Friday, 2 August 2013

ENTRI KHAS : BUAT MEREKA YANG RISAU AKU

Assalammualaikum w.b.t.

Yup! Semalam 1hb Ogos 2013 bersamaan dengan 23 Ramadhan 1434h adalah hari lahir Yaya..heeee =D Thanks pada yang ada wish Yaya (banyak kat FB je..;p) Camana sambutan?erm..biasa je. Tiap tahun pun sama. Tapi tahun ni lain sikit je. Disebabkan dah berkenalan dengan future sister in law *ngeh3* dia dengan mura ati belanja Yaya mam berbuka semalam. Lepas tu, tau yang Yaya ni NGIDAM nak makan PANDAN LAYER CAKE, *hehe* pergila carikan kek yang Yaya ngidam tu..huhu..suke giler Yaya bila dapat makan semalam kek yang Yaya ngidam tu. Thanks sangat2 ye my future sister in law..hehe (InsyaAllah ^_^ )

Buat pada MEREKA yang selalu RISAU, STRESS bila tengok Yaya..hahaha ( sebab apa? Yela, tiap kali tengok, badan makin tinggal tulang..xsesuai dengan tinggi dan rangka tulang Yaya yang besau..hoho >,< ) Yang ingat Yaya sakit, xmakan la apa la, SILA TENGOK pic kat bawah ni..BUKTI saya tidak mempunyai penyakit-tak mau makan- atau yang sewaktu dengannya ^o^


Nampak tak anak panah merah tu..perasan x ade 2mangkuk besau tu?HAAAAA...tu semua Yaya makan tauuu! huhu 1 mangkuk kuey tiaw tomyam *sedap! ^_^* 1 mangkuk lagi sup sayo *tapi kurang sayo,udang je banyak..err =_= * Dannn....KEK HIJAU ituu..hehe tu la kek yang Yaya ngidam nak makan!! Kak Alin (future sister in law) yang beli SPECIAL untuk Yaya..tapi xdapat cari yang sebijik katenye, jadi, beli yang potong- cmni..beli kat The Baker's Cottage..sedap! Boleh la Yaya beli lagi sendiri lepas ni..mura pon mura..hehe *i loikee!!*

Kak Alin ni sendiri risau juga tengok Yaya..ingt Yaya ni sakit ye...xmau makan..huuu siapa kate..time berbuka semalam sudah membuktikan segala sangkaan orang SALAH sama sekali..Dan kenyataan baru boleh dikeluarkan iaitu, Yaya sebenarnya seorang yang KUAT MAKAN! huhu... tengok pic dah tau..time ni Yaya rase lg bnyk makan dari Kak Alin tu sendiri ;p Lepas makan kat lua,sambung plak lagi makan bila da sampai umah! ish3.... -_-"






MINI MUFFIN-beli punye..huu perisa OREN lagi tuhhh..haha 



+



KUIH TART INTI STRAWBERI - homemade by my luvly mummy!! Memang sangat yummy!! bape biji makan xhengatt!! huuu
Seee banyak x Yaya makan..tu la..Yaya ni bila time xmakan, memang kurang sangat makan, tapi bila sekali da makan, cmni la jadinya..




Lepas makan, minum NESCAFE (sikit je) memang sedapp la sanngat..hee minum bukan pe, untuk segarkan mata seketika sebab nak solat..selalu Yaya pas buke msti mate ngntok..*biasela kan..pas makan..hoho ^o^* jadi da memang biasakan pas buka akan minum minuman yg bole buat mata segar. Kalau x, habisla.. tengah sujud pun boleh tertido *ni biase terjadi pas habis solat.. >,< xthan sgt*






Yaya pun xtaula, lately ni selera makan bertambah. Lepas dah 1 makanan, tambah lagi memacam makanan lain.. Nak kata xbaca BISMILLAH..da baca da..urmm Seolah2 ada 'makhluk' lain dalam badan yang tolong makan sampai Yaya asyik nak mengunyah jek! 

Haha ALASAN! tu sebenarnya..;p Padahal Yaya pun STRESS jugak orang asyik suh Yaya tambah berat badan..bagi berisi sikit..baru COMEI..(dorang yang katela..) errrr =_=" sudahnye jadila macam semalam.. Kalau tiap2 hari macam ni memang KONFEM! berat naek sebelum raya! >,< XMAUUU!! nanti time raya lagi nak makan macam2..hoho @o@ (bganda-ganda la berat bertambah..adessss)

Tapi xpe, asalkan Yaya boleh kawal DIET Yaya, InsyaAllah berat xkan terlalu naik mendadak..huhu Sentiasa ingatkan diri supaya jaga makan. Lebih-labih lagi time raya nanti. Terlalu banyak lemak akan dikumpul. Dan lagi, sudah beli new produk. Just nak tengok apa yang hebat sangat produk ni dan apa bole buat kat dalam badan ni..hehe
NH-VEGE FIBRE
Baru try..ni baru paket ke-2 *makan selang sehari*..buat masa ni ujikaji dilakukan pada badan sendiri dan berkesan..tapi xtaulah nanti bila da habiskan 1kotak macamana..adakah setelah makan banyak, berat masih boleh dikekalkan atau akan naik dengan mendadak..sama2la kita tunggu hasilnya ^,^

Sekian,Wasslam. =)

30 comments:

  1. hehhee ... Lia pun makin kuat makan tau ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela kita kuatkan makan..ehh silapp..kurangkan mkn..haha

      Delete
  2. ooo mem..kek hijau paling atas tu..mengiurkan lah..hahahah meh kirim sikit kat puan bayu....hahaha

    ReplyDelete
  3. haa, tau pun.. ni yg nak bebel ni.. hehe.. takde lah.. Gurau2 je cik yaya.. jgn ambik hati eh.. mkn mcm2 takpe tp dgn syarat kuantiti kena jaga tau.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ye..harusla..^_^
      tq cik aisya

      Delete
  4. waaah dapat gak dia mkn kek tuu. huhu. happy belated bday. sha pon ogos jugak. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanks sha.. (bd bpe ari buln ^_^)

      Delete
  5. okay.. terus rasa lapar lepas baca entri ni.hahaha..

    selamat hari lahir yaya.. semoga diberkati umur yaya, dibukakan pintu rezeki seluas-luasnya dan sentiasa dilimpahi kebahagiaan dalam hidup.. amin..

    ReplyDelete
  6. Salam cik yaya..
    Happy belated bufday ye..
    moga Allah panjangkan usia dan murahkan rezeki cik yaya..aminn..
    Wah, akhirnya dapat jugak yer kek yang di idam2kan 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..
      thanks cik anna =) amin3..
      yela..akhrnye dpt jgk lepas ngidam..hehe

      Delete
  7. sori, bru sempat singgah sini, huh..

    hepi belated besday, yaya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..siapa la kiterr nii..bru nk menjenguk..huuu ;p

      Delete
  8. Happy belated bday.. alor..dia dah dapat dah kek tu.. Tak jumpa cari lagi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks....hehe cik fuza cri kt mne yg xdpt2 tu...huuu ;p

      Delete
  9. slurrrrrppppp.... aduhai.... perut dah bunyi kruk kruk... eh lupa pulak. selamat hari jadi ya!

    ReplyDelete
  10. amboi panjangnya entry dia..:)

    ReplyDelete
  11. salam. kak yaya, malin ada jual ni. ada promosi tudung.check this out and PM me for order . mana2 3 helai utk rm50 okay :) https://www.facebook.com/directionista.oshop/media_set?set=a.1384886835064376.1073741828.100006292179661&type=1

    ReplyDelete
  12. Alaa Yaya. Makan la lagi banyak2. Tak luak pun berat badan tu. Kekeke. XD

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016