Friday, 17 June 2011

HACKER OHHH HACKER.....

Assalammualikum w.b.t.
Hai u olss...mornink...

Pagi ni Yaya xdelah nak membebel apa sangat pon sebenrnya...juz nak lepas geram..huhu geram xde mane sangat r kan kan ;p korang mesti da dengar gak kan pasal hacker2 yang nak meng-attack laman web kerajaan kat Malaysia ni..dengan alasan kerana SKMM dah menyekat laman web..err..ape nth la..Yaya xnak amik taw pe laman web yang dah disekat kerajaan ni tapi yang Yaya taw biler hacker2 ni da attack ianya akan menyusahkan lagi orang awam ni untuk membuat segala urusan yang berkaitan dengan kerajaan melalui laman web.


Contohnya macam Yaya lah...susah nak wat kerja ni..huuu sudahnya kene marah dengan bos xpasal2.. >,< Keje kat company secretary la katakan..sentiasa nak kene guna@connected dengan kerajaan ni guna online..walaupon dekat dengan tempat mereka.. ;p dari semalam cuba nak masuk tapi asyik xboleh je..sakit kepala Yaya jadinya..haiiiii...ada baik buruknya hacker ni..tapi paling banyak buruk la..adessss...nth pape la korunk si hacker2 ni..da sah2 memang xde menda lain nak buat..menyusahkan orang lain jakk.. -_- ...hope cepat2 lah kerajaan pulihkan balik semua laman web yang kene hack tu..ermm...

Wassalam..

4 comments:

  1. Hye Yaya.. Ni kongsi sikit pandangan pasal isu pos Yaya ni, ehe. Copy-paste dari komen kat blog yan lain ja ni, hua3 XD

    "Haha.. Sebab #0 [ada tapi 'disembunyikan'] ialah; Kerajaan Malaysia tidak lama lagi akan menghadapi PRU13. Justeru, bajet ini amat amat amat diperlukan demi menyuntik semangat kakitangan berkenaan semasa bertugas di PRU13 yang palinggg 'tegang' di abad millenium.

    Sebab #10 = Meningkatkan sekuriti laman supaya penjenayah seperti Group Anonymous yang menggodam puluhan laman web kerajaan baru2 ini bakal berputih mata n ternganga [sebab xdapat godam]

    Persepsi: Aku xtau cerita sebenar n paling sahih pasal Group Anon tu [kalau ada sumber sahih, silalah kongsikan ya.. =D]. Kalau diorang betul2 buat Operation Malaysia sebab SKMM bagi 'kata dua' kat sharing web tu, maka besar kemungkinan kesempatan yang boleh diambil oleh pihak yang digodam ialah meminta bajet tambahan untuk kos operasi n sekuriti web.

    Andaikata Group Anon ni hanyalah 'pemain sandiwara' godam-menggodam ni [kena upah oleh 'seseorang' dari pihak yang ingin diserang], maka natijahnya pihak yang diserang juga akan menggunakan alasan n justifikasi di atas untuk memohon bajet tambahan.

    Persoalan: Adakah peristiwa godaman terhebat [yg aku tau setakat ni] di Malaysia ini sebenarnya untuk mengolah persetujuan umum?

    Siapa menang, siapa rugi? Muahua3!"

    http://rilekslah.com/10-sebab-kenapa-facebook-tourism-malaysia-bernilai-rm-1-8-juta/#comment-379

    ReplyDelete
  2. betul jugak..susahkan org awam yg nk berurusan dgn kerajaan..hurmm

    ReplyDelete
  3. samizul- ye..trimas sbb kongsi pndgn.. ^o^

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016