Thursday, 27 December 2012

DON'T FORGET ALLAH!

Assalammualaikum w.b.t.

Sejak da tukar siaran radio..daripada hiburan dunia ke hiburan yg lebih baik iaitu semestinya satu2 nya Stesen radio yang berciri 100% ISLAM pertama kat Malaysia ni..IKIM.FM, banyak lagu2 yang sebelum ni jarang dengar, bila 1st dengar best sangat..terpikat suda..antaranya lagu kat bawah ni..DON'T FORGET ALLAH! =)
Layannn...banyak pengajarannya..renung2kan ^_^



you're down and out
you just cant cope
You wanna shout
you lost all hope
On your knees, begging please
You turn and pray to find your way

Hey, you make Do’a Allah’s there
whoever you are cause he cares
Then you forget to say thank you Allah ,
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanAllah
Raise your hands
Alhamdulillah
lets flashback lets backtrack
to a time like yours and mine
The story of the three who long to be
to be free of their misery

To the poor he opened the doors
gave him plenty of His bounty

Then you forget to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands Alhamdulillah

Can’t you see His promise to you
Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands, Alhamdulillah

you're down and out
you just cant cope
you wanna shout
you lost all hope
On your knees
begging please
You turn and pray
to find your way


Sekian,Wassalam =>

38 comments:

  1. fitrah..manusia akan cari agama bila tiba masanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la yg harus kita elakkan..
      takut2 kalau tak sempat sebelum masanya tu...

      Delete
  2. Dont forget Allah..Allah maha pencipta segalanya.

    ReplyDelete
  3. Bagus Ikim, memperjuangkan mesej berunsurkan Islamik. :)

    -> ❤ TechKini.com

    ReplyDelete
  4. cik yaya.. saya suka nasyid dari indonesia... lagu mcm IRA ka.. shoutul harakah ka... izzatul islam kaa.. irama dia membangkitkan semangat saya...

    ReplyDelete
  5. Yup,Allah always there untuk kite (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak pernah meninggalkan kita..kita je yg kadang kala
      terlalu leka dgn hal dunia

      Delete
  6. rjin jugak dengar ikim.fm :) lagu nasyid sedap2. :)

    never forget !

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan..
      bnyk jgk tazkirah2 yg baik boleh dgr kt situ =)

      Delete
  7. tq cik yaya untuk entri yang terbaik ni..
    sama2 lah kita saling mengingati.. =)

    ReplyDelete
  8. Teringat dulu rumet suka pasang IKIM.FM ni.. Bukan suka pasang, 24/7 pasang.. Tak kira lah time tdo, time kita nk belajar atu bila2 pun, dia tetap akan pasang radio dgn volume yg agak kuat.. tak kisah nk pasang, seronok jugak dgr.. lari sekejap drpd dgr lagu hiburan semata2.. tp tu la, time study tak berapa nk fokus, tido pun tak berapa nyenyak..

    *terpesong pulak dr cerita asal* haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la..ade mse sedap ddgr..utk smua org..tp ade mse lau nk dgr pon..sorng dgr boleh la..kan..huuu

      Delete
    2. itu la kan.. kita mungkin suka, tu yg psg 24 jam tanpa henti tu.. tp org lain, mungkin dia jenis yg study dlm keadaan yg senyap baru boleh fokus.. nk tdo pun sama, ada org jenis tak kisah bising mana pun tetap landing jugak.. hmmm

      Delete
    3. jadi kenela sabo je....nak mra xbole..huuu

      Delete
    4. Tau takpe.. Next sem nya terus minta tukar bilik, tukar rumet.. haha.. after tukar bilik tu, ada dgr org cerita yg dia tu ada 'something'. Tu yg pasang radio kuat2 kot.. Nasib baik masa satu bilik tu takde dgr cerita2 begitu.. Tapi cerita org, tak boleh nak percaya sgt *bersangka baik. Hehe*

      P/s : jauh melencong dari topik asal kite ni ye.. hehe

      Delete
    5. hehe xpe2..sesekali bkngsi ceghiter kann..
      huu pe agknyer 'something' tu ye

      Delete
  9. sukkkaaa lagu ni jugak . :) hati rasa tenang yg t'amat amat amatt~~

    ReplyDelete
  10. the more we study, the more we know Him and realize He is the greatest ever. Subhanallah

    ReplyDelete
  11. yana pun suka dgr IKIM.fm ni. Tenang sangat bila dgr lagu nasyid, zikir, bacaan al-quran. Byk perkongsian ilmu. ceramah2 semua best2 ;)

    ReplyDelete
  12. selalu lupa nak ucap syukur..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula yg kita kene ati2 dan selalu beringat.. =)

      Delete
  13. takpernah dengar pun IKIM.FM ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. IKIM ni bgus..lau nak dbnding kan dgn stesen radio len..
      bnyk mnfaat, lebih lagi boleh dgr zikir+ayat2 AlQuran..degr pon da dpt pahala..apth lg mgamalkannya..InsyaAllah =)

      Delete
  14. kena tukar channel jgk ni. hope dpt lebih mengingati Dia kan. ;)

    ReplyDelete
  15. Bru tau ada siaran radio tu . thanks ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ingtkan In tau...hehe..
      wlcme! ^_^

      Delete
  16. Melangkah menuju agama walaupun menerusi lagu, ia sudah cukup bermakna... Saya pun minat IKIM FM ni

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016