Sunday, 22 April 2012

BEING A NERD?

Assalammualaikum w.b.t.

Yea..!! Da berjaya capai target untuk bulan ni...nak beli spec... coz spec saye da terlalu lamee...dan da kurang power nyer..hoho @o@.. actually ingatkan nak simpan sket2 dulu uet untk beli spec tu..tapi biler pikir nak cepat, sebab da xtahan kerabunan yg melampau ni...(wat ak sakit pale.. >,<) so g la jgk cari mane tempat2 yang dekat (sebab malas nak drive jao...) n mura..teringat kat my 'boss' department yang gtaw ade 1 tempat kat Klang Parade ni yg jual dengan harga yang ok la bagi Yaya..so, Yaya p la..1st place g usha tengok kat JJ, Bukit Raja je...tapi lebih bajet pla..so terus la g K.P tu..dan jumpa jgk spec yang paling dikehendaki tu..huuu..nape xpakai je cntct lense, Yaya? Urm, ade je cntact lense tapi mata da problem skit..xble pakai lelama cntact lense tu...nanti sakit..so, xdapat buat ape..tpksa pakai spec je...@_@ ok wat?
(sumber:Google)

Spec yang Yaya beli ni..memang da ramai yang pakai...1st time bile fenomena cermin mata ni berlaku ialah bile org nk nmpk cam 'nerd' la konon...budak pandai, rajin membaca, wat keje sekolah akan pakai spec...haha..-ni tanggapan Yaya dolu2 time sekolah la kan..biasela tu...ade jugak yang cakap pkai spec cmni akan nmpk tuerrr je adelaaa...hoho >,< lau Yaya pakai akan nmpk tua x???erkkk =_=" janganlaaaa...

Baru p amik ri ni......cer test sat... ^o^

Comel xx??
:
:
:
:
:
:
Ok! Sangat tipuuu...edit semata...haha..aii..caye ke?? ;p

Mane lg ok......??
Before wearing spec....

N after wearing spec....??
Nampak cam budak baik xx....(eh ape plak..memang baik okeyh! ;p) haha
Ade nmpk tua??err?? xkaannn...kan..?? 
Ok..bg 1 pic yang mengada sikit....
:
:
:
:
:
:
:
Ok..too much!..(sengaja kecikkan pic..haha) 
muke lau xchomel wt pe pun tetap xkan nmpk comel...adesss.. -_-" 
ok..abaikan pic ni..(wat macam xde....)

           (Sumber:Google)
Cemburu dengan gurl yang nmpk comel sgttt bile pkai spec... ^,^ chomel kannn..

Ok..sampai di sini saje....tq for reading... ^_^
Wassalam....=)

p/s: sok da bole mula pkai spec terus....^o^

Sunday, 15 April 2012

PREVIEW MOVIE : STREET DANCE 2 VS BATTLESHIP

Assalammualaikum w.b.t.


Ok..tengok je title memang da taw pe yang korang semua akan jawab..movie pe yang meletopp..!! kann (bagi yang da tengok both movie ni la kan...atau da tgok salah satu dari 2movie ni)dan Yaya confident sangatlah for sure ramai yang akan jawab BATTLESHIP!! STREET DANCE 2..antara my fevret movie..bcoz memang suke tengok tarian movie yang macam ni..1st tengok movie menari yang macam ni da lame giler dulu..movie YOU GOT SERVED! memang terbaik jugak..then STREET DANCE yang 1st..dan yang ni...huuu xsempat tengok lagii laa.. >,< tapi Yaya taw antra 2movie ni of course winner goes tooo...BATTLESHIP!


Ade Rihanna lagii..dan..ehemm..hero NAVY yg encem..haha =p

Nape BATTLESHIP..?? hanya orang yang da tengok je taw kenapa..hehe..(malas nak review sebenanye..;p) Yaya sebenarnye xdapat lagi tengok STREET DANCE 2 tu lagi..da 3x miss..memang geram la kan..sudahnyer pegi tengok BATTLESHIP ni (plan nak pegi minggu depan..huuu) dan sememangnye xmenghampakan..Permulaan cerita sdikit romantik dan kelakar..(banyak gelak gak la kan..) Lepas tu bila NAVYda masuk laut memang dari mula sampai kemuncak cerita mendebarkan...(chewahh..bdebar la sangaattt..) tapi Yaya boleh agak masa dalam WAR tu ramai penonton yang berharap NAVY yang menang..dan bukan Alien tuu..sampai ada makcik yang bertepuk tangan..huhu..Yaya tengok je..dalam ati suke jugak..kenapa?sesapa yang belum tengok tu kenala p tengok citer ni lau nak taw ape yang mendebarkan, apa yang melucukan, yang romantik, dan perkara yang buat makcik yang tengok citer ni tepuk tangan masa nak last movie..^o^ 

Yang paling penting, memang xrugi lau tengok movie ni..walaupun ade sedikit unsur2 TRANSFORMERS..haha..memang TERBAIKK!! ^_^ <3 Lagi satu nak tambah, tengok tiap dier punye showtime kt online memang sentiasa full..fuhh..memang tengah meletop la ni....=D

Ok..just nak share perkara kecik ni je..ni entry pertama dalam 2minggu ni..huuu..sangat malas .... =_= 
(da bape kali ulang ntah...)Korang..share la jugak comment tentang movie yang korang tengok..street dance ke...Battleship ke...okeyh??!! ^o^ Arigato!!

P/S: Yaya punye rating 9/10 

Sekian, Wassalam..=)

Sunday, 1 April 2012

PELUANG JUMPA ARTIS HOT & FAMOUS ^,^

Assalammualaikum w.b.t.

Akhirnya hajat yang telah lama disimpan dan dipendam tercapai jugak..hihi..punya la lama asyik usha2 je dari tahun lepas lagi..sekarang baru dapat dimiliki...apa..? FULLSET Bird Nest dari Bio Essence laa..memang dari akhir tahun lepas lagi Yaya da usha dan simpan uet sikit2 utk beli mende alah ni..hehe..mesti ade yang kate..-larrhh produk macam ni pon nak simpan uet sikit2 ker..?lainlah kalo produk SK-II kann.." betul x..?? erm.biasalah..Yaya bukan xmampu beli terus..tapi macam dalam entri Yaya sebelum ni la..penah bagitau, kalau nak beli sesuatu yang bukan keperluan sangat tu Yaya xkan terus beli..sebab takut nanti kalo terus beli brg yg xberapa nak perlu ni nti brg keperluan xdpt beli..jadi Yaya simpanla uet skit2..so skrng da ckup n jadi teruslah g beli..


*dapat free gift-beg cosmetic dgn 3prodk dari Bio Essence ni..=)

Kebetulan time beli hari ni, tau ada Duta dia yang akan datang sana..roadshow dia..kt Aeon Bukit Tinggi, Klang..siapa?? Scha Alyahya dengan tunangnyer Awal Ashaari la..^o^ bile beli produk dia, akan dapat satu no. dan no tu plak bile dipanggil nanti akan dapat ambil gmbr, mntk autgrf la ape sume tu la kann(yg biasa dibuat bile jmpe artiss..;p)..then Yaya dapat peluang tu..tapi problemnyer..Yaya dtg g beli brg kat sna dalam kul 12..artis yang tengah hot n famous tu plak ada dalam kul 2-4 ptg..adesss..lama lg kot nak tunggu..


Memandangkan Yaya ni bukan jenis fanatik dengan artis (sorry, i'm not type of person that so excited when meet a famous people..huuu) jadi Yaya lepas la peluang tu...>,< xsngup nak tunggu..dahla sorng2..pastu ada nak p tempat lain lagi..ni nak kene tgu kul 2 plak..memang x r kan..promoter tu pun pelik kt Yaya sebab xnk jumpa artis..ada peluang amik gmba lg..tp Yaya ckp je la..nak cepat..xbleh nak tunggu..nk wt cmne kan..heee.. Xpela..xkesa pon..yang penting da dpt lepas antra salah satu 'wish list' Yaya..^0^ yeaa..dan harapnyer prodk ni ok la..dan ada kesannye..huuu (hrap dpt lebih cerah dari biasa..hoho)

Lagi satu nak tambah...saje2 wat cerita...;p lately ni Yaya beli bnyk eye liner la..xtaw nape..huu xde bnyk mane pon ..3 je..tapi memng kejadian ni jrng berlaku la sbb Yaya biasa beli bile eye liner tu nak abis atau da xble nk dguna lg..^,^

                                      
*Hyper Sharp Liner-Maybeline
*yg ni xde jenama..hehe..mura je beli..tapi sangat xsuke..lgsung xpakai..huu;p
*yang last ni(bru beli ri ni..hehe) waterproof eyeliner-In 2 It paling besh...suke sangat..^_^

Okla..itu saje mahu dkongsi bersama..
*saya suka purple-itu je nak bgtau..;p*

Sekian,Wassalam..=)

SEORANG, BUKAN BERMAKNA 'SEORANG'

Assalammualaikum w.b.t.

Ape maksud tajuk entri Yaya tu ye..? Seorang, tapi bukan bermakna 'seorang' ?? hmmm..actually Yaya saje je nak wat entri ni..sebab Yaya ni adalah jenis orang yang lebih suka hang out bersendirian daripada kua lebih dari seorang..(hehe..;p) Yaya lebih suka keluar seorang kalau setakat nak pergi beli barang, 'cuci mate' tengok barang-barang dalam 'wish list' je..huuu >,< (tu semua sebab tak bape nak mampu beli, nak kene bajetkan dui n kumpul duit sedikit demi sedikit..) sebab Yaya ni jenis bukan seorang yang terlalu ikut nafsu kalau nak membeli sesuatu..(chewahh..^o^) semua nak kene bajet..sebab kalau xbajet, beli sesuatu yang xpenting, bukan keperluan, nanti bila nak beli barang lain yang sememangnye keperluan, xckup pula wang nti kan..

Ok..sambung pasal tajuk entri Yaya tu..hehe(melalut banyk nanti) Tapi kan, x setiap masa Yaya suka keluar seorang..kalau nak g shopping brang keperluan rumah ke..diri ke, mesti pergi dengan mak@family.. haha.. xpyah cakap kenapa..mesti ada yang sesetengah pon macam tu jugak kan..;p Then, kalau boring kua sorang, baru Yaya ajak kawan..tapi Yaya sekarang lebih prefer kua seorang sebab xnak susahkan kawan..

Yaya kalau cakap dengan orang lain yang Yaya keluar sorang2 mesti kebanyakan nyer xpercaya. Lebih2 lagi bile cakap nak g tengok wayang sorang2..^,^ memang ramai yang akan cakap macam ni.."sorang..??yela tu..." huuu...memang akan ckap macam tu..tapi pe Yaya jwb?..terpulanglah nak percaya atau x.." ^_^ sebab utama Yaya suka kua sorang2 adelah sebab Yaya ni suka kua last minit..contoh ingt nak kua kul 11..kul 10.30 baru nak siap..huu..kalo nak ajak kawan nanti susah..masa tu nak kene panjng lg..huu ;p so better sorang je la kan..


BAHAYA kua seorang? umm..kalau nak ikutkan memang bahaya kua seorang..tapi bagi Yaya, Yaya xkua seorang..sebab Yaya sntiasa yakin Allah sentiasa ada dengan Yaya..melindungi Yaya dari perkara xelok terjadi...dan jugak sebab ada 5 makhluk Allah yang sentiasa ada bersama, bukan setakat dengan Yaya je..tapi kamu semua jugak..tahu siapa tak?? 

2 Malaikat yang bertugas pada setiap 2 waktu sembahyang (Subuh dan Asar), 
Dari Abu Hurairah r.a. katanya: Bersabda Rasulullah s.a.w. Malaikat malam dan malaikat siang sentiasa bergilir-gilir mendatangi kamu dan mereka itu berkumpul pada waktu sembahyang subuh dan ‘Asar kemudian naiklah yang menginap pada kamu, lalu Allah bertanya dan Dia sebenarnya memang mengetahui : Bagaimanakah keadaan hamba-hambaKu sepeninggalan kamu?” Jawab malaikat-malaikat itu; Kami tinggalkan mereka dalam sembahyang, dan kami datangi mereka sedang sembahyang pula”.(Hadis sahih riwayat Muslim)

2 malaikat menjaga amalannya- Malaikat Raqib dan Atid
Ma yalfidhu min qawlin illa ladayhi Raqibun Atid….Qaf [17] Semasa dua malaikat (yang mengawal dan menjaganya) menerima dan menulis segala perkataan dan perbuatannya; yang satu duduk di sebelah kanannya dan yang satu lagi di sebelah kirinya.[18] Tidak ada sebarang perkataan yang dilafazkannya(atau perbuatan yang dilakukannya) melainkan ada di sisinya malaikat pengawas yang sentiasa sedia(menerima dan menulisnya).

1 malaikat Hafazah yang menjaganya dari sebarang kemalangan (sebelum tiba waktunya)

Apa yang penting, sentiasa ingat Allah, jangan biarkan hati dan akal senyap tanpa berzikir kepada Allah..dan paling penting doa sebelum keluar rumah dan sentiasa yakin ALLAH menjaga kita setiap saat..^_^


Sekian, Wassalam..=)

Popular Posts