Monday, 25 November 2013

JOM SIHAT! - BAKAR 100 KALORI

Assalammualaikum w.b.t.

Holla.....Yaya sebenarnya nak save sendiri info ni..yela.Yaya ni kan suka dengan perkara-perkara macam ni. Lau bab kalori memang suka. ^o^ Tapi malas pula nak copy paste kat Microsoft Word,nak save picture sume la..jadi senang kerja share terus la kat blog..orang lain pon bleh ikut buat sama juga. Ada juga manfaatnya kan. =D
Lagi satu Yaya sebenarnya tengah cari cara yang mudah untuk bakar kalori, yang boleh dilakukan dirumah je. Malas nak keluar jogging...haha malas lagi.Pemalas bet0l! >,< Err..sorry ;p Jadi sekarang tengah GIGIH mencari info2 untuk bakar kalori dengan cara yang mudah dan pantas! ^,^ 

Burn 100 Calories in less than 10 minutes:
Jog in place for one minute
Jumping jacks for one minute
Crunches for one minute
Push ups for one minute
Deep squats for one minute
Burpees for one minute
High knees for one minute
Butt kicks for one minute
Jog in place for one minute
Sebanarnya exercises ni boleh buat lebih dari tu sebab senang giler kan..10 minit sahaja tapi setiap hari tau. Jom join Yaya buat sama2..buat lebih, kalori yang terbakar pon lebih la kan..^_^ 

p/s: dah terasa diri makin cepat membesar..huuuu >,<

Sekian, Wassalam =)

12 comments:

  1. wah..semangat nak bersenam ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus..tiap hari kne ade smngt tau..hehe ;p

      Delete
  2. jom exercises.. nak turunkan berat badan jgk nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom-jom plan diet macam mane ? boleh kongsikan ?

      Delete
    2. yaya punye diet lain..org xkan bole ikut..huhu..
      kena buat research..kena sesuaikan dgn kmampuan bdn jug..
      yg penting perlu ckup nutrisi.. ^_^

      Delete
  3. Tiap hari bgun2 je terus buat sit up at least 20 kali. Dh lama sy buat, kurang sikit perut buncit tu. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tiap hari buat mmg akn ada kesan walau pon sikit.. =D

      Delete
  4. Moga di beri kekuatan even for this 10 minit hahahaha :P
    Jom chaiiyyokkk..!!!

    ReplyDelete
  5. aisyah sygkn my kalori.. huhu.. nk jaga kalori elok2~ XD

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016