Monday, 6 June 2011

BESH DAPAT CUBA PRODUK FREE UNTUK DALAM MASA KURANG 3HARI..HEEE =D

Assalammualaikum w.b.t.
Hai u olls…

Huuu..penat Yaya hari ni…pagi-pagi lagi da kene jalan jauh sebab tempat yang aku biasa parking tu da kene ‘teroka’..jadi Yaya sampai datang keje lewat mencari tempat parking..pusing-pusing 1tempat tu.silap parking nanti kene saman dengan MBSA plak..adoiyai..terpaksa parking kat tasik..jalan kaki punya jauh p kat Alam Sentral..heeee…ati Yaya plak tiap kali p balik tkot jerr..yela..sowang2..jalan jauh lak tu..hmm..kalaulah motor Yaya boleh guna…hmm >,< cedei..rindu dengan motor skuter Yaya..dah dekat setengah tahun xbwak..terbiar je kat bawah nun.. =(

Tapi ada yang menggembirakan hati Yaya sikit..balik je dari keje Yaya terus g jumpa member Yaya..maksud Yaya, konsultan beauty academy yang Yaya biasa pegi tu. Dia suh Yaya datang mai jumpa dengan dia sebab nak buat kaji selidik sikit dengan kerja khusus dia..hihi..Yaya pon ok je..apa je dia tanya tentang pemakanan, kesihatan badan Yaya, Yaya jawab dengan jujur dan ikhlas..hihi chewahh…. ;p betullahh.. ^o^ (Yaya sempat bagitaw dia lepas da siap nanti bagitau kat Yaya apa jadual harian pemakanan yang Yaya patut makan setiap hari, sebab dia kata Yaya ambik makanan xteratur dan xsihat..hhuu patutla berat xnak trun2.. ;p then selalu stress..grrrr -_-!! dia ingatkan jugak lepas dia da buat jadual tu nanti Yaya kene ikut..hihi..Yes Mem!!hihi haruslah ikut..Yaya nak sihat n badan maintain ok..huuu )

Tapi yang paling besh bila dia bagi Yaya cuba guna produk yang beauty academy tu gunakan..xlain dan xbukan FLP produk…Yaya baru je tulis entri pasal produk tu..da baca lum? KLIK SINI untung lah Yaya dia bagi cuba guna..tapi sampai hari rabu je la..pastu dia minta pulangkan..hihi..yela..kalo bagi lama-lama nanti silap-silap boleh habis..dahla sume produk dia baru2…hihi


*tengok..siap bagi beg lagi..hihi..sebab barang dia berat dan banyak..ada 8produk semuanya..dan kalau Yaya beli semua produk ni..hampir mencecah RM400 lebih…kalo jadi ahli,ada diskaun..dalam RM300 lebih da boleh dapat dah..kira ok la tu..produk berkualiti..maa. ^_^
Nak taw x apa produk-produk yang dia bagi dan kegunaannya tak?? Yaya terangkan ye..walaupon korang xberminat nak taw..huhu


1.     Aloe Vera Gel – membantu memperkuatkan sistem imun dan pemuliharaan badan, juga dapat meningkatkan kesihatan secara umum.
2.     Aloe Vera Jelly - melegakan luka-luka kecil, lecur ringan, melincirkan tisu-tisu kulit yang sensitif. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak. Sesuai juga digunakan pelembab untuk muka. Untuk dalam tempoh percubaan ni Yaya akan guna sebagai pelembab. Sapu kat muka sebelum tido. =)
3.     Aloe Liquid Soap – melicinkan kulit, melembabkan kulit dan melegakan kulit sambil membersihkan kotoran. Menjadikan kulit halus dan lembut. Yaya guna utk cuci muka pagi dan malam. =)
4.     Aloe Ever-Shield deodorant – mengurang dan menghilangkan bau badan..dan ada lagi lain2 kegunaannya. Yaya guna utk bwh lengan. =)
5.     Aloe Heat Lotion – mengurangkan kesakitan badan. Macam sengal-sengal badan, sengal otot, sakit sendi dan lain2. Yaya guna of coz untuk sengal2 badan..huhumacam orang tua x..;p teruk la Yaya ni..huuuu
6.     Aloe Propolis Cream – membantu melawan jangkitan, meredakan luka2 ringan dan kerengsaan.
7.     Forever Bright Toothgel – membantu menghapukan bakteria penyebab plak dan memberikan mulut yang bersih dan nafas yang menyegarkan. Yang paling penting, ia tidak berflorida dan bahan terdiri dari aloe vera dan minyak pudina. Kebanyakan ubat gigi berflorida. Florida memg bagus tapi utk mgunakan nya setiap hari adalah tidak bagus utk gigi kita dan utk kesihatan badan. Ok! =)
8.     Aloe Lips – macam yang Yaya penah bagitaw sebelum ni, ia baik utk bibr kita spy sentiasa lembab walau dalam apa keadaan cuaca sekalipon. ^_^

Ok..da cukup 8 produk..hihi..tapi apa yang Yaya beritahu ni adalah secara menyeluruh atau secara kasar nya la..kesemua produk ni mempunyai 100% aloe vera tulen dan ada sesetengah produk menggunakan madu lebah asli iaitu propolis..jadi bukan hanya utk kegunaan 1tempat je tapi semua tempat bermasalah boleh digunakan. =) 

Yup! Sampai disni shaja entri Yaya..Yaya nak start guna dah produk ni..hihi..hope ok n baik2 saje.. =D

Wassalam…. =)

2 comments:

  1. waaah ! beshnyer dapat cube free2 kan .. mahal kalau berkesan memang terbaek . hehe ~

    ReplyDelete
  2. yup2..memg terbaikk...yaya cume tgu duit jth dri lngit je nk g beli.huhu ;p

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016