Sunday, 27 November 2011

PREVIEW MOVIE:TWILIGHT SAGA-BREAKING DAWN PART 1

Assalammualaikum w.b.t.


Wahh...tengok poster atas ni pon da xsbar nk g tgok citer ni.....hihi..ni bg peminat film Twilight saje ok..Yaya rase sesape yang xmgikuti pkembangan film ni kalo tgok poster nyer je pon msti bosan...tapi bukn bg pmint film Twilight..ok! ^o^ akhirnye...hari ni..27 November 2011..dapat jugak g tgok citer ni walaupon sensornag..huuu..sob..sob sob.. >,<..tapi itu smua Yaya ketepikan dsbbkan terlalu fanatik dgn film Twilight ni.. =D





Ok..kat ats ni adalah antra babak2 dalam film ni...
Bia Yaya bg sikit je preview film ttg movie ni ok..Di awal cerita ttg perkahwinan Bella n Edward..Bella masa tu baru 18thn..!! Walaupon dia rase nerves sebb bakal jadi istri Edward la katekan...tapi dia berjaya jgak mneruskan prkahwinannye dgn Edward tnpa rase ragu..lepas tu dorang g honeym00n..tmptnye drahsiakn..hnye mereka bdua..Edward wat suprise utk Bella..urghh..so sheweeettttt!!!! >o< Then dalam waktu honeym00n tu..lebih kurng bbrpa mgu, Bella hamil..dan prutnye mbsar dgn cepat..kbnyakan mereka kate bayi yg dkndung Bella akan membunuh drinya sbb bayi dlm kndugn tu terlalu kuat..dsbbkan Bella terlalu lemah, mereka terpaksa bagi Bella minum darah manusia..nak taw smada Bella dan byi yg dkndungnye slmat atau x..kenelah g tgok citer ni..bru taw..hihi...tapi sayang sgt..cerita kemuncaknye adalah di saat2 akhr film tu..mbuatkan sesape fan yg tgok film ni rase bdebar dan xsbar sgt nk tgu film Twilight Saga-Breaking Dawn Part 2 plak.. ^o^ (gerammm sgt...mse tu..tp dlm mse yg same xsbar nk tgu utk film part 2! >o< sgt xsbrrr!! )

Ok..tu saje previewnyer...xbleh cite lbh2..nti xsuspens...hoho ^o^ Selamat Menonton... =)

p/s: lg besh klo g ngn partner...bru romantik..huuuu

Sekian,Wassalam.. ^_^

Saturday, 26 November 2011

ERTI HIJRAH BAGIKU...

Assalammualikum w.b.t.

Hai...ramai x orang sedar yang kita sudah pon di akhr bulan Zulhijh 1432 dan bakal msuk buln Awal Muharm 1433 nihh..???nape Yaya tengok mcm xde org realize pon..wish2 ker...bg ayat2 'cinta' ke..hihi..slaloo nyer kalo nk dkat musim2 prayaan ke atau nk smbut pape msti ade yg wish2 nih..kt fb la..twitter la..dlm blogr ni..adela jgk Yaya pasan 1,2 blogr yg wat entri sempena mymbut tahun baru bg umat Islam...

Makna Awal Muharam atau Maal Hijrah ni kalo Yaya tengok dalam Wikipedia bermaksud suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam iaitu memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Peristiwa bersejarah itu berlaku pada 1 Muharam serta merupakan hari pertama dan tahun baru bagi Takwim Hijrah. Hijrah...bermaksud perubahan atau perpindahan..dah tentulah perubahan kepada yang lebih baik..mne ade orang nk bhijrah kepada perkara yg akan mendatangkan kemudaratan pada diri sendri, kan..-xtawla kalo ade..- 


Lepas maghrib ni, masuklah kita semua umat Islam ke tahun yang baru iaitu 1433masihi..bulan Awal Muharam..apa azam untuk tahun baru yang bakal datang dalam beberapa jam je lg ni..da membuat persediaan ke bg yang nak tutup 'buku lama' dan buka pula 'buku baru'..? Tp dalam tahun ni  1432 masihi, Yaya sudah berazam untuk membuat satu penghijrahan besar..bole dkatakan jgk la..dengan mgubah diri kepada yang lebih baik..secara luaran memang da melakukan perubahan tapi Yaya masih blum brubah utk memperbaiki dri sedri scra dalaman..blum boleh dkatakan brubh kepada yg lebih baik lg..dan azam Yaya utk tahun baru yang bakal tiba ni, harap dapat mengubah dri menjadi yng lebih baik..sedikit demi sdikit...agak susah jugak sebenrnye utk brubh dalamn ni..sebab Yaya kene lakukan sdri..xde orang yang boleh tolong, xde orang yg bleh pimpin dri Yaya utk mjadi lebih baik..smuanya terletak pd usaha dri sdri...


Yaya ade terdengar dalam cermah pagi ni dalam TV berkaitan hijrah ni..(tahun baru), yang mengatakan..hijrah ini dilakukan untuk mendpatkan atau 'memburu' keredhaan Allah S.W.T...tapi sebelum tu, kita kenelah redha dengan apa yang Allah telah tentukan untuk dri kita sdri barulah kita boleh 'memburu' keredhaan Allah..mcmana utk dapatkan keredhaan Allah? Segala kebaikan, amalan kita kenelah dilakukan dengan seikhlas mungkin dan sudah semestinya la semata2 utk mendapatkan keredhaan Allah S.W.T...sesungguhnya..Allah S.W.T. memandang akan amal ibadat sesorang itu walaupon sebesar zarah...dalam fikiran Yaya..1-1nye amalan yang paling senang utk dilakukan oleh semua orang termasuk Yaya adalah sedekah..sedekh apa? SEDEKAHKAN SENYUMAN....tapi kenelah ikhlas dan seyum tu kerana sedekah demi Allah..ye..bukan senyumn yg ade mksd tersirat atau tsurat..huuuu ^,^ jadi....same2lah kita menambah amaln kita hnya dengan mnyedekahkan SENYUMAN.. =)


Jangan lupa hari ni utk doa akhir tahun bbrpa minit sebelum waktu magrib dan membaca doa awal tahun lepas mdirikan solat mgrib.. =)


Doa akhir tahun hendaklah dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata:

"Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun."

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1433... ^_^


Renung2kan dan selamat beramal....
Sekian,Wassalam.... ^,^

Friday, 25 November 2011

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #8

Assalammualaikum w.b.t.


Jangan Bersedih...

Cinta Rasulullah Menjamin Kebahagiaan
Jangan Bersedih...Redha Dengan Anugerah Allah Membuat Anda Terkaya di Dunia
Jangan Bersedih...Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya Maha Luas

Jangan Bersedih...Semata- mata Kerana Anda Berbeza dengan Orang lain
Jangan Bersedih...Bila Disakiti, Dicela, Direndahkan atau Dizalimi

Jangan Bersedih Sesungguhnya Setelah Kesusahan Akan Ada Kemudahan
Jangan Bersedih...Kerana Kesedihan Anda akan Membuat Musuh Anda Gembira

Jangan Bersedih...Atas Perilaku Manusia Terhadapmu

Tetapi Perhatikanlah Perilaku Mereka Terhadap Allah

Jangan Bersedih...Allah Tidak Akan Mensia-siakan Pengorbananmu

Jangan Bersedih, Dunia ini Terlalu Hina Untuk Ditangisi

Sekian, Wassalam....


Saturday, 19 November 2011

KAWASAN TERHAD..!!


Assalammualaikum w.b.t

Fuhh..lame rsenye xupdate blog nih..da bpe mgu..punye la 'busy' sanggat sampai xde mase nk update blog nih..(eleh, mcmla ade org mgikuti pkmbagn aku..cehh) ari ni xde bnyk pe nk cite..tapi nk meluahkan ketidakpuasan hati ni kerana tidak mendpat ape yg di ingini..chewahh..huhu

Anyway, Yaya da dapat 1produk(juz for gurlss okeyh!) yg paling bagusla bg Yaya wat msa ni..iaitu foundation..hihi..sebelum ni Yaya da cube bbrapa foundation jgk la..tp kesan nye xok la plak..disebabkan kulit Yaya ni jnis oily so sgt ssh nk cri product yg btol2 ssuai..salah pilih prodk kang, jadi bkilat plak muke, pastu naik jerawat la..ape la..pyh bebenorr...

Tapi, 2buln lepas, Yaya ade beli mgzine Intrend and dalam magazine tu ade bg sample 1produk foundation ni..dan bile pakai je..mmg best la..rata je smua..eh, ape yg rate ni..hihi..mksud Yaya, tona kulit yg sekata la..slalo dorng sebut tu kan..dan kulit nmpk lebih cerah mcm natural..xnmpk mcm pkai sgt cream muke..huhu..bekas jerawat pon jadi xnmpk..tapi kene pndai ratakan jgk la foundation tu..

Cerita dari tadi tapi xsebut pon ape name foudation tu kann......ni diaa....


Haa...mesti ade jgk org yg penh gune kan..xkan xpenh kot..tpi produk ni kire bru dpasaran gak la..dgn hrga yg paling mura Yaya rase..(antra produk foundation dier yg lain...)dan ape yang mbuat hati ni xpuas sbb tmpt yg dijual nya tu terhad! xbnyk.macam kt kawasan Yaya ni..area Klang ni..ade kat 1tmpt je..kat Klang Prade je..tu p0n xde!! Sbb tu bengang ni..punye la excited g sane..mpertaruhkan wang yg adde..(sbb bsdia utk dsman kalo ade wat roblock..sbb nye lesen xrenew lg..huhu ;p) tapi bile sampai je tgok xde..bukan da hbis dijual taw..tapi mmg xde..xtawla Yaya kalo kot2 kt sane lum kuakn lg produk tu..mybe kt tmpt len ade..tp tu la..geramnyer...dah Yaya kene g beli produk lain sbb nk gune foundation ni...almklumla..nk ttp cela2 dmuke ni..xttp kang,dri sdri pon tkot nk tgok..haha...Ape?bia natural beuty???cehhh...Yaya mmg bsyukur dgn ape yg ade ok! tapi juz utk kpuasan dri sdri tgok..haha..bile tgok ok, hati pon gumbira..nk kua pon besh je..hahah (melampau perasan dah ni!!)

Haha..okla..dah ckop..nanti melalut bnyk..asyik puji dri sdri je..;p..

Sekian,Wassalam.... =)

Friday, 18 November 2011

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #7

Assalammualaikum w.b.t



Hidup ini susah untuk diduga..Kadang-kadang kita rasa

dekat sangat dengan seseorang..


Tapi sebenarnya jauh.... Walaupun kita dapat capai & genggam tangannya,

tapi belum tentu hati dia dapat kita selami..


Mungkin kadang-kadang kita dapat tengok dia ketawa..

Tapi kita tak tahu
apa di sebalik senyumannya...

Bila dia menangis, kita ingat kehadiran kita dapat memujuknya..
Walhal kehadiran kita langsung tidak dihargai...

Rencah dunia...
Kita tidak tahu siapa kawan siapa lawan..
Sehinggalah sampai masa kita jatuh..
Adakah tangan itu menghulurkan bantuan ??
atau

Popular Posts