Monday, 1 April 2013

THE LOAF


Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni nak share serba sedikit tentang kedai roti..haha apesal plak la Yaya sibuk nak citer pasal kedai roti ni..ni kes xde entri len yg boleh update la ni..ngeee ;p actually sedikit teruja time kua jenjalan semalam dengan kawan shayerr…pergi mana?xjao pon..Subang jeee..kami pergi shopping complex yang namanya ‘Empire Gallery’..kalau korang perasan signboard bangunan nyer tu boleh jelas kelihatan di sebelah highway..^_^

Selalu lalu kat sana tapi xpernah pun singgah..dah bertahun kat situ sekarang baru berpeluang jalan2 di sna..(me cih pada kawan Yaya yang sudi bawak budak yg suke terperap kat rumah ni g jenjalan..huu >,<) Apa yang ada kat sana?macam2..tapi tempat dier xlah sebesar Mid Valley or Sunway Pyrmid or yang sewaktu dengannyer tuu..yang ni biasa2 je..tapi dalam dier banyak restoran makanan western..yang dari Bali ada, Japan la..ala tu semua biasala kan..tempat macam tu..

Dapat lunch kat sana, nama restoran dier ‘Teh Tarik’..haha makan kat sini buat Yaya lame bebenor  nak pikir makan pe..sebab orang nga diet kann..semua nak kene teliti..nak kira bape kalori ada dalam makanan tu..heeeee banyak makanan bgoreng  n berlemak..sudahnya Yaya amik mam nasi campur je..senang sikit mengira (haha ^o^) tapi xtau napa ri tu macam kurang kenyang..bnyak jalan kot ;p lepas tu singgah kedai roti ‘The Loaf’..baru 1st time Yaya dengar..cian x??macam ni la lau orang kurang bergerak kann.. =_=” sedeyh btol

Antara makanan yang ade kat The Loaf ni..aummm..yummy2! ^o^

The Loaf ni boleh kira restoran yang jenis  lifestyle n bistro. Makanan dier boleh bawak balik or makan terus kat sana..mase Yaya beli tu bawak balik la..sebab baru pas makan nasi..xkan nk makan lagi plak kat sana kan..haha The Loaf ni rasenyer baru buka beberapa cawangan je kat Malaysia ni. Dan basic nyer apa yang Yaya dapat tau, roti n pastry dier dibuat dengan cara tradisional Jepun. Patutla Yaya ni cam ‘batak’ sket je biler tengok roti2 dier..nama pun unik2..xde unik sangat la..tapi sebab Yaya baru tengok kan..hoho ^o^


Dekat The Loaf ni jugak ada makan untuk a la carte breakfast,lau nak breakfast pon bole kat sini, lepas tu ade set lunch, ngan untuk menu dinner sekali..wahh pasni boleh try la nak merasa makan kat sini..merasa je la..sedap ke x..lau xsedap xde la nk dtg lagi kan..;p Yaya sempat search sikit pasal kedai roti ni…(haha ade plak mase siap search2 bagai =_=) Kat bawah ni ada antara pic2 yang NYUMMY! Untuk tontonan korang..heee ;p – n nak gtau roti per Yaya beli tu..ade 4 jenis.tapi xsempat nak snap pic lak so Yaya 'cilok' je kat w/site dier.. ^0^
Ni namanyer MISS BLOSSOM..
Yaya xrase lagi..bg my mom yang rase..sedap katenyer.. ^_^

Ni pulak BLACK BEAUTY..haa ni da jadi fevret! jgn tengok luaran je tau..kat dalam dier da serupa macam CHOC LAVA da..meleleh cokelat..sangat yummy..suke sgt..da tmimpi2 dah huuuu nak beli lagi!

Hard bread - ALMOND CHOCOLATE..memang sangat hard..huhu..keras..ingtkan da bape lame dia peram roti ni tp actually memang roti jenis keras..haha ;p rase kurang sedap,kecil tapi amat mengenyangkan..serius!
Ada lagi satu roti Yaya beli tapi xingt rupe plak..pun bg my mum n dad yang rase..heeee =D

Antara roti2 n menu2 lain yang ade...
Next time kene rase ni plak..heee

MAGAZINE - nth tang mane yg nampak 'magazine' nyer pon xtau..hehe

MIXED FRUIT NAMA ROLL-perghhhh!! xble thn tgok strberi tuuu 

Yang ni pun on da list! kene try len kali ni! cokelat kat tengah2 tuuuuu! nyummyy! ^,^

INDULGENCE FRUIT TART - yang ni pon on da list! (amboi bnyk plak on da list..gemuk r aku pasni =_=)
CROISSANT PETITE MIXED FRUITS - aummmm! ^o^

Dessert...UHUHU - ni bukan dibuat2 huhuhuhu tu ok..tp nama dia memang UHUHU.. apekah??-_-
tapi nampk delicious kannnn ^o^ 

Lau ada yang interested nak merasa roti kat The Loaf ni boleh try tengok kat SINI cawangan2 dier ok.. banyak sangat Yaya nak merasa makan kat sana..sebab nmpk delicious..hehe tapi kene beringat jugak.. sedap mmg sedap..kalori p0n ‘sedap’..hahahah boleh naik berat bdan Yaya dibuatnya nanti..>,<

Ok.dah.tu je..suke benor sampai memanjang nyer menaip… ^,^ ngeee
Sekian,Wassalam =)


29 comments:

  1. errr rindunya. dulu masa keja kat subang selalu lepak empire. kat teh tarik place nasi lemak dia sedappp.. the loaf tak pernah masuk. bestnya tengok coklat & cheese tu. nyummmmmm.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ea?xpenh rase lg cik na..bleh la rase pasni..tp nsi lemak kalori dier tgi lor..huhu ;p

      Delete
  2. The mines paling dekat. weee.. hehe

    ReplyDelete
  3. yaya berjaya buat puteri lapar di pagi hari..hehe

    ReplyDelete
  4. Wahhh.. Nampak sedap..
    AJ tak penah lagi singgah The Loaf ni..
    Lalu lalang depan kedai tu penahlah..
    Mungkin sebab nampak macam roti je kot.....
    Tapi banyak jugak menu dia ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..yaya pon mule lalu je..tgok roti dier xbnyk pon tp bleh thn jgk la..^_^

      Delete
  5. wah..sangat menggoda tengok roti² the Loaf ni..sedap²..tapi kat Johor takde plak cawangan dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..tu la kan..dia bnyk buka area kl ngn sel je..huu

      Delete
  6. Amboi sedapnyaaaa. Dah la tengah lapar ni. Huu~ Seriously tak pernah masuk pun Empire Gallery even belajar kat Shah Alam je. =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la kan..ni pun 1st yaya p..pdhal xde dok jao mne pon..;p

      Delete
  7. Wahh sedapnye . Terliur tgk gmbaq2 tuh . Hehe

    ReplyDelete
  8. salam cik yaya :)

    ayie memang suka sgt mkn roti...x kisah apa jenis roti sekalipun...asalkan roti...

    roti2 dlm entry tu cantik2 belaka...tentu rasa nyer pun sedap kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm ayie =)

      sedapp..trutama yg yaya kate dlm tu mcm choc lava..fuhh smpi tbwk mpi..hehe (ok ni tipu..;p)

      Delete
  9. Lapar ler tengok makanan2 ni..

    ReplyDelete
  10. cik siti balas kunjungan....
    p/s : sarang burung laut tuu adalah rumpai laut....

    ReplyDelete
  11. nampak sedap tp kebiasaan makanan berasakan roti ni cepat muak bila dimakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgok org jugk kot en.kopi..
      yaya xpenh muak mkn roti..heee =D

      Delete
  12. salam cik yaya...
    anna suka semuanya...
    nampak sedap sangat...

    ReplyDelete
  13. ‎​TђƋήK••ƴ<3Ʋ••({})({}) for the info

    ReplyDelete
  14. Hi Yaya......cakap pasal The Loaf, saya baru jer gi kat branch di Sogo. Pics dah upload jadi senang2 tu jenguk la yer blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com
    Topik makan..makan dan...makan tak der topik lain :)
    Dan kalu minat tu follow yer blog saya TQ TQ

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016