Friday, 6 September 2013

DOA PILIHAN : MOHON KECUKUPAN, KEMUDAHAN DAN LANJUT USIA

Assalammualaikum w.b.t.
Menurut sebahagian ulama, banyak fadhilat dan faedah bagi sesiapa yang mengamalkan membaca dua ayat akhir Surah At-Taubah (yang juga dinamakan dua ayat Tasbih). Di antara ialah:
  • Keperluan hidupnya mencukupi (termasuk rezeki, pakaian dan kediaman).
  • Dapat mempermudah segala urusannya yang sulit dan susah.
  • Menghilangkan perasaan dukacita, resah gelisah dan susah.
  • Sebagai doa mohon panjang umur

Kaedah yang boleh diamalkan adalah dengan cara:

  • Membaca kedua-dua ayat di atas sebanyak 7 kali setiap lepas solat fardhu, atau sekurang-kurangnya selepas solt Subuh dan Maghrib.
Jom..sama2 kita mula amalkan..
InsyaAllah..dengan izin Allah, tiada yang mustahil untuk berlaku..

Sekian, Wassalam.. =)

27 comments:

  1. good sharing.. selalu bila dah solat tu mesti lupa ayat ape nak baca.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) yaya pon..tp bila da tau diri selalu cmtu,ya selalu sediakn buku2 doa kt sebelah..senang..heeeee =D

      Delete
  2. assalamualaikum..cik yaya :)

    dulu ayie hafal ayat nih..skrg ingat2 lupa...kena lancarkan semula

    sib baik jumpa entry cik yaya nih...

    terima kasih ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam w.b.t. ayie =)

      sama2..

      Delete
  3. terima kasih yaya berkongsi info dan ilmu...

    ReplyDelete
  4. Trima ksih sis cos sudi berkongsi ;)

    ReplyDelete
  5. amin,, moga kita leh jadikan amalan,,, yaya, selamat kembali ke sekolah,,haha (^__^)

    ReplyDelete
  6. hmm.. lupa nk ckp, surah ni, xyah bc bismillah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a..tp tgok jgk ayt apa nk dbca jugak kot..
      lau mcm ayt kt atas ni,xslh lau baca.. =)
      wallahua'lam

      Delete
  7. Alhamdulillah..nice sharing =) lg best kalau hafal dan selitkn dlam doa..pasti diberkati Allah..

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016