Tuesday, 1 October 2013

MAKAN AIS SALJI?

Assalammualaikum w.b.t.

Latest ni ada p try makan tempat baru..eh, tempat tu xbaru pon tapi Yaya ni haa yang baru nak try makan kat tempat tu..bukan setakat baru nak try makan kat tempat tu tapi 1st time juga merasa makanan kat situ, selalu dok usha2 kat FB dia je..ha sekarang baru dapat 'lepas dendam' makan kat sana..haha

Pernah makan Ais salji@salji ais? hehe..tu dalam Bahasa Melayu nya..lau lam B.I nye SNOW ICE..Yaya baru 1st time try..memang sedap..nyummy giler kot.. ^o^ Eh lupa nak bagitau nama tempat ni..restoran dia nama TONG PAK FU, dan lokasi nya di Setia City Mall, Shah Alam.
Tengok dulu menu apa makanan yang lazat untuk pewot kesayangan..hoho
Try ambil Cheese Hot Dog.. sedap! =) Len kali nak try yang Tempura tu plak..ngeee ;p
Pergi dengan my fwen..amik Chocolate Snow Ice..nyummy! ^_^
Yaya pla try Milk Snow Ice..lagi yummy! rasa susu! ^o^

Camana rasanya? Ala dia ni lebih kurang macam ABC tu..tapi ni lebih kepada macam SHAVING ICE tu..apa shaving? leh google la ye..hoho tapi mmg sedap lagi! Next time Yaya nak amik yang besau-Large punye..amik regular ni cepat habis, xpuas makan..hoho;p n nak try menu yang lain pula..heeee xsabauu =D Ada yang nak try merasa?? Dia ada beberapa outlet lagi dan banyak lagi menu dia..leh try usha kat fb dia ni ---> TONG PAK FU

p/s: ianya halal lagi sedap dimakan..=D

Sekian,Wassalam

26 comments:

  1. nampak sedap....berapa harganya Chocolate Snow Ice/Milk Snow Ice tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap...2-2 tu untk regular harga 7.80.. =)

      Delete
  2. Salam Cik yaya,
    Amboi sedapnya~ bila tgk entry nie rasa mcm nak mkn ABC pulak~ hehe

    ReplyDelete
  3. nanti bawa sy g sini ye cik yaya.. hehe

    ReplyDelete
  4. Waahhh.. sangat mengiurkann.. dekat sini ade jual ABC pon tapi tak berapa best sebab ais tu kasar sgt. Tp tengok choc snow ice tu... fuhh.. nak sekarang jugak. Haha

    ReplyDelete
  5. ais tu macam snow kan yaya.. macam cotton candy pun ada.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..sbb tu nme snow ice..hehe
      lembut dan halus lg sedap dmkan..heee

      Delete
  6. Nampak mcm sedap ja . Tak pnah lg mrasa . Tringin jgk nak mrasa . Yg cdocolate tuh nmpak sdap plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap..tp lg sedap susu tu..hehe ;p

      Delete
  7. assalamualaikum..cik yaya :)

    ayie baru kali pertama dengar menu snow ice..
    nampak sedap..lain kali cik yaya belanja ayie bole? hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam ayie =)
      boleh je..jum2... ^_^

      Delete
  8. salam cik yaya..
    wah, anna suka yang chocolate 2.. :)

    ReplyDelete
  9. mak aih..besar btol =) hbis mkan x??

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016