Sunday, 19 May 2013

TENTANG DIRI (TAGGING)

Assalammualaikum w.b.t.

Kene tag..tapi lebih dari sorang yang tag..maaf ye, Yaya tengok siapa yang tag Yaya dulu..huu layan jee...ngeee ;p


Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.


Tentang diriku..

1.Nama Yaya ni adalah bukan diambil dari citer BOBOBOI ok ^o^ tapi diberi oleh kawan rapat Yaya disuatu ketika dahulu..huuu (xsangka melekat terus nama Yaya tu ngeee)
2.Lagi 2 bulan 12hari akan tiba bufday Yaya..hehe (entah btul ke x kira hari tu ;p)
3.Single BUT not available..(agaknya..>,<)
4.Kerja tahun ni dah masuk 2 tahun (wahh xsangka masih bertahan..hoho)
5.Seperti Cik Anna, Yaya juga mengutamakan FAMILY..=)
6.Dulu xsuka dengan air kosong..sekarang air kosong paling banyak diminum..^,^
7.Dan dulu pun xsuka makan sayur, sekarang suka sangat dengan sayur! ^_^
8.Sangat pendiam, tapi bukan diam orang yang terlalu banyak berfikir, cuma rasanya, xperlu bcakap banyak. Kalau banyak cakap pun, bercakap tentang perkara yang tidak berfaedah tiada gunanya..takut menambah dosa..hm.
9.Siaran radio yang paling disukai sekarang dan xpernah buka siaran radio lain adalah IKIM.FM =) banyak beri manfaat pada diri..
10.Lebih selesa pakai SHAWL dari tudung bawal..=D
11.Yaya adalah jenis orang yang suka planning awal2 sesuatu perkara xkira dalam menyimpan wang, nak pergi mana2 ke,nak buat kerja ke, apa2 je la mesti nak planning dan akan bad mood kalau planning tu xjadi sebab angkara orang ke-3..hoho ;p (kacau daun!)

Jawapan Yaya kepada Cik Anna:

1)Nama penuh dan umur:
= Nurhidayah binti Mohammad. Berumur 23 tahun ^_^
2) Kesalahan paling besar yang pernah dilakukan dan kenapa dilakukan?
= Biarla rahsia….(sudah dilupakan…;p)
3)Hobi masa lapang?
= dengar radio IKIM..muhasabah diri
4)Siapa penyanyi&pelakon kegilaan?
= TIADA
5)Perkara nakal yang selalu di buat hingga sekarang?
= Macam xde je...haha ada pun dulu tapi xdela buat sampai sekarang..
6)Tabiat yang sukar dikikis?
= Macam xde jugak..tabiat?…errr…..ermmmmm…. (nak kene piker lama…huuuu)
7.Kenapa berbloging?
= Sebab dah suka nak berkongsi dengan pembaca..(lau ade yg membaca la... =_=)
8..Pernah bercinta & putus berapa kali ?
= Pergh soklan maut ni..sebab banyak kali dah..hahahah(bnyk cnta monyet!;p)
9.Kenangan sewaktu bercinta yang sukar dilupakan?
= kenangan? Xde yang special..maybe pergi picnic dengan family si dia kot..hoho(dulu…jadi ex sudaaa ngeeeee)
10.Apa yang akan anda buat jika ternampak hantu?
= Xterkata kot…(baca apa yang patut mesti jadi tunggang langgang punye..kecut pewot nye pasal..ngeeeeee)
11.Apa komen anda tentang blog Anna dan segalanya tentang Anna?
= blog Anna ok..tapi rasanya mcam ade something yang berat la Cik Anna..sebab tiap kali Yaya buka blog cik Anna, tab2 yang lain jadi lambat nak loading,bila dah tutup blog cik Anna, dia jadi cepat loading balik…hm..kene cek balik tu apa yang xkene..huuu

Nak kene tag 11 orang lagi dan kene cipta 11 soklan..huuuu tapi Yaya xsempat la nak buat..xbuat boleh x?ngeeeeeeeee.....ada masa nanti Yaya update. InsyaAllah 

Sekian,Wassalam =)

15 comments:

  1. Dulu selalu juga jawab2 tagging ni..macam dah lama tak buat ni...

    Masih muda lagi cik yaya ni...10 tahun lebih muda dari akak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngee...da tntula.. ;p nmpk tua ke yaya ni..huuuu ^o^

      Delete
  2. ni kiranya half entri ke...hehehe. Ramai juga yang dah buat ni yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..yaya sbnrnye xsempat nak cari siapa nak dtag..dsbbkan ramai sgt nk kne tag..huuuu

      Delete
  3. Replies
    1. yeke bunda..hehe ckup la wat 1 je ni..xlrat nak tag owg..huuu ;p

      Delete
  4. Dulu suka jgk dengar IKIM.. masa bangun study pukul 3 pagi..

    ReplyDelete
  5. salam kenal.. akak singgah&follow sini balik, #1910.. thanks sudi follow akak..
    wah.. kena jawab 11 soalan tu juga ya? akak ditag oleh 5orang, alhamdulillah jawab semua.. dulu akak selalu dengar radio IKIM masa dalam kereta on the way pergi kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jg =)
      amboi jwb smua..rajin sgt ni..huu yaya kekurgn masa..
      dulu jugak? hm skrng xdgr da? =)

      Delete
  6. salam cik yaya...
    thanks sudi jawap soalan2 anna..
    wah, skrg anna dah tahu 11 perkara ttg cik yaya..
    tentang blog anna, akan anna cek nanti k..
    hiihihih...

    ReplyDelete
  7. rajin cik yaya buat, kalau sy mesti ambik masa yg lama.. sbab tak tau nak jawab ape, nak bgtau ape.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin..?
      tu lum siap pon cik aisya..ade bnyk lgi..
      tp yaya xckup mse nak wat..mcm cik aisya jgk la..
      nk kne pkir lame..tu yg kurng mse tu..huhu

      Delete
  8. banyak juga yang berlawanan dengan hana. hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016