^ hehehe...

      Delete
  7. hehe sampai ada misi tu yaya. tapi bagus lah survey dulu kann :)

    ReplyDelete
  8. dlukn abh slu kte org pose x penuh x leh raye..
    n org pose x penuh nehla sebuk je nk raya..
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la kan..
      tapi InsyaAllah pose penuh ramadhan kali ni ^_^

      Delete
  9. awalnya buat preparation makanan ringan stok raya nanti..
    ada kebarangkalian habis cepat ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde buat preparation la..
      tu juz tgok2 je.. ^_^

      Delete
  10. perghhh., sakan shoping eik.., nape x pusing 1malaya jer trus., kekeke.. jgn marh eiy cik yaya., bulan baik ni kner bnyak bsbor., huhu.. slmt bpuasa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde sakan lagi ni..hehe
      slmt bpuasa juga ^_^

      Delete
  11. wah awalnya yaya dah bershopping yer :)

    ReplyDelete
  12. salam cik yaya..
    wah, berpinar2 dah mata anna nengok
    baju2 kat atas ni..
    semua cantik2..

    ReplyDelete
  13. Rizal dulu pun pernah try herbalife tu... best jgk... tapi sebulan je la... ongkosnya nggak cukup. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tu la mslhnyer kan..
      yaya pon pikir tu..huuuuu
      tu yg berat sikit..;p

      Delete
  14. waaa...awl g shopping ye cik yaya

    ReplyDelete
  15. Warghh Yaya berjalan sakan nampak! ^^ hehe~ Dok kat Shah Alam eh Yaya? Ke kat Klang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe
      dok klang...jalan2 area klang-s.alam je larh...huuu

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016