Sunday, 18 January 2015

SEPETANG DI DATARAN SERI KEMANG PORT DICKSON

Assalammualaikum w.b.t.

Dulu Port Dickson @k@ PD ni da macam 'rumah kedua' Yaya dah. Bukan apa, tiap kali cuti hujung minggu mak ayah mesti bawak g jenjalan bercuti (bermalam) kat PD tu. Yela, time hujung minggu, cuti sekolah (time tu Yaya sekolah lagi..fuhh lamenyer citer..hahahaha), mak ayah pon banyak cuti so, apalagi, ada masa pergi la bercuti, tu yang paling dekat dan mnarik untuk jenjalan..hehe

Time da besau ni jarang da,sesekali ada masa je g bercuti, memasing sibuk bekerja, ditambah pula ayah dah tak berapa nak sihat, jadi xdapat g jenjalan sekerap dulu. So, masa pergi jenjalan ni semalam (sabtu), pergi kat Dataran Seri Kemang yang agak femes ni teringat masa sebelum-sebelum ni selalu pergi PD.. ^_^ Alhamdulillah semalam singgah Dataran dapat jugak park kat sana, selalu kalau pergi, mesti park penuh, sebab kat area situ selalu buat pesta or aktiviti jadi nak cari park memang payah gilerr..

Dapat amik sikit pic kat bawah. Bukti Yaya pergi sana ye..haahha BUKTI la sangatttt!! =p

Pandai ke tu...xnaik pon lelayang tu..hehehe ^o^
 
 
 
Kawasan dekat dengan pantai...dok jauh je..nak duk dekat dalam khemah tu bayar ye...huuu
 
Sini ada Pisang Goreng Cheese jugak..of course pilih coklat..nyum2..sedap jugak..RM3 je.. heee =D untunglaaa...
 
 
Lepas 'melepak' sekejap cuci mata, baru berangkat balik sambil singgah R n r beli sate..hoho .. Alrite, juz short entri je ni..ni pun citer semalam, hari ni nye citer cam xde je..cuma masa taip entri ni bukan kat umah sendri, g singgah uma abang Yaya..semata nak guna INTERNET...hahahah (itu pon nak bagitau kee??? =p) sebab guna BROADBAND kat umah lembab sangat line cam siput..siput pon lagi laju kot =_=..
 
Sekian,Wassalam..
 
p/s:apa line broadband yang ok ea..nak tukar la...hmm



6 comments:

  1. selamat malam..jom ke blog syira...sertai giveaway simple and menang pelbagai hadiah hebat serta wang tunai :D

    ReplyDelete
  2. stakat ni blom pnah lagi laa sy mamam pisang goreng cheese cmtu, huh...

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016