Tuesday, 19 December 2017

FOOD REVIEW : PUTU BAMBU WORLD

Assalammualaikum w.b.t.

Rasanya ramai yang tidak asing mendengar dan merasa sendiri PUTU BAMBU WORLD ni, betul tidak? Sebab cawangan nya semakin banyak dan merata di seluruh semenanjung Malaysia ni.

1st time Yaya rasa PUTU BAMBU WORLD ni kalau tidak silap Yaya adalah di Pord Dickson, Negeri Sembilan. Cuma tak ingat waktu itu pergi bersama kengkawan atau dengan keluarga. Sudah agak lama jugak la masa tu berlalu sampai tak ingat bila.huhu. Tapi memang tak lupa rasanya yang begitu SEDAP bak hang sampai boleh terngidam-ngidam nak merasa lagi.

Tak tahu pun Yaya sebelum ni PUTU BAMBU WORLD ni sebenarnya mempunyai banyak cawangan lebih lebih lagi di lembah Klang. Beriya la sangat nak pergi PD semata nak beli PUTU BAMBU WORLD ni nasib baik tak pergi lagi. Rupanya kat area Shah Alam banyak je lokasi dia..haha.


Gambar diatas ni Yaya beli di Plaza Tol Setia Alam, Shah Alam. teragak-agak nak beli 1 ke 2 bungkus. Risau beli 1 tak cukup, jadi beli 2 terus..hehe Yela. Bukan tiap hari lalu kawasan Setia Alam ni, bila dah lalu ni terus la beli 2 paket, kan. Beli sebab teringat ibu Yaya suka dengan PUTU BAMBU WORLD ni =) 

Nak tahu mana lagi lokasi CAWANGAN PUTU BAMBU WORLD ni, cuba cek list kat bawah ni, ye. Ni pun Yaya dapat info dari beg plastik dia..hehe =p

- NSK Selayang
- NSK Wangsa Maju
- Rawang Jln Sg Choh
- Gombak Setia
- Wangsa Melawati
- Sg.Buloh : Berhadapan Econsave
- Port Dickson BT 4 Jln Tlk.Kemang
- Kapar Hadapan Masjid
- Ampang berhadapan Tesco
- Putrajaya
- PLUS Kg.Bemban (S)
- PLUS Kg.Bemban (U)
- PLUS Tol Bukit Mahkota
- PLUS Tol Nilai
- PLUS Tol Setia Alam
- Melaka Taming Sari
- Melaka Sentral
- Terminal Sentral Kuantan (TSK)
- Sri Sentosa PJ
- Kota Damansara Sek.6
- Shah Alam Sek.18

Cuma mengenai PUTU BAMBU ni,tak kisahlah kat mana beli pun ianya SEDAP dimakan waktu ia sedang panas-panas lagi. Memang terasa betul nikmat nya..hehe Tapi bila sejuk dah, em, sedap memangla sedap lagi tapi rasa memang takkan sama bila makan waktu PUTU BAMBU tu masih panas. Betul atau tidak? =)

Moga entri ni beri sesuatu buat yang membaca, ye. 
Sekian,Wassalam.. ^_^

4 comments:

  1. Pernah makan, dekat port dickson. Masa tu ada program dekat sana. Kawan yang perkenalkan. Habis satu bekas sorang. Hehee

    ReplyDelete
  2. favourite mak AB ni..selalu kalau dari KL nak balik Muar, mesti singgah hentian sebelah Bemban nak beli putu bambu ni..memang worldd la rasa die, lagi2 masa panas-panas..sedappppppp


    https://aksarabiruu.blogspot.my/2017/12/wing-zone-greentown-ipoh.html

    ReplyDelete
  3. sedap akak pun suka putu bambo ni

    ReplyDelete

Sponsor





Popular Posts