Saturday, 19 November 2011

KAWASAN TERHAD..!!


Assalammualaikum w.b.t

Fuhh..lame rsenye xupdate blog nih..da bpe mgu..punye la 'busy' sanggat sampai xde mase nk update blog nih..(eleh, mcmla ade org mgikuti pkmbagn aku..cehh) ari ni xde bnyk pe nk cite..tapi nk meluahkan ketidakpuasan hati ni kerana tidak mendpat ape yg di ingini..chewahh..huhu

Anyway, Yaya da dapat 1produk(juz for gurlss okeyh!) yg paling bagusla bg Yaya wat msa ni..iaitu foundation..hihi..sebelum ni Yaya da cube bbrapa foundation jgk la..tp kesan nye xok la plak..disebabkan kulit Yaya ni jnis oily so sgt ssh nk cri product yg btol2 ssuai..salah pilih prodk kang, jadi bkilat plak muke, pastu naik jerawat la..ape la..pyh bebenorr...

Tapi, 2buln lepas, Yaya ade beli mgzine Intrend and dalam magazine tu ade bg sample 1produk foundation ni..dan bile pakai je..mmg best la..rata je smua..eh, ape yg rate ni..hihi..mksud Yaya, tona kulit yg sekata la..slalo dorng sebut tu kan..dan kulit nmpk lebih cerah mcm natural..xnmpk mcm pkai sgt cream muke..huhu..bekas jerawat pon jadi xnmpk..tapi kene pndai ratakan jgk la foundation tu..

Cerita dari tadi tapi xsebut pon ape name foudation tu kann......ni diaa....


Haa...mesti ade jgk org yg penh gune kan..xkan xpenh kot..tpi produk ni kire bru dpasaran gak la..dgn hrga yg paling mura Yaya rase..(antra produk foundation dier yg lain...)dan ape yang mbuat hati ni xpuas sbb tmpt yg dijual nya tu terhad! xbnyk.macam kt kawasan Yaya ni..area Klang ni..ade kat 1tmpt je..kat Klang Prade je..tu p0n xde!! Sbb tu bengang ni..punye la excited g sane..mpertaruhkan wang yg adde..(sbb bsdia utk dsman kalo ade wat roblock..sbb nye lesen xrenew lg..huhu ;p) tapi bile sampai je tgok xde..bukan da hbis dijual taw..tapi mmg xde..xtawla Yaya kalo kot2 kt sane lum kuakn lg produk tu..mybe kt tmpt len ade..tp tu la..geramnyer...dah Yaya kene g beli produk lain sbb nk gune foundation ni...almklumla..nk ttp cela2 dmuke ni..xttp kang,dri sdri pon tkot nk tgok..haha...Ape?bia natural beuty???cehhh...Yaya mmg bsyukur dgn ape yg ade ok! tapi juz utk kpuasan dri sdri tgok..haha..bile tgok ok, hati pon gumbira..nk kua pon besh je..hahah (melampau perasan dah ni!!)

Haha..okla..dah ckop..nanti melalut bnyk..asyik puji dri sdri je..;p..

Sekian,Wassalam.... =)

3 comments:

  1. cik yaya...

    cam best je dgr psl produk yg cik yaya pakai tu...heheh...sy pon ada masalah kulit muka berminyak...tp pas sy pakai produk D-Qistee ok la ckit skang nih...hihih

    ReplyDelete
  2. wahaha..nk pomote prodk jgk kew? ^o^

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016