Friday, 27 October 2017

MOVIE REVIEW : THOR - RAGNAROK

Assalammualaikum wbt

Secara official launch movie ni is Hari Khamis bersamaan dengan 26 Oktober which is TODAY. Tapi untuk kaki movie macam Yaya ni tau la movie ni dah ditayangkan bermula hari Rabu, 25 Oktober lagi. Dan Yaya pun tak nak ketinggalan jadi antara yang TERAWAL menonton filem hebat ini. Dapat FREE TICKET dari TGV ni apalagi, gunakanlah sebaiknya.. ^o^

Kejap2...hebat sangat ke cerita ni ek?? Well, Yaya taknak cerita sinopsis filem ini tapi just nak bagi sedikit pandangan keseluruhan tentang movie ni selepas habis menonton semalam (Rabu, 25 Oktober)

Bagi Yaya movie ni ok.. Best? Hmmm. No komen la, boleh tak? Hehe. Cerita yang berunsur, aksi dan banyak juga diselitkan dengan lawak jenaka. Lawak dia jenis yang emm xtau ceq nak kata apa. Haha adei. Tapi layankan juga. Nasib pelakonnya hensem =p Best time nya, ada part yang kita tak duga berlaku. Apa benda yang tak terduga tu, haa korang kenalah pergi tengok ye buat yang belum tengok. Dan nilaikan sendiri.

Meh, kenal sikit muka muka pelakon utama yang menjayakan filem Marvel ni. Si Thor ni handsome juga bila dia potong rambut pendek dalam movie ni..hehe =p amboi 

Diatas ni antara pelakon utama dalam movie Thor Ragnarok kali ini ye. Ada yang mengatakan movie ni antara movie Marvel yang paling best dengan rate 8++/10. Kalau tanya Yaya, hmm. Rate dalam 7/10 je kot. Huhu. Coz macam lebih banyak sangat komedi sedangkan Yaya lebih mengharap action banyak..tu laaa..jangan terlalu berharap,nanti hampa...haha

Korang tengok dan nilaikan sendiri ye. Selamat menonton!
Sekian, wassalam... =)

2 comments:

  1. Thor itu memang handsome dah.. tapi tetap rasa Loki charming hehe.. nak tengok tapi geng tadak..

    ReplyDelete
  2. ramai yg ckp cite ni lbh kpd cite lawak bkn aksi / adiwira

    ReplyDelete

Sponsor





Popular Posts