Sunday, 1 February 2015

SELANGOR PLUS 5KM RUN NEGERI SELANGOR 2014

Assalammualaikum w.b.t

Yeaa..lepas sudahh..dah rehat jam siang tadi lepas larian ni..tu yang update entri memalam..ponat..huhu kaki still sakit..sakit lutut den ni ha..macam org tua..huhu >,< payoh ni

Anyway macam yang Yaya mention sebelum ni, hari ni adalah hari larian 5km di Shah Alam. Eh kenapa 2014 tajuk tu? Actually memang 2014..supposed acara ni berlangsung bulan 12 yang lalu tapi disebabkan berlakunya bencana terbesar melanda Negara kita di beberapa buah negeri, jadi mereka pun menghormati buat mangsa-mangsa bencana. Yela,orang tengah sedih, suasana pun muram xkan lah nak buat acara2 yang sebegitu,kan..
Ok! Pagi tadi Yaya sampai di lokasi seawal 6.45 macam tu la..masa tu pon dah ramai orang..bayangkanlah jumlah penyertaan sebanyak 2k++!! woww...memang ramai betul orang kat sana..nasib baik juga la Yaya dikira awal sebab masa sampai tu xsesak lagi...macam dalam gambar kat atas ni la..mase ni lama juga tunggu..mungkin crew acara tu tunggu nampak matahari sikit kot..haha..golap kot waktu ni ^o^ FYI, Yaya p sini sensorang je...huuuu xde kawan nak ajak...so nk buat cmne,sorang je laaa melangut kat situ. Jeles tengok orang lain..dengan family, wife/husband, baby pon ada, yela ni larian for fun so,memang digalakkan pun bawak sefamily..ada yang bawak kengkawan...xpela..mayb next time ber2 or ber3 ke..heeee =D

Dalam kul 7 macam tu baru start..MC bagi kata2 pendahuluan..then buat senamrobik...lepas senaman,hari pun dah cerah sikit baru 'berlepas'..hehe Mula larian dalam jam 7.25 pagi...sejauh 4.5-5KM macam tu..bagi Yaya jarak tu xjauh sangat, sebab tu Yaya leh join..hehe tapi kalau buat lebih dari tu..fuhhh mintak maaf la nak join. Ini pun dah sakit lutut..kalau takat berjalan boleh la..hehe

Larian sejauh 5KM tidak perlu mengambil masa yang lama bagi mereka yang berlari..kalau Yaya masa ni ambil masa lebih kurang setengah jam jugak la..haha..yela,selalu jog kat Tasik tiap minggu pun jog dalam 2.8KM ambil masa 15-20 minit jugak..ni kan pula 5KM..tapi jangan xpercaya, nak tahu tak juara kategori Lelaki Terbuka ambil masa berapa lama dalam larian 5KM ni?? cer tekaaa....???ONLY 17MINUTES,ok! Fuhhh...memang xdapat la nak kejar..mahunya esok Yaya MC lak xg keje ;p haha

Gambar atas ni pula dikawasan penamat...sampai je kat tempat penamat ni Yaya terus g cari air..hukhuk 100 plus & MILO penaja utama minuman..lau orang betul2 haus boleh kembung pewot minum..almaklumlah..free..heeee =D


Baru 2.... =_= errr nampak x ke'pasif'an saya disitu... >,<
'S' for SELANGOR 
^,^
Semua peserta yang masuk (yang seramai 2k lebh tu) dapat sijil dan medal larian ni. So good! ^_^ Ok itu je pic yng Yaya amik. Ada banyak pic sebenarnya tapi belum upload lagi..hihi..lepas tamat larian, ada majlis penyampaian hadiah pula,ada cabutan bertuah, ada tarian 'ZUMBA'..^_^ heee Nanti Yaya upload pic ye tapi bukan dari hp Yaya..hp orang lain..waahahah =p Apapun beshhh! hope this year buat lagi ^o^

Sekian,Wassalam =)

14 comments:

  1. aktiviti yang berfaedah...bagus ler yaya

    ReplyDelete
  2. pehhh.. 5 klm tu.. jauh nye.. semput lah nak lari mcm tu..

    ReplyDelete
  3. Salam ukhuwah dari saya Aishah Nin. Yaya umur bape? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm....
      hi aishah..eh ttbe tnye umo ni knp? hehe

      Delete
  4. kira hebat la tu boleh dapat... :D

    ReplyDelete
  5. wahh rajinnya masuk acara larian...good job yaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nk mjinakkan diri dlm bidang ni..haha ;p

      Delete
  6. yaya kena tagged ... http://sukasukitulisblog.blogspot.com/2015/02/segmen-berkenalan-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  7. wah rajinnya. Teruskan kerajinan tu ek =)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016