Wednesday, 9 November 2016

HOMEMADE MARIE COOKIES AND CAKE BY YM

Assalammualaikum w.b.t. & Salam 8 Safar 1438m

Tengok last entri Yaya..amboi..10 Oktober 2016. Hampir sebulan xde update apa apa lepas tu kan..huhu. Almaklumlah, sibuk sikit dengan kerja kat office, lepas tu nak online kat rumah pun tak dapat sebab takda WIFI @ BROADBAND etc. Yang ada cuma line internet telefon yang macam hareee =_= Memang tak dan la nak update semua. Terima kasih buat yang sudi singgah blog Yaya ni walau sekejap ^,^

Jangan lupa kalau singgah tu tinggalkanlah 'tapak' tu sekali ye supaya Yaya tau korang ada singgah, InsyaAllah Yaya akan singgah balik ^_^

Sebelum ni memang takda cerita menarik pun yang Yaya nak share tapi ada banyak INFO yang Yaya boleh share dengan korang tapi tu la masalahnya tersimpan je buat DRAF.Hahaha =p Hari ni dah ok sikit, ada masa nak update blog and of course ada INFO yang Yaya akan share tapi esok lusa ye. Yaya da SCHEDULE dah..haha bole x? >,< Hari ni Yaya nak UP PROJEK BARU Yaya..ngeeee =D

PROJEK KUIH. haha adei mesti korang bosan Yaya asyik dengan projek kuih je dari time raya yang lepas lagi..kan hehe Tapi ni bukan sebarangan kuih tau. Ni kuih HOMEMADE yang Yaya buat dengan tangan sendiri. Ingat senang ke den ni nak buat..perlu usaha yang KERASS tahu?!! haha Tapi kuih ni senang je nak buat pun. Yaya jual kat orang yang malas nak beli bahan dan membuatnya.. =p

Kalau korang rajin dan perasan sebelum ni dalam entri kat blog Yaya ni ada juga UP pasal Resepi BISKUT @ KEK BATIK. Bagi yang belum pernah baca, boleh klik kat link yang Yaya bagi kat bawah ni ye ^_^:


Mana yang follow Yaya kat FB dengan IG pun boleh dapat #ResepiBiskutBatik Yaya ni.. ^,^ Kalo nak lagi, nanti Yaya akan UP lagi #ResepiKuihBatik ni ye..haha dah kenapa nak update banyak kali resepi dia kan (^o^") ahaha sila abaikan (" =,=)

FYI, #HomeMadeMarieCookiesCakeByYM ni ada 2 PERISA. MILO dan KOKO. Apa beza MILO dan KOKO? Perisa MILO tu agak manis jika nak dibandingkan dengan perisa KOKO. Tapi boleh je nak adjust tahap kemanisan tu..ikut selera kome la.Lagi satu, warna nya juga berbeza. Perisa KOKO lebih gelap dari perisa MILO

Dan kalau ditanya apa mana satu BEST SELLER of course it's belong to 'ENCIK' KOKO.walaupun 'kulit'nya gelap tapi manis didalam mulut..haha xdela manis sangat dan tak pahit juga..takkan nak makan kuih yang rasa pahit lak kan..^o^ 

#HomeMadeMarieCookiesCakeByYM ni juga didatangi dengan 2 saiz dan harga berbeza. Sila lihat jadual dibawah ye anak-anak... ^o^

PERISA KOKO: 
BALANG/BEKAS KECIL (25++ biji) = RM10
BALANG/BEKAS BESAR (45++ biji) = RM15

PERISA MILO:
BALANG/BEKAS KECIL (25++ biji) = RM13
BALANG/BEKAS BESAR (45++ biji) = RM20

Yaya buat juga COD tapi ini khas untuk warga Malaysia Klang dan Shah Alam je la. FREE DELIVERY kalau dalam kawasan Yaya tau. Ewah,da macam hakak kawasan la pulak kan..haha =p Boleh tengok dalam jadual di bawah juga. Kalau takda dalam senarai akan dikenakan cas penghantaran.

Area Klang: Bukit Kuda, Kampung Kuantan, Padang Jawa, Kampung Jawa, Klang Parade, Bukit Raja (lama), Bandar Baru Klang
Area Shah Alam: Alam Avenue, Seksyen 7,16,17,18

Nota: 
1) Disebabkan #HomeMadeMarieCookiesCakeByYM ni Yaya hanya akan buat jika ada tempahan, perlu 1-2 hari masa (if tempahan tak banyak) jadi korang kalau nak order perlu inform awal ye. Tak mau esok nak hari ni baru order tau.Tapi contoh kalau nak order hari ni pun perlu beritahu awal pagi ok. Contohnya la. 

2) Tempahan perlu disertakan dengan dengan 50% deposit coz Yaya tak suka nak berurusan dengan BACKOUT BUYER. Waste my time and money (more important =p) <--ini just untuk orang yang Yaya tidak kenal la, mana2 fren Yaya or yang kenal tak perlu depo (kalo korang xbayo den cari smpai lubang cacing..hahahaa just kid. ^o^)

3) Kesemua lokasi di atas hanya dapat Yaya delivery hari Sabtu dan Ahad. Hari biasa pun boleh tapi malam sahaja. Tengok juga time Yaya masa tu ok or x. Maaf ye sebab Yaya tak dapat ikut time korang coz Yaya not fulltime buat #HomeMadeMarieCookiesCakeByYM ni huhu >,< Doakanlah Yaya bole buat fulltime ye ngeee..hahaha =p

Ok. Done. Rasanya ini je Yaya update pasal #HomeMadeMarieCookiesCakeByYM ni..ada lagi nanti Yaya akan update lagi..korang Follow la Yaya kat FB dengan IG ye.. ^_^ Semuga urusan kita semua dipermudahkan dan semakin dimurahkan rezeki kita bersama ye, Aminnn..

Sekian,Wassalam.. =)

6 comments:

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016