Wednesday, 24 October 2012

7 HARI 7 WARNA: SEBIRU LANGIT DUNIA

Assalammualaikum w.b.t.

Menuru kajian, warna biru ialah warna perangsang kelenjar Tyroid. Biru ialah warna yang menjadikan gelombang dalam bentuk bunyi lebih resonan. Pada hari Rabu didapati kicauan burung lebih merdu (resonan dan bermomentum, tidak terputus-putus garisan gelombangnya).

Pada hari Rabu, didapati paras hormon thyroxine yang dirembeskan oleh Kelenjar Tyroid berada pada tahap optimum. Paras thyroxine yang optimum menjadikan segala yang dihasratkan oleh hati dapat diluahkan dengan berkesan melalui kata-kata. Oleh itu, hari rabu ialah hari yang paling sesuai untuk berucap, berkata-kata, berhujah, bersidang, bermesyurat, berpidato dan sebagainya.

 Kadang2 suke jugak warna biru ni..lau ada aksesori dier mcm kat atas ni..perghh..balun habis pakai..hehehe aummm! mengancam! ^o^

Dah menjadi kebiasaan Yaya jugak,mmg hari rabu ni hari BIRU..eheheh or BLUEDAYS..xcaye? cer tengok entri Yaya yang sebelum ni..kat SINI, SINI jugak ada lagi kat SINI dan paling suka pic Yaya yang BLUE kat SINI ..hehe ada banyak ok.. ;p 
'Masuk' ke x warna pink dengan biru? Mata Yaya tengok ok je..tapi ade yang kate xok..hoho
*gabungan selasa n rabu*

7 Hari 7 Warna:
Rabu - Biru

Sekian,Wassalam =)

13 comments:

  1. Saya silap pilih kaler baju (T.T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha?npe pla?ari ni xpkai wrna biru ke?
      hehe

      Delete
  2. ehh . ye ke ? deqja pakai pink terang la ari ni :)

    salah kaler ~ pieww

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xpe..mgu depan ade lgi hari Rabu..^o^

      Delete
  3. eh.. ok jer gabungan dua warna tu.. kalau biru semua.. mmg xok lah.. xnampak menarik jer dari jauh kang nnt.. kalau ade beza
    baru nampak cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan...

      -ade pon orang sokon...ngeeee ;p-

      Delete
  4. Baru perasan tak banyak baju warna biru ni. nak kata tak minat biru, tak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkesah bju..aslkan ade yg kita pakai wrna biru pon ok per..
      gelang ke jam ke..pin tudung ke..kannnn ^,^

      Delete
    2. takpe.. blog dah warna biru.. hehehe..

      Delete
  5. klau cmtu semua meeting kena tunda ke hari rabu laa kn.. hari isnin pegi ofis dok diam2, huh...

    ReplyDelete
  6. Entri Yang Best :)

    Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016