Thursday, 4 September 2014

IT'S ONITSUKA TIGER!

Assalammualaikum w.b.t.

Nak tau tak, sejak 2bulan yang lalu, Yaya sudah mula aktif denga merajinkan diri pergi jogging tiap minggu. Yaya selalu pergi jog dekat Tasik Shah Alam. Amboi, jauhnya..padahal duduk kat Klang..hehe ;p Sebab apa tau, kat Shah Alam tu lagi menarik pemandangannya..huhu Dan lagi satu, tempat jog tu siap ada tulis berapa jauh dah kita berjalan. Tu yang semakin bersemangat nak jogging tu..heeee =D

Tapi kan, niat dihati nak mengecilkan apa-apa yang besar tapi lain pula jadinya..huhu memang membina otot betul! ^o^ lemak dah jadi keras. Badan pun macam dah nak2 sasa..mintak polis confirm PASSSS!! errrr..adakah itu berita baik atau sebaliknya..Yaya pun xtau.. >,<

Bila bercerita tentang jogging ni..apa yang penting perlu ada or pakai masa nak berjogging or lakukan aktiviti-aktiviti yang meningkatkan stamina badan? MESTILAH pakaian yang sesuai, kan. Antaranya baju, seluar dan kasut. Baju dan seluar tu kalau boleh pakai yang menyerap peluh..barulah selesa dari awal hingga akhir aktiviti..begitu juga dengan kasut.
Sekarang memang banyak jenama sukan yang menawarkan pelbagai jenis barangan sukan seperti kasut sukan, pakaian sukan, aksesori sukan dan bermacam lagi jenis peralatan sukan.  Namun untuk mencari jenama yang BETUL-BETUL sesuai dengan cita rasa dan personaliti diri tu kadang-kala boleh menjadi sangat melecehkan terutamanya jika barang yang hendak dicari itu adalah kasut sukan! Silap pilih nanti akan bagi kesan pula pada diri kita. Betul tak?

Produk sukan sebelum ini boleh dikatakan agak ‘dull’ daripada segi rekaan yang mana sangat membosankan. Namun kini keadaan dah berubah kerana ianya hadir dengan pelbagai rekaan yang cukup MODEN dan STYLISH.


Antara jenama sukan yang sangat popular dengan rekaan kasut sukan lelaki dan wanita yang sangat stylish dalam pasaran ialah ONITSUKA TIGER. Onitsuka Tiger membariskan pelbagai kasut sukan dengan variasi rekaan terkini yang pastinya akan menarik perhatian terutama pada yang gemar memakai kasut sport ni..tapi ni bukan setakat pakai untuk bersukan je tapi untuk aktiviti harian juga..kerana rekaan kasut ONITSUKA TIGER ni semua CANTIK + SELESA + STYLISH  = aummmm!! hehe..xpercaya? cer tengok antara kasut rekaannya kat bawah ni..
Amacam?? cun? heee =D

Berminat dengan kasut sukan dan produk daripada jenama terkenal Onitsuka Tiger? Apa kata layari website ZALORA untuk dapatkan informasi tentang koleksi terkini daripada jenama antarabangsa ini. Beli kasut sukan online di ZALORA dan dapatkan dengan harga yang murah dan berpatutan! Lepas ni keluar jenjalan pakai kasut ONITSUKA TIGER je..pasti menarik + tertarik..hoho ^,^

Sekian,Wassalam =)

8 comments:

  1. btul tu yaya, pemakaian untuk bersukan juga salah satu faktor yg membantu terutama pembentukan dalaman kita.
    rajin yaya berjogging ye...bersemangat!

    ReplyDelete
  2. wahh bestnye sis dapat pergi jging , lama dah pyka tak pergi tao . tringin sangat nak jging jgk , tapi tahap kmalasan tuh makin mnjadi2 plak skrang tao . haha :D

    ReplyDelete
  3. Kalau rasa badan makin pejal, mungkin lemak2 dah mula dipecahkan dan otot sihat telah dibina.

    Apa yang penting, warm up n cool down perlu untuk tiap kali exercise

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...heee harapnye bgitula..huhu
      yup2..btol..

      Delete
  4. Ija pun br mulakan semula xtvt joging ni.tapi dapat buat seminggu sekali aje time cuti..jogging sambil2 beriadah ngan anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela..smgu yaya pon dpt wat dlm 1-2 kali je..
      kaki da skit ni ssh nk gerak..huuu;p

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016