Tuesday, 23 October 2012

7 HARI 7 WARNA: SEHARUM MERAH JAMBU (PINK)

Assalammualaikum w.b.t.


Selasa – Merah Jambu(Pink)/Ungu(purple)

Merah jambu atau lebih femes orang selalu speaking english is PINK..memang amat serasi dengan kaum hawa yang menunjukkan LEMBUT+PENYAYANG+WANGI..hehe tapi xsemestinya kaum hawa je selalu pakai pink..kaum Adam pon rmai jugak suka pink kan kan..eleleeleh xyah tipu r..tapi kena tengok warna pink camane jugak dorang pakai, kadang bila tgok lelaki pakai pink memang nampak hensem+macho (ker?) dan kadang tu nampak mcam xkena dan ada jugak macam ada yang xkena (lelaki lembut..huhu) 

Tengok..smart gak per lelaki pakai pink..^,^

Menurut kajian, warna pink ialah warna kasih sayang dan menyamai dengan vibration bahagian Thalamus. Mereka yang mengalami migrain akan merasa kelegaan setiap hari selasa.
Thalamus berperanan menjaga kasih sayang dan penghayatan. Hari ini ialah hari yang paling sesuai untuk beremosi, meluahkan perasaan kasih sayang kepada pasangan masing-masing. Ini juga adalah hari yang sesuai untuk mengembara atau bermusafir ke destinasi yang jauh kerana masalah tersesat atau keletihan setika sedang mengembara diimbangi dengan tahap penghayatan yang tinggi pada hari ini.

Yang ni pun macam Yaya sendiri, kadang-kadang kalau xpakai warna pink,pakai purple..dan xsemestinya baju kene pink/purple, Yaya suka main dengan kaler, kalau baju dah pink, tudung kadang purple,or hitam,dan yang bersesuaian la..Untuk pengetahuan, Yaya amat giler dengan purple colour. Sangatt teruja if nampk something like cloth or accessories or even kasut pun yang warna purple! Grrrr gram je kalau ternampak tapi xdapat nak beli/pakai.huuuu
Oh meeee..soo in luv wif that purple shoes..urgghh >,<

Yaya selalu pakai PINK jugak..perasan tak?? hahahahah ;p

Sekian,Wassalam =)

14 comments:

  1. hehehe.. wana pun suka purple tp dark purple and pin colour.. cantik kan warna nie.. meriah jer gabungan dua warna nie..

    ReplyDelete
  2. lelaki yg pakai pink pun nmpk smart, lg2 kalau yg kulit cerah lg lah nmpk, pergh.. hansome tu..huk3 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uihhhh!! betul tu..sokong!
      *ngehngehngeh;p*

      Delete
    2. klau cmtu sy patut try pakai long sleeve kaler pink laa kn, erkk...

      Delete
  3. Ee suka jugak colour Pink ni tp bukan semua pink. Ada certain pink je. hehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kalo yaya pon xde la suke sume pink..
      ikut wrna jgk..n pakai ape. ^_^ untk bsesuaian

      Delete
  4. pink and purple forever...... hihihi ok x nnt dah tua2 minat colour pink??? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..colour itu tidak mengenal umo..;p

      -xdapat bygkan..........-

      Delete
  5. dlm bahasa jepun, kaler pink diorg panggil pinku ^^

    ehh, klau silap pakai kaler ni nmpak macam sirap bandung yg bergerak kn, hukk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sirap bndung bgerakkk??? haha...yela 2

      Delete
  6. pink kalau dipadankan dgn purple mmg sgt sweet.. org kata warna adik-beradik gitu.. hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..betul2..yaya da wat ujikaji dah.mmg serasi..
      kalo kene dgn tahap kepekatan dan kecairan warna la..
      haha

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016