Saturday, 28 December 2013

KEK BATIK EXPRESS

Assalammualaikum w.b.t.

Kek pon ada jugak yang express ke? huhu..xdela..sesajeee je Yaya tambah express tu, sebab memang time Yaya buat kek batik ni, kelam kabut, men campak2 je sambil tengok resepi..haha (da banyak kali buat pun nak tengok resepi lagi..huhu adess..faill!! >,<

Kelam kabut pun bukan pasal pe, masa tu dah petang..kul 6lebih, lau boleh nak siapkan sebelum solat Maghrib..Alhamdulillah, kelam kabut pun sempat jugak siap sebelum kul 7! Hehe..Yaya ni lau buat, mesti dalam 1jam lebih..xpakar lagi la katekann..Apa pun yang penting, kek batik 'express' ni lagi sedap dari yang Yaya pernah buat sebelum ni..almaklumlah, da banyak kali 'pengalaman' membuatnya. ;p Err..nampaknya lau nak buat kek sedap kena men 'campak2' je bahan dier..huhu

Actually, da pernah update untuk entri RESEPI KEK BATIK (<--sila klik untuk tengok resepi) tu sebelum ni, sama je bahan2 nye. Beza kali ni, biskut batik tu Yaya hancurkan (sebelum ni cuma susun je dalam loyang). Lepas tu buh hiasan kat atas dia..nampak warna-warni sikit..Yaya kan suka dengan kaler..haha ;p So, ni Yaya tayang gambo je ye..ngeee ^,^
Kek Batik bawah ni Yaya buat masa nak g holiday ri tu..lam 2minggu lepas..(20/12)
*manik-manik bulat colourful dengan luv..^o^*
Dah siap potong2. Sedia untuk dibawa pergi vacation..ahaahahah
*sedap sangattt....-semua family pon suka..hehe ^_^ <--hepi *

Yang bawah ni pulak terbaru Yaya buat ari Sabtu lepas (28/12)..request dari ayah..
xpuas makan masa bawak time holiday ri tu..hehe ;p
*Nasib baik xde telur...*
 Baru keluarkan dari peti ais..mau potong..ngee =D
Suka tengok..cantik..hhoho ;p
*puji diri sendri lagi =_=" huuu*

Sape yang belum try lagi buat kek batik yang femes time bulan pose ni boleh la try wat..yang penting ianya xda telur <--Cik Na suke ni..hehe. ^,^ 

Sekian,Wassalam =)

29 comments:

  1. Ini favourite nie.. nak tempah boleh hahahaa... malas nak buat.. rajin nak makan jer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh...pastu datang klang amik ye..haha ;p

      Delete
    2. oh klang ker... hahahaaa.. kalu nak datang sana baru tempah la yer hahaha :D

      Delete
  2. sedap nye!!!
    kek batik nie feveret sye nie

    ReplyDelete
  3. manik-manik bulat colourful dengan luv tu mengiurkan dibuatnya.. haha.. mak saya selalu buat kueh je.. jarang buat kek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah potong kecik2 jadi kuih la ni..hehe..
      samela mak yaya pon..yaya ni je rajin wat kek, senang dari wat kuih..huhu ;p

      Delete
  4. wahhh.. kaler2 gitu.. nampak menarik kan.. memahami betul yaya ni.. cikna dah pernah buat pun yaya, banyak kali dah tp tak update.. serius suka boleh makan dengan aman tanpa gangguan allergic.. hehe..

    time kaseh share resepi tau! saaaayang yaya.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tau dah...
      ni pun yaya saje update ade kaler2 sket..hehe ;p

      Delete
  5. hjng mnggu nie, 2x tirah buat...utk akak yg tgh ngidam n pebret adik2...hihi...

    btw, im back....ingt lg x? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi cik tirah..
      of cozz la ingat..mne leh lupa..femes tuuu hehe ^,^

      Delete
  6. cik yaya, pos lah sikit kat sy.. nak rasa jugak. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..boleh..kena tgu cik aisya dulu pos dri sarawak tuuu..^o^ *kek sarawak ^_^*

      Delete
  7. tengok gambar pun dah boleh tau sedap...tapi kalau nak minta sikit pun mesti dah habis kan..hehe

    p/s puteri dah kembali :)

    ReplyDelete
  8. suka sgt kek batik ni. Sesuai makan2 sambil baring tengok tv.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha amboi..bring dpn tv ye..syiok btul.. ;p

      Delete
  9. terliur aihh tgk kek batik cik yaya~ colorful lagik..:)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016