Friday, 17 November 2017

MOVIE REVIEW : JUSTICE LEAGUE

Assalammualaikum w.b.t


Kali ni nak review MOVIE : JUSTICE LEAGUE pula. Dah selamat tengok hari Rabu lepas..hehe. Pantang movie best keluar kan Yaya ni, terus p tengok, tak kira esok nya keje or tak..hehe. Mestilah. Kalau boleh nak jadi antara yang terawal tengok.. =p

Ok. Just quick review dari Yaya mengenai Movie ni. Bagi Yaya, expectation sebelum tengok movie ni is of course expect banyak action..coz tak nak la jadi macam cerita Movie marvel yang lepas tu..lawak terlebih...huhu. Kali ni tengok, ok juga la.Not bad. Yaya takdak pun baca komik dia. Tau pun berdasarkan movie-movie yang ditayangkan sebelum ni. Macam Batman, Superman dengan Wonder Woman da biasa tengok la. So tau apa keupayaan mereka. Macam lagi 3 superhero tu, The Flash, Aquaman & Cyborg memang tak pernah tau lagi, jadi agak excited tengok..hehe

Movie bermula dengan kematian Superman. Bila dah mati, dunia memang terasa sangat, kejahatan semakin berleluasa dan semakin teruk bila muncul pula kejahatan dari makhluk planet lain. Disebabkan perkara tu, Batman mula mengatur rancangan. Bagi mengumpulkan beberapa Superhero yang ada bagi mempertahankan bumi ni (fuh, ayat cerita bukan main ni...haha =p). Setiap orang Superhero punya cerita yang berbeza sebelum mereka bergabung menjadi satu kumpulan. Tapi walau bagaimanapun, tetap sukar tanpa Superman.


So, rasanya dorang berjaya atau tak menewaskan penjahat dari dunia luar tu atau tidak, korang kenalah pergi menonton..untuk Yaya, boleh la bagi rating dalam 8/10 gituu..best tapi taklah terlalu best. Cerita yang masih ada pengajaran yang tersendiri, seperti hubungan persahabatan, keluarga, cinta, kerjaya masih diselitkan dalam movie ni. It's a good things. Kanak-kanak masih boleh tengok tapi of course perlu bersama parents, ye. Pendek kata, tiket yang dibeli, berbaloi la (tapi tengok juga la korang beli tiket jenis apa...haha. Kalau setakat seat biasa standard, preferred ok la. Yang memahai tu, ummm not sure sure berbaloi or tak..haha..

Ok..Hope dapat membantu bagi korang yang masih ada rasa was-was nak pergi menonton or tak, ye..hehe..
Sekian, Wassalam..=)

4 comments:

  1. ade yg cakap best, ada yg ckp tak best. hehe

    ReplyDelete
  2. ramai yg kata best tp sy mmg x tgk laa (krg minat cite adiwira ni) 🙈

    ReplyDelete

Sponsor





Popular Posts