Friday, 1 November 2013

DOA PILIHAN : MOHON PERLINDUNGAN DARI GANGGUAN SYAITAN

Assalammualaikum w.b.t.

Dengan membaca
(Aku berlindung dengan Allah dari kejahatan syaitan yang direjam)

samada didalam masa khusus seperti membaca al-Quran juga setiap masa sebelum memulakan pekerjaan. Atau ketika marah, ia disebut didalam hadis daripada Sulaiman bin Shurad katanya, "Dua orang lelaki saling memaki berhampiran Rasulullah saw sehingga seorang daripada mereka merah matanya dan mengembung urat-urat lehernya. Maka bersabda Rasulullah saw, "Sesungguhnya aku tahu suatu kalimah yang kalau dia membacanya, nescaya hilang marahnya. Kalimah itu ialah: A'udzubillahi minasy syaitannirrajim (Aku berlindung dengan Allah dari kejahatan syaitan yang direjam)


9 comments:

  1. Dulu masa sekolah Ustazah selalu pesan.. tu yg ingat sampai skrg.. tq cik yaya sebab ingatkan lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. nice sharing =) tiap2 hari pasti kita akan bca doa ni kan..smoga kita dilindungi la dri syaitan

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..:)

    ayat yg lazim kita baca terutama sebelum baca al quran..cik yaya
    tapi tu laa bila nk buat sesuatu yg lain selain baca al quran selalu lupa nk baca kn..

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas perkongsian ini yaya...

    ReplyDelete
  5. inshaAllah akan selalu baca..

    takpe takde instagram, kat fb pun boleh.. tq tau rajin terjah kedai coklat cikna tu.. huhu..

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016