Sunday, 1 June 2014

RECYCLE CAKE @ CAKE 2 LAYER

Assalammualaikum w.b.t.

Recycle atau kitar semula ni bukan kitar semula barang-barang lama tau..hehe tapi makanan. Eh, kitar semula makanan ke?bia btol ko Yaya..sape nak makan yang dikitar semula kan..haha xde laa..gila ke hape..kang sakit perot kang sapa yang susah? Yaya jugak dipersalahkan ^o^

Sebenarnya ni bukan kitar semula makanan yang dah dimakan atau yang seumpama dengannya tapi yang belum dimakan..eh belum dimakan tapi tajuk recycle...errr..ala xkesahla..Yaya dah xde tjuk sesuai..ngeeee
>,<

Lapisan kat bawah tu sebenarnya adalah kek.. actually 2 kek yang berbeza..1 kek coklat, 1 lagi kek bahulu..(dapat masa mak pergi rumah orang kahwin..ngeh ngeh ngeh =D)  2-2 kek tu lama dah, eh tapi xdalah lama sangat cuma, yela, kek ni kan xelok simpan lelama nanti langsung xboleh nak makan,kan. Jadi daripada biau lelama dalam fridge, better Yaya buat something yang menarik n sedap, tol x..hehe..lapisan ke-2 tu coklat biasa je..coklat masakan yang dipanaskan, tuang je atas lapisan 2-2 kek yang dah dicampur gaul tu..pastu atas sekali taburla ape2 yang patut yang korang suka..tu je..lagi satu, kalau nak mudah makan, buh dalam jar macam pic atas ni..atau mangkuk kecil tu, senang nak ngap..memang sodap dimakan begitu sahaja, kaya dengan COKLAT... agagag (saya memang antu coklat ^o^ camne la berat xnaik... =_= huuu)

Sesapa yang belum pernah try lagi boleh la try, kan yang mane ada kat rumah tu lebih2 kek yang lama xlama dalam fridge tu..lau orang tengok pon dah xlalu nak makan (hhhahahah), boleh la try wat cenggini ye..

Selamat mencuba.
Sekian,Wassalam =D

28 comments:

  1. so creative yaya, yang penting hasilnya menarik :)

    ReplyDelete
  2. selamat malam yaya...wah nampak yummy la recycle cake tu..hehe :)

    ReplyDelete
  3. good idea yaya, macamana potong tu yaya ? kena kecik skit dari mulut botol kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah macam racik2 gitu je...hehe
      hancurkan terus la..lagi bguih ^,^ sonang makan@masuk mulut..

      Delete
  4. Ah. Looks so yummy haha :p

    mycoolestdisease.co.vu

    ReplyDelete
  5. Salam yaya...

    okay jugak di buat camni yer...boleh gabungkan kek dengan coklat...letak pulak dlm jar cam tu blh dibawa kemana2...senang nak makankan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm bunda...
      betul kan bunda..senang makan..hehe

      Delete
  6. Sedapnyeeee yaya =)

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/06/7-rahsia-si-buah-tembikai-yang-tidak-kita-ketahui.html

    ReplyDelete
  7. jadi trend ye skrg..cake in jar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..yaya pon sibuk nak wat jugak..hehe

      Delete
  8. lagi sesuai klau letak tajuk kek 2 layer, hikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha a kan...hehe
      nti tuka la..sedap sikit dengar.. ;p
      thanks en.caliph

      Delete
    2. owh, awk betul2 tukar tajuk ek, hikk...

      Delete
    3. rasa ok jugk tjuk tu..hehe ;p

      Delete
  9. nice! hiasan je dah sgt2 menarik..=)

    ReplyDelete
  10. sangat kreatif...nampak menarik dan sedap

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016