Monday, 6 June 2011

KEBAIKAN ALOE VERA..-mesti cuba!!

Assalamualaikum w.b.t.
Hai u olls...

Yaya nak citer sikit je la pasal product yang Yaya baru guna ni..da dekat 3minggu jugak la..actually product yang Yaya guna ni xse-femes Bio-essence, Clinique, SK-11 ke atau yang lain-lain..Walaupon harga dia bleh tahan r jugak kan..tapi bcoz of the quality product yang bagi Yaya,sesuai la kot dengan kulit Yaya sebab Yaya pakai da nampak skit effect dia yang bagus. Produk yang Yaya habaq tu adalah dari syarikat Forever Living Product(FLP) yang datang dari USA. Agak2 korang ada tak pernah dengar nama produk ni?? Produk ni keseluruhannya berasaskan ALOE VERA ataupon juga dikenali dengan daun LIDAH BUAYA.
Seperti yang u ollss semua tahu, aloe vera ni adalah sejenis tumbuhan yang memang sejak dari dulu lagi kita sahkan tentang kebaikan nya yang lebih banyak berbanding dengan tumbuhan lain. Cleopatra yang dulu memang terkenal kerana kecantikan wajahnya pon menggunakan khasiat aloe vera ni. Ia boleh dibuat untuk rawatan muka, untuk rawatan badan dan boleh jugak dibuat minuman dan ada banyak lagi khasiat dia, kalau nak terangkan memang bosan korang baca nanti..huhu.
Tapi ramai jugak tak tahu yang kebanyakn produk aloe vera yang ada sekarang ni belum dipastikan lagi ketulenannya. Ya.Kebanyakan aloe vera yang ada dipasaran sekarang bukan lah aloe vera yang asli. Maksud Yaya, produk tu dicampurkan air. Aloe vera yang asli yang betul2 bagi manfaat kat kita adalah produk yang berasaskan aloe vera 100%..kiranya penting dan ada benefit untuk badan kita la, tapi memang susah nak dapat di pasaran yang biasa. So, untuk mengetahui samada ia produk aloe vera yang tulen atau tak, mesti ada tanda COP macam kat atas ni..biasa yang kita dapat tengok kat Malaysia bukn wrna macam atas ni tapi warna ijau ngan putih..nak tahu lebih lanjut tentang kepentingan ada cop ni bleh klik je kat pic tu.. =) dan lagi satu, kalo nak bali produk yang ada asas aloe vera, tengok la dulu Ingredients dier kat blakang produk tu..kalo isi kandungan aloe vera dalam produk tu lebih banyak dari kandungan bahan lain, jadi perkataan aloe vera (Barbadensis), adalah bahan pertama sekali. Contohnya macam ni- Ingredients: aloe vera ( barbadensis), garlic, ginseng, ginkgo biloba- .....haaa. lbih kurang la..macam ni.ok ^_^

Dan produk dari syarikat yang Yaya gunakan ni memang terkenal dengan ketulenan aloe vera nyer dan produk mereka juga telah diiktiraf oleh IASC-iaitu sebuah persatuan yang mengeluarkan cop di atas ni. Yaya da register untuk jadi member dia dah..hihi..suka..sebab dapat diskaun ^o^ produk nyer sume berkualiti jadi harga bleh tahan gak r kan..orang macam Yaya yang masih xbkerja lagi ni perit sikit la klo nak bli banyak produk. Wat masa ni cuma dpat pakai 2produk skincare shaja.hihi.Iaitu yang-1

 * yang ni adalah 'Rehydrating Toner'(RM66-120ml)-yang menggabungkan lidah buaya dgn plbagai lagi ekstrak tumbhn, pelembab, kolagen dan alantoin. Digunakan untuk melembab dan melegakan kulit sambil mengecilkan semula liang roma yang terbuka selepas kita mencuci muka. Ia tanpa alkohol dan boleh meninggalkan sisa minyak dan kotoran. Jerawat Yaya juga cepat kecut bile pakai.mesti cuba! =)

Dan yang k-2
*yang ni adalah 'Forever Aloe Scrub'(RM62-99g)- denga gabungan gel aloe vera, minyak jojoba, dan bahan pelembab lain. Sesuai digunakan pada tubuh dan wajah. Membantu menanggalkan sel-sel permukaan yang pudar dan tak bermaya, membuka liang roma dan menggalakkan proses pembaharuan kulit utk mdedahkan kulit baru yang sihat. Jojoba membantu melincirkan kulit utk melindungi daripada kekeringan dan kerosakan. Ye..tu dia..ayat yang di copy paste dari buku@katalog yang ada kat Yaya ni..hihi ;p mesti cuba! =)
Lupa Yaya nak bagitaw, ada 1product dia yang Yaya dapat free..dapat masa Yaya sertai class make up kat beauty academy tu..hihi iaitu
*Aloe Lips-hihi best x....ia menggabungkan aloe vera, jojoba, alantoin dan lilin lebah.dan of coz utk melembabkan bibir kita yang kering tidak kira musim. =) Yaya belum guna lagi. Sebab baru je guna produk Vaseline.xhbis lagi ^o^

Dan ada produk lain juga yang Yaya guna..tapi bukan dari syarikat ni la..pencuci dan pelembab muka tapi masih mempunyai bahan aloe vera jugak. Jenama dirahsiakan..hahaha..sebab lepas ni Yaya nak tukar pencuci muka ke produk syarikat ni iaitu:
 *Aloe Liquid Soap(RM62-473ml)-boleh digunakan pada badan,tangan dan wajah. Tapi kalau nak jimat lebih baik guna untuk cuci muka je..hihi..mempunyai Ph yang seimbang yang sesuai dengan kulit kita ni. Dan utk pengetahuan juga 1botol soap ni bleh btahan hampir setahun!! haaa..memang korang boleh jimat la sebab dia skali picit dgn kuantiti yang sedikit da mengeluarkan buih yang banyak dan boleh diseratakan diseluruh muka.hmm..sabar ye..xlama lagi Yaya beli n guna kamuu..huhu

Dan atas nasihat Yaya,my mum pon beli 1produk kat syarikat ni iaitu jus minuman.
 * 'Aloe Berry Nectar' (RM90-1liter)- khas untuk wanita. Melancarkan peredaran darah, menstabilkan semula kitaran haid yang tidak teratur dan bermacam lagi masalah yang dihadapi kebanyakan wanita sekarang. Biasanya bleh tahan dalam 2minggu lebih macam tu la. Kalau rajin minum, adalah kesannya dan kene minum selalu. =)
Yaya pon nak beli jus minum ni 1botl.Tapi bukan perasa berry ni tapi nak beli yang asli aloe vera.
 *'Aloe Vera Gel' (RM90-1iter)-yang asli. Didalam terkandung 97% aloe vera asli. Boleh diminum sesuai untuk orang yang ada gastrik, 'jarang g tandas' paham2 la ea..hihi ;p dan baik jugak untuk penghidap diabetis atau kencing manis..ingat nak belikan utk ayh Yaya 1bolt..huuu dan elok jugak diambil masa bulan pose nanti..kira boleh jadi pengganti makanan la..boleh tolong menahan perot kita memulas minta diisi..hoho ^o^

Dan juga nak beli 1produk ni:
*'Artic-sea' (RM112-60softgels)-yang menggabungkan minyak ikan semulajadi dengan minyak zaiton utk membekalkan asid lemak perlu (EFA) Omega 3 dan 9 yang membantu meningkatkan ketahanan tubuh,memelihara kesihatan badan,kulit dan meredakan kesakitan. Dan yang paling penting, ia dapat mengelakkan dari lebihan lemak@toksin yang ada didalam badan. So,sesiapa yang mementingkan kesihatan tubuh, nak sihat dan mengurangkan kolestrol dalam badan, bolehla ambil pil ni dan seeloknya diambil juga bersama aloe vera gel yang atas tadi. mesti cuba! =) ok

Ok..wat masa ni,diatas ni je yang Yaya dapat promote untuk produk ni..hihi..kalau ada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk n syarikat ni, boleh KLIK SINI. =)

Wassalam..

12 comments:

  1. hye3!!! yana pengedar product ni tw!...skrng tnga otw buat tab text utk product ni..on9 purchase..
    ^^,

    ReplyDelete
  2. =D wahh yeke..xsangka ada jugak kawan yang da jadi pengedar produk ni..so far macammane?ok? Yaya baru guna 2produk..so far ok.. =)

    ReplyDelete
  3. ok sangat! dah setahun yana guna, stakat ni yana just maintain 3 product je..huhu, p0ket student..biaselah..^^ eh, teruskan guna tw! x rugi..hehehe,

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum.. saya nak tnye... masih jual ke?? selalu kat mana nak dapat produk aloe vera ni... yg botol kaler kuning tu....bole whatapp saya 0175898164

    ReplyDelete
  5. sy juga mencari gel aloevera botol kuning.. whassap 0195745306

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak tau yana dok kat..kalu nak oder cmne ye

      Delete
    2. sy nak tau yana dok katne ye..kalu sy nak oder cmne..sy nak aloe vera gel btl kuning

      Delete
    3. berminat dengan produk forever atau aloe vera gel boleh ke instagram @foreveraloe4u . Thanks :)

      Delete
  6. Skunk ni dh bnyk jenis product aloe vera, Cikna guna lidah buaya kt blkng rmh je....;-)

    ReplyDelete
  7. yang berminat dengan produk Forever Living terutama Si botol kuning.hubungi sue 0125334282(sms/whatapps)

    ReplyDelete
  8. Thanks for review.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

    ReplyDelete

Popular Posts