Monday, 19 November 2012

SEGMEN: 6 PERKARA TENTANG SAYA

Assalammualaikum w.b.t.

Sorry..Yaya masih belum punya story to mory kat korang..hehe..takat banyak perkara yang remeh-temeh tu adela..tapi memang X LA nak update wat entri kan..so,ade masa sikit ni just nak join SEGMEN yang ditag oleh CIK DEQJA omeii ni..hehe Yaya wat simple2 je xpe kan.. =D

*klik banner atas ni untuk j0in =)*

6 perkara tentang Yaya yang korang xperlu amik tau pon (hoho ;p):

1. PENDIAM
= Yaya memang amat femes dengan sifat pendiam sejak dari zaman sekolah dulu...tapi kalau cakap hal sekolah, tanya kenapa Yaya pendiam, Yaya akan jawab, "sebab malula..........." sapela kite ni..nak cakap banyak bukan ade orang nak layan pun..wuuuu >,< 
Tapi lau dah beso2 ni korang tanya kenapa Yaya pendiam?? Yaya akan jawab, "nak cakap apa?? Lebih baik diam dari banyak bercakap tentang hal yang xberfaedah! nanti wat tambah dosa je..."*betul ke x??*
Kecuali lau tengah discuss dgn orang atasan ke,wat kerja dgn kengkawan ke,yang memerlukan idea kita of course la kene cakap kan..xkan nak jadi tunggul plak..hehe
2. MUZIK                                                                
= Yaya memang suka dengar lagu...percaya atau tidak Yaya minat lagu2 TRANCE, HARDSTYLE dan yang seumpama dengannya..wahaha ganaz x gua??hehe ;p cehh...dulu la..sekarang minat lagi tapi da kurang dengar semenjak kua lagu2 zikir HAFIZ HAMIDON ni..pergh..minat giler seyh! ^o^

3. COKELAT
= Yang ni xyah habaq r..memang 'hantu cokelat' la kan..lebih lagi cokelat kit kat, fererro,kek cokelat dan lain2 yang bahan utamanya adalah cokelat.tauuu memang ramai orang suka cokelat kannn ^,^ so,apelagi...bagila adiah cokelat kat Yaya..hahahahah

4. SIMPLE
= Yaya seorang yang simple plan.......lau kua tu jeans ngn tshirt je..tapi of course blengan pnjng la..xsuka kua jalan dengan baju lengan pendek..dan xsuka tgok orang pmpn, bhijab tapi pakai baju lengan pendek..apehal tu kan..cam xmanis tengok..mmg burok pon serupa bek xyah pkai hijab atas pale tu! er sorry, terEMO plak ;p
5. WARNA
= Yess!! Yaya memang suka dengan kaler water! Korang tau kan kaler tu men peranan yang penting dalam kehidupan seharian kita sebab ia boleh mempengaruhi secara psikologi..macam Yaya kat office selalu ngntuk, then bila cmtu letak la Wallper kt DESKTOP computer tu dgn wallpaper2 yang menarik,tertarik ko memang da b00mm la kaler! yang boleh bagi keceriaan, bagi mata segar bugar walau untuk beberapa saat..!

6. ANAK BONGSU
= Ye.Yaya anak bongsu. Apa ada pada ank bongsu mcm Yaya ni?? Yang xelok- degil, keras kepala tapi kalao kene ketuk mmg sakit r kann, xsuka di arah sebab Yaya lagi suka wat ssuatu dengan sendiri,ati yg ikhls..hoho ;p, cakap kengkadang lau geram men lepas je..ok dah..xya tau sgt yg xelok la..hehe =p 
Yang elok plak - manje (anak bongsu mmg kbnykan cmni..haha), cepat sayang suka kat orang *ewahh*, sangat berbelas kasihan pada orang yang sungguh kasihan..huhu..siapa?pandai2 pkir la kan..eh dah yg ni pun xyah taw sgt r..sikit2 ckup..^,^ haha

SIAP! Mangsa tagging : (1) & (2)

Sekian,Wassalam =)

62 comments:

  1. alololo, anak bongsu rupenyerr, ini kak long datang hehe gurauu ^__^ hehe

    ReplyDelete
  2. yup, slalu jgak sy dgr lagu zikir hafiz tu kt citer tanyalah ustaz ^^

    wahh, ada geng cmni suka main kaler, hikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_^
      yeaaa..boleh maen kaler2 kan kan kan..

      *nti bole msuk peraduan mewarna;p*

      Delete
  3. Saya bongsu jugak!! Hai kawan! hehe. Yaya pemalu? eh, yaka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nk jgk bngsu ye..;p
      ye btul la..pemalu tau..weeeee ^o^

      Delete
  4. oh ok. dah tau sikit pasal yaya. hihi.. chop2.. cikna tak baca yg yaya request hadiah coklat tu. tak baca tak baca.. hikkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alaaaa cik naa...... bole laaaa ^o^

      Delete
  5. Pagi sobat..
    Waw nice post..
    Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
    terus berkarya ya..
    Haha..:D
    oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

    ReplyDelete
  6. menang dapat apa yaya? hehehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde dapat pe pun cik Anna..agknyela..hehe
      g terjah blog yang anjur kan tuuu ^o^

      Delete
  7. hihi. join jugak.. deqja bukan anak bngsu. tapi semua org yang mula kenal deqja ingt deqja ank bungsu.. sebab? terOVER manja kooooootttt.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;p
      mmg pon..macam anak bongsu je....haha

      Delete
  8. salam cik yaya
    Ni mesti manja..nak dukung selalu masa kecik2..cubit kang. (gurau je jgn marah tau)

    ReplyDelete
  9. kita sama la, bercakap bila perlu.. hehe.. sbab takut nnti bila byk cakap, ada yg tersentap pulak..

    *ada yg ckp sy ni jenis lidah tajam.. sbab tu prefer diam je*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh betul2..! sbb tu kdng2 lau rase geram pon yaya bnyk diam je..kang xpsl2 ade org pncitkan tayar kang..haha ;p

      Delete
  10. hye yaya.. selamat berkenalan./... =)

    ReplyDelete
  11. Selamat bersegmeeeeeeeeng , ihiks :B .. Hihi oh pendiam orangnya .. iyeke pendiam ? hehe

    ReplyDelete
  12. Ehem ! Selamat join segmen Yaya..moga menang ! =) Hehe..erm, anak bongsu rupanya..mesti manje punyalah ! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menang?haha
      of course...kalo ank sulong yg mnje tu yg plik..haha

      Delete
  13. salam kenal n singgah sini...k.nisa pun sejak akhir ni suke lagu2 zikir hafiz...memang bagus untuk rohani kita..

    ReplyDelete
  14. lbih kurg mcm sya jer.. cma bkn ank bongsu... hihi

    ReplyDelete
  15. ada persamaan sikit2 ngan kak :)

    ReplyDelete
  16. hehe..ank bongsu yg manja kan kan kan???hikhik
    suka mkn coklat gk! sedap wo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..hehe tp cik didiey bukn ank bngsu..wekk ;p
      coklat mmg tbaik..hehe ^o^

      Delete
  17. no 1 , 2 dan 3 tu dah sama dah ngn shiyda ! ley jadi geng ! haha :P

    ReplyDelete
  18. waa.. 1 - 5 sma je dgn sy..no.6 je x :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..wahhh ni sudah bgus..ade geng..kcuali yg bongsu tu je la kan..hehe

      Delete
  19. kita ada banyak persamaan tapi part anak bongsu tu tak sama..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha agak dah..ramai jgk yg bukan ank bongsu ye..hehe
      cmne nak geng ni..^o^

      Delete
  20. okay.. no 1 sampai 5 kita sama~! yeay kte jadi geng. hehehe
    cuma yaya ank bongsu. aiNa anak sulung.
    bdw, nice to know u dearies. (^____^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nice to know you too cik Aina ^_^

      Delete
  21. salam cik yaya.
    Ada 4 post dlm blog tirana aduka hari ni. Kalau cik yaya ada kelapangan.terima kasih.

    ReplyDelete
  22. ai yaya... lama x jmp... rindu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai kak aya..lame jgk xjmpe..weee
      rindu jgk..ehehe ;p

      Delete
  23. thanks sebab sudi join..maaf lambat sket bertandang..huhu:)
    wah number 3,4,5 2 same ngan kina lah..huhu..kina pom suke cokelat..xp kadang2 memilih jugak..huhu..:)

    pastu keluar umah mang selalu jeans ngan tshirt je..stuju gak yang sal hijab 2..huhu..:)

    ReplyDelete
  24. ok, dah kenal dah sikit2 dengan yaya.. hehe..

    saya pun pendiam and i love chocolate very much too! hehe xD

    ReplyDelete
  25. akak nombor 2 bongsu...hehee..

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016