Saturday, 17 October 2015

SERVICE REVIEW : MAKEUP MAKE OVER BY HAFIFIE

Assalammualaikum w.b.t.

Ok. Lepas buat 1st service review MAKEUP MAKEOVER oleh Kak Nick sebelum ni dalam entri INI, kali ni Yaya nak buat another service review MAKEUP MAKEOVER juga tapi kali ni Yaya di makeover oleh seorang Abam.Hikhik Namanya Hafifi atau lebih suka dipanggil dengan nama 'Fifie' je =D

Abam Fifie kita ni tinggal di area Selangor. Tapi tak kisah pon la korang dok celah mana pon, kalau korang berminat dengan hasil tangan MUA Fifie kita ni, boleh terus direct berhubung dengan beliau untuk BOOKING ye coz jadual beliau agak padat juga. Tengok la kat bawah ni antara hasil 'lukisan' Abam Ffifie kita ni..SANGAT GOJESSSS ok..
Bawah ni pula Photo shoot for Busana Pengantin
MUA oleh Hafifie
Photog oleh Ahmad Syazwan



Eh Yaya lupa lak nak tunjuk hasil makeup makeover oleh Abam Fifie pada Yaya ni..heeee =D Actually masa cuti Hari Malaysia (16 Sept. 2015) hari tu, Yaya ada joint event Photoshoot Busana Pengantin yang dikendalikan oleh Encik Shahid yang juga seorang DJ dan MODEL. Untuk pakaian busana pengantin ni nanti Yaya buat review di lain entri ye.. ^_^ Ok. Dipendekkan cerita korang tengok je la hasil makeup Fifie kat Yaya untuk Event Busana Pengantin ni..memang SUPERB! Yaya suka sangat! aummm! ^o^
:
SUPERBB x makeup dier?? ^o^
Meh tengok lebih dekat =p
:

Amacam...Ok kan makeup dia..??
^_^
Ok so, pada those yang memerlukan khidmat MUA tak kira untuk event apa sekalipun besar or kecil just PM je dulu Abam MUA Hafifi @ Fifie ni yek..bawah ni Yaya bagi details dia.. =)

Tel : 0176651295 
FB : fifieaurora
IG : hafifi_91

Sekian,Wassalam..=)

Thursday, 1 October 2015

CYBER SALE 2015!!

Assalammualaikum w.b.t.

KORANGG!! Siapa yang minat ONLINE SHOPPING???!! Untuk sesiapa yang tak tahu lagi, sekarang sedang berlangsung CYBER SALE!! tau! Apa tu CYBER SALE?? Seriously tak tahu ke??

#MYCYBERSALE adalah Jualan Murah Dalam Talian Terbesar di Malaysia yang disertai oleh peniaga-peniaga 'online' yang popular dan menjual dalam masa yang sama. Memberi potongan harga yang 'giler-giler' dan servis penghantaran percuma daripada para peniaga dalam talian yang menyertai event ni pada pembeli yang meminati pembelian secara dalam talian ni..

FYI, event ni di organized oleh Multimedia Development Corporation (MDC) dan disokong oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, operasi dan Kepenggunaan (KPDNKK),CyberSekurity Malaysia dan SME Corp. Malaysia. Wahhh this mean, laman web jualan dalam talian ni memang dijamin selamat ok.korang jangan risau. Kalau ada apa2 yang mencurigakan,korang just report je. ^,^

Lama giler Yaya tunggu time ni..coz Yaya one of the online shopping user, kalau ada SALE macam ni memang Yaya akan grab nye la. Bukan senang. Kalau tak silap dalam setahun cuma ada 1 @ 2 kali je kot...dan CYBER SALE kali ni telah mula berlangsung dari
28 September 2015 - 2 Oktober 2015 je. 
Means sampai ESOK je!  huuu

Lagi satu, tak semua website online ni ada wat jualan ni...korang boleh layari laman web yang organize event ni (mycybersale.my). So,Yaya ni suka juga sesaja nak cuci mata..huhu. Antara laman web online shopping yang join event ni adalah




Ada banyak lagi laman web yang turut serta dalam Jualan Dalam Talian terbesar ni..korang boleh tengok je kat laman web yang Yaya bagi kat atas tadi ye...korang..kalau nak shopping tu pon kena beringat juga tau. Just kalau boleh beli apa yang PERLU dan PENTING je..jangan membazir tau..hehe..ok la.so,apa tunggu lagi,.
Happy Shopping! =p
Sekian,Wassalam =)

Popular Posts