Wednesday, 6 March 2013

SAAT LAFAZ SAKINAH.......

Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni nak share dengan korang 1 lagu ni..xtau pernah dengar atau x..baru xbaru jugak la..tahun lepas keluar kot..xpasti pula..tapi yang pasti, Yaya baru jugak dengar tahun lepas..sampai sekarang suka lagu ni..walaupun belum tiba masa lagi..hehe

Lagu ni amat sesuai untuk seorang bapa yang mempunyai anak perempuan, dan ingin mengahwinkan anknya dengan lelaki pilihan, juga sesuai untuk seorang lelaki yang ingin mengahwini seorang wanita yang berwalikan bapanya..sedih pun ada jugak kekadang dengar lagu ni..hayati liriknya....

SAAT LAFAZ SAKINAH - FAR EAST

Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya


Chorus

Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu


Sekian,Wassalam =)

24 comments:

  1. liriknyer ajer dah syahdu dan penuh bermakne...

    ReplyDelete
  2. mesti sedih kan. dapat bayangkaan saat tu cemana. *eh tetiba emo* ;)

    ReplyDelete
  3. seriously x pernah dengar lagu ni...tapi lirik meaningful...

    ReplyDelete
  4. tak pernah dengar laaa lagu ni yaya ..tapi sesuai untuk majlis kenduri kahwin ni ..mesti nangis2 nanti pengantin nye ..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuu..tu la..xpsai2 syahdu plak majelisnyer...

      Delete
  5. suka liriknya..tapi ni first time puteri dengar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgr selalu...msti jadi lgu fevret..hehe ;p

      Delete
  6. err, aku tak kahwin lg dan blom mpunyai anak mpuan. jadi, aku tak boleh nak feeling lebih2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lehh org pon same..
      tp ttp feeling gak...huuu

      Delete
    2. sama laa sy, x bole feeling sgt sbb ada ank kucin, ank rabbit, ank sdara jaa, hukk...

      Delete
  7. Tersentuh pulak. Tapi ayah akak dh xde utk jadi wali, tp masih ada abg adik dan bapak saudara, kalau la akn ayah akak masih ada =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela tu kak....
      abg, adik kan pggnti ayh.. tabah la =)

      Delete
  8. yg saya tau saat lafaz sakinah ni memang menyedihkan. tp tak semua orang buat lafaz sakinah ni. huhu

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016