Friday, 30 September 2011

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #3

Assalammualaikum w.b.t.



Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.





Sekian, Wassalam..=)

Wednesday, 28 September 2011

WW - MAKAN DAN MENANG..HAHA

Assalammualaikum w.b.t.

at office- bt0l2 HO LIAUUU!! ^O^

dapat angpau (lucky draw sbnrnye) derrrr!!!!hahaha (dlm hati-'leh aku g shoping sbtu ni ^o^')


p/s: Alhmdlh, mura rezki ri ni..^,^

Sekian, Wasalam... =)

Sunday, 25 September 2011

BAHAGIANNYA MEREKA...♥♡♥

Assalammualaikum w.b.t.

Ntah nape gatal sangat tangan ni g buka tgok pic2 mbr2 n owg2 yang da kawen..mksud Yaya.pic kawen dorang..urm..bahagiannya tgok..pe rase nyer masa tu ye..=) mesti bahagia sangat dorang rase masa tu...Lately ni plak ade dengar ramai yang nak kawen..sedara-mare la..artis la...um..teringin...nak..

ade cincin kawen...wah..lawa...@o@..nak yg mcm ni..hehe;p

nak baju cmni...pkai utk nikah je...hoho...ble x..;p
LAGIII.....

kek jugak..hihi..tapi xbtingkat cmni pon xpe..haha..



dan...nak photoshoot macam pic kawen gmbr2 kt ats ni..sheweet je tgokk..urmm..

agak2..bole x Yaya dpt sume ni...tapi tnpa mngeluarkan wang 1sen pon...???hahahaha..melampau!!! kwen dgn anak Dato' la lau nak cmtu..huuuu...

p/s: lmbt lg nak kawen..ntah nape tiap kali tgok pic owg kawen rase cm nk jgk..haha..gatai! ;p

Sekian, Wassalam...=)

Friday, 23 September 2011

AYAT AYAT ♡♥♡♥♡ #2

Assalammualaikum w.b.t.

Madah Buat Orang Putus Cinta….. hoho..jgn sedeyh ok!
1. Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh kembali selagi iman terselit didada.

2. Cinta Bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.

3. Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari 2 perasaan. Kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan. 

Wujudku tak mampu menggetarkan hati mu...
Kelibat bayang ku tak sanggup membuat mu rindu....
Bahasa cinta ku tak pernah menyentuh hati mu...
Bagaimana rindu itu ada di hati mu...
sementara aku tak pernah boleh menjadi penghuni jiwa mu.....
Izinkan aku pergi..
Akan kau dapati pengganti yg mengerti hati mu....


Sekian, Wassalam...=)

AYAT AYAT ♡♥♡♥♡   

Monday, 19 September 2011

APABILA KAUM LAIN BERTANYA TENTANG AURAT...

Assalammualaikum w.b.t

Dah beberapa hari xupdate entri..hari ni Yaya ingat nak update entri tapi xtaw pasal ape..Sedang Yaya pikir2 tadi tetibe teringat plak isu petang tadi masa kat tempat kerja..=)

Ceritanya begini..(cehhhh...)bukan cerita pe pon..;p P.A kat company tempat Yaya kerja tu..@k@ 'bos' department Yaya lah..kan..-n anyway dia chinese..- time tengah kusyuk wat kerja tu..tetibe je dia tanye..(tempat dudk dia dpan Yaya) antra dialog perbualan:

P.A       : eh,Yaya....kenapa ye saya tengok ada perempuan melayu la kan..macam kamu..tapi dia tak pakai tudung punye..?kamu memang pakai xpe, xpakai pon xpe ye? (dalam dialek cine..biasela kan...)

Yaya     : errr......(sambil pusing2 otak nak bagi ayat pe supaya dia xsalah paham plak nti...) xdelah..memang kene pakai..xboleh xpakai..

P.A       : Oh habis tu kenapa mereka ada yang xpakai meh?

Yaya     : err...(dengan terus terang berkata...) xdela..diorang tu..err ikot kesedaran diri sendri jugak..(xtaw nak jwb cmne sbnrnye..) tapi memang kene pakai..MESTI..(nak cakap wajib sbnrnye tapi dia mesti xphm wjib tu ape..huhu ;p) I sebelum ni pon xpakai..tapi..yela..(dengan wat gaya spya dia paham...) erkk!

P.A       : Owh.......yela......(macam paham mksd Yaya tadi...huuu)

Haa..korang bleh tangkap x cmne agknyer situasi kat atas ni..??Yaya nak terangkan pon macam panjang sgt nanti..dia pon bukan paham sangat..tapi Yaya da cube sdya upaya la jgk kan spya dia xsalah paham or pndg rendah dengan org mlyu@Islam ni..yela..sape xpelik..kaum yg sama-MELAYU dan agama yang sama-ISLAM..tapi ada yg pkai tudng, ade yang xpakai...so..cmane tu..msti kaum n agama lain tertanya2..ISLAM ni cmane sbnrnye kan...

Then, anyway lagi 1 nak habaq la kan..ni bukan 1st time Yaya diaju pertanyaan begini..tapi ni yang 2nd time punyer...mase 1st Yaya ditanya masa 2tahun lepas..oleh sowng amoi ni..da jd kwn Yaya da skunk..huu..tapi yela..Yaya xtaw nak jawab cmane sbb diri sendri pon bukan baik sangat..lgpon Yaya sblm ni pon cmtu jgk..bhijab ni pon baru je lagi..kenapa baru lagi..?err....sbb nak berubh kpd yang lebih baikla....lagipon bertudung kan lebih manis..xkire la orng ckp bile pkai tudng xlawa ke ape ke..yg penting NAWAITU kita betul..mnutup aurat krna ALLAH S.W.T..
Orang lain takkan dapat mengubah diri kita dengan ikhlas melainkan kita sendri yang nak berubah kepada yang lebih baik HANYA kerana-NYA.. =)

Sekian,Wassalam... ^_^

Friday, 16 September 2011

AYAT-AYAT ♡♥♡♥♡

Assalammualaikum w.b.t.

Hai..Yaya xde idea nak wat entri ape wat masa ni..sok mngkin ade..huhu ;p..so sekadar nak berkongsi...ape yg Yaya pernah baca sebelum ni..=)
:
:
:
:
:
:
   Ada pepatah mengatakan, banyak diam tidak semestinya bodoh, banyak cakap tidak semestinya cerdik.... Manusia tidak akan dapat mengalahkan syaitan kecuali dengan mendiamkan lidahnya. Jalan yang terbaik ialah diam jika kita tidak dapat bercakap ke arah perkara-perkara yang membawa kebaikan. Bicara yang baik adalah lambang hati yang baik dan bersih yang bergantung kepada kekuatan iman pada diri manusia itu sendiri.


Sekian, Wassalam...^_^

Wednesday, 14 September 2011

Sunday, 11 September 2011

REVIEW MAGAZINE : INTREND - SEPTEMBER

Assalammualaikum w.b.t

Disebabkan Yaya baru je beli n baca majalah Intrend-September ni..so Yaya nak review sikit pe yang ada kat majalah ni..for those especially for the gurlss yang belum lagi membelinye@xpenah beli pon sblum ni (mcm Yaya..-baru 1st time beli, sebab terpengaruh dengan iklan kat radio..ciss... dan entri2 menarik yang terdapat dalam majalh keluaran September ni..-secara ringkas je la okeyh..

1st review about:
Cover page yang menarik perhatian mata Yaya..-lebih2 lagi tengok kasut yang dipakai Irma Hasmie.canteqq seyhhh..ahakz! ;p then untuk keluaran bulan ni memang sesuai dengan girl macam Yaya yang bru 'bjinak2' dalam pemakaian hijab ni..=) MESTI BACA!
:
2nd review about:
Yup...page ni pulak review mengenai blogger2 yang mempunyai style dalam berhjiab..macam blogger and fashion designer femes - Hana Tajima- =) MESTI FOLLOW! ^o^
:
3rd review:
Aiseyh..kenal x..kenal x...???haha..xkan xkenal lak kan..siapa lagi kalo antra blogger femes -Maria Elena =D ade jgk ok..!! bukn ni je ade..tpi ade lg bbrapa gyanye yg lain yg Yaya xtnjuk.mne leh...kne la g beli sdri mgazine ni tgok puas2 bru besh..hihi (sangat kedekut okeyh! ^o^ ) Maria Elena-gojess..=D
:
Review tambahan: (ade plak tmbhn2 nih!haha)

Ada jgk horoskop..-ok,ini mengada sangat nk review..pe cerr..huhu ;p



Ok..yang ini pon xde kne mengena...(kbnykan magazine pon ade k0wt..ish..pe lah Yaya ni..huhu) saje Yaya bubuh sbb tertarik..haha..bdn da gumuk leps rye..so,bleh cube product ni plak..ahakz! ^o^ 


p/s: untuk lebih info bleh g beli ler sdri mgazine ni..ok! ^,^

Sekian, Wassalam..=)

Wednesday, 7 September 2011

WW-BLUEDAYS

Assalammualaikum .w.b.t







Still got wednesday blue.... ^_^

Sekian, wassalam...

Monday, 5 September 2011

BLOG REVIEW : FOLLOWER KE-500..GOTCHAA!!

Assalammualaikum w.b.t

Yeaa...!!Lame xlame jgk Yaya tunggu ada ape2 yang boleh dbuat entri terbaru x..hihi..tadi bile refresh balik blog Yaya..bile tgok folwer..da genap 500..yee.trimas sangat2 to kawan2 blog Yaya yang sudi jadi fren Yaya n bc entri2 Yaya walaupon sepintas lalu..kire ok dah tu..hihi..cam biasa..kalo nmpk entri cmni mesti dorng kenalkan@wat review utk org yang bertuah tu...siapa...??

Taraaa..ni lah dier En.Ku Azhar kiter....hihi..meh review sikit blog dier....

Nama nye..Ku Azhar..dlm blog ni la...kalo nk taw klik je nama dier tu..hihi..mula2 yaya buka blog Ku Azhar atau yang suke menggelar dri 'abah' tiap kali wat entri ni.., tengok kua wallpaper lub2..hihi ingtkan gurl punye blog..hihi (jgn mare ye en.Azhar..=D ) rupenyer blog sang kumbang yang berasal dari Jitra, Kedah..(maap la ye..)

Tapi..tetap comel la blog ni..tgok header blog ni..cute je.. ^,^ bile tgok folwr nyer plak terasa jao lg Yaya ni..heee..;p 

Entri latest Ku Azhar yang berbintang Aquarius ni adalah 'Kisah Seram Saya! kowt....hehehe' mule xbpe phm sgt sbb bru je folw dia kan..if sesape yg blom lg folw abah Azhar ni blehla folw utk knal dia dgn lebh dekat lg..

p/s: kita xkan kenal dan mengetahui cara dan bgaimana dri seseorang tu melainkan kita mendekati diri dia..jadi..'Selamat Berkenalan' dan mengeratkan silaturahim lagi la yee... ^o^ n dpt taw juga yg Ku Azhar suka mngambil gmbr.. =)

Sekian, Wassalam.. ^_^


Sunday, 4 September 2011

'OPEN HOUSE' KE-2...

(4hb Sept 2011)
Assalammualaikum w.b.t.

Haaa...bape bnyk open house la yg Yaya pegi ni kan..hihi acctuly ni bukn open house..tapi juz makan2 untk sedara-mare yang dtg..tapi bukan buat kat umah Yaya tapi wat kat uma sedara yang dudk di S.Alam..

Bahagian ruang depan rumah..

Ruang tengh..di mklumkan sekali lagi..ni bukn open house ok..tp juz makan2 utk sedar-mra..(kecil) je..umm..Yaya xmakan..masa tu memg suda kenygkan prot dari uma..haha ^o^

Raya tahun ni xde p mane sgt pon...sok pun da keje..sok..let's start work!! walaupon malas tp kene tanamkan smngt dlm diri sdri..'Kita kena ada semngat sukakan kerja..!yup!!'..bersemangatlah Yaya oii....heee =D hidup utk kerja...dan byr hutng..huuuu

Semoga kamu semua pon bersemangat jugak..ok..xkire dlm pelajarn mahupon kerjaya..=) 

Sekian, Wassalam..=) 

1st OPEN HOUSE..

(3hb Sept 2011)
Assalammualaikum w.b.t

Wahh..1st time tu g open house..eh...bkn bru 1st time dlm seumo idup..tapi utk raya ni la..haha..g dengan member baik..yang kenal sejak tahun lepas..thun ni kire tahun ke-2 beraya dengan dia..siapakah dia yg Yaya maksudkan??hhu chewahhh...

:
:
:
:
:
:
:
:
:
ni lah dier..kawan Yaya..si 'dia' yang dmksudkan..hihi..kawan ku yang tershayunk..muaahh <3 ^o^

Petang tu dia dtg amik kt uma..nk g uma open house 'kwan' dia.kt Gombak..kate kawannye..kene smpi sne dlm kol 8..tapi dia da dtg uma Yaya kol 5.30...cmne tu... -_-..jadi kwnku membuat kputsn utk singh di Giant, Shah Alam semta utk mbeli sushi...huuu

Sedap sangat ke yunk...??mik gmbo pon cmne nk pomot sushi tu je.. ^,^

Tapi syg, ta dapat masuk dlm tekak Yaya..sangat hnyir n cam geli je rase..yerkkk...hoho..sowi kpd peminat2 mknn sushi..tp Yaya memang xdpt nk msuk..mule nmpk cm confident je bleh msuk tp sekali msuk mlut..aduyaiii...cam nk kluakan balik tp tetap telan jgk..(cube utk masuk ke ank tekak..ahakz! tetap xble..)

Apepon tetap steady...haha...control cun je muke..wekk..;p

Pegi nek kete balik nek KTM dari Batu Caves..huuu..antara 1pnglmn yg agak scary gak coz time mule msuk train adalah itu train yang terakhir..kami berlari plak msuk dlm train tu.nsb bek smpat..huuu..memalam plak..1jam lebih nk smapai ke Klang..huu...tu last ok shyunk...Yaya xmaw ikot lg lpas ni kalo nek train memalam lg..heeee @~@

p/s: shayunk ku-kamoo sangat comel semalam...

Sekian, Wassalam...

Popular Posts