Sunday, 30 December 2012

CUTI-CUTI MALAYSIA

Assalammualaikum w.b.t.

Dalam Wordless Wednesday yang lepas, lau sesiapa yang da tengok tu mesti tau Yaya ade amik cuti panjang kan..ehh xde pnjang mana pon..mik cuti 2hari 1/2 jeee.bukan 3-4 hari ok..tapi lau masuk sbtu dengan ahad memangla 3-4 hari..^,^ Nak tau ke Yaya p mane...xnak tau pon Yaya nak gtau jugak...haha

Disebabkan Kakak Yaya yang dah duduk kat Kedah (sebab ikut husband dia) tu balik ke Klang ni, family Yaya pon plan la nak bawak pegi bercuti..xde jaoh mana pon dalam Malaysia jugak..tempat yang cantik macam kat Malaysia ni masih bnyk yg belum dilawati..xyah r nak bazir duit sgt nk bercuti kt luar negara..lain la kalau bercuti kat Mekah ke....boleh jgk la buat Umrah sekali kannn..hee ^_^ Yaya pegi tempat yang paling dekat je iaitu MELAKA..hehe..dekat x..tempoh pjalanan dari Klang ke Melaka xsampai 2jam pon..ok la..pegi pon dengan 2 kereta..huuuu

Bilik pun dah ditempah sebulan awal..hoho..booking masa A'Famosa ni ada buat promotion booth dekat Aeon Bukit Raja, Klang ni..murah pon murah..booking untuk 6orang..Condo dekat A'Famosa, dalam ade 2bilik..Layan foto yang xseberapa ni ye.. ^_^

Hari 1 (28.12.12)
Booking di D'Savoy condotel..Tower 3..level 16! yea..!
Ruang tamu..bole la...ok
Ruang makan pon ok..ckup utk 6orang..huhu
Bilik utama...of course parents ngn Yaya tido sini..hoho ;p
Bilik yg ke-2 kecik sikit dari bilik utama..tp sama jugak katil nya..hmm ?
Menarik betul bentuk kolam dier...^_^ anak buah pun suke tengok =>
Sempat amik pic..memang sgja kecikkan..nmpk ke??haha ;p
Malam pergi ke Cowboy Show...berlima sahaja..ayah Yaya xikut sbb kurang siht..
Di sebabkan beli time booking dengan bilik,jadi hrga kurang sikit..dapat RM20 seorang..tapi lau walk-in RM30++ laa(kot)..hurm..
My Mom,abg(baju ijau) kakak n abg ipa Yaya with si kecil,ank buah kesayangan..huuu ^,^
Me..motif bgmbar depan boling tu...?errr...TIADA 
Bawah ni pic2 semasa Cowboy Show tu..macam2 ada.. =)
Orang ramai sangat..nak cari tempat duduk pon susah..tapi Yaya xdulik..dgn muke xbersalah bwk ank buah g duduk depan2 sekali..huuu..bleh tgok haiwan secara dekat..^o^
Majlis penutup..dengan bunga api...ank buah takot tgok dekat2..
mcm bunga api nak jatuh ats muke..huuu ^,^

Hari ke-2 (29.12.12)
Pergi Zoo Melaka dengan Taman Buaya la pulok....hehe
-Capybara-
Aummm!
Buaya Darat...haha
Raksasa la sangat..ingtkan besh..rupenyer hampeh je...huuu..naik pon RM4..sekejap je pla tu

Replika.. =>
Senyum je bile tgok gelagat ank buah yg sorang ni..hehe cumil! ^,^
Ewahh..cam model plak ko kann..padahal amik gmbo dgn tengkorak hewann!! huu
Berani pose sebab tengah xde orang..haha ^o^

Hari ke-3 (30.12.12)
Lastly pergi Animal World Safari kat A'famosa..pon da beli tiket masa book dgn bilik..=>
Masuk parking kat A'Famosa je RM3..Water World or Safari..
 Ingat kat gurun je ke ada unta..Msia pon ade keyhh!! hehe
Bear Cat..
Ni paling kelaka masa Animal show ni..
 Pernah tengok kobauu sonyum dakkk?? ^o^ Bleh masuk iklan okeyh!
Lpas wat psembahan...'Terima Kasih...saya duduk dengan sopan ni..sopan x saya??' haha
Ok..habis dahh..^o^
Ok..tu je gambar yang xcantik dari Yaya..almklum la..amik gambar guna camcoder..cam ni la hasilnya...huuu..banyak amik pic haiwan plak kan...dah dalam 2hari tu g tgok haiwan jee..xde p bandaraya Melaka tu..xsempat nak g jelajah smua..jarak dari A'Famosa dengan Ayer Keroh ni pon bukan dekat..lau orang dah biasa rase dekatla..tapi lau jadi driver macam Yaya ni..yang xtau jalan, bape bnyk kli sesat jalan, pusing2 la..bnyk kali U-Turn... >,< nasib bek xde jadi pape..wuuuuu

Ade 2 gambar special..tapi Yaya hold dulu ye..at Wordless Wednesday nanti baru tunjuk..hehe..pic baikkk punyerr...apapun walaupon xlama kat sini,xdapat nak p bnyk tempat,still ok la sebab pegi dengan smua family member..parents Yaya,akak,abg smua ada..ni 1st time kua holiday smua orang ada..^_^ Lagi meriah jadinyer bila ada si kecik nii....ade rezeki lebih kita g holiday lagi yee.. ^,^
 Suka dierr buli Pak Long..haha
 Kacau mak nyer men game......=D
Comei nyer diaaaa ^,^ mmuaaxxx! *geget pp*
Sekian,Wassalam =)

39 comments:

  1. warghhhh...bestnyerrr..yaya x ajak acik pun..ngeh3..

    ReplyDelete
  2. Bestnye...pergi ramai² memang happening...rindu ngan melaka..lama dah tak kesana...takut tgk buaya tu nganga mulut..mcm nak mkn orang... :) ular binatang kita paling geli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...dah la tu dok dekat2 ngn pagor tu...yaya nak mik pic pun teragak2 je..haha ;p
      memg geli sikit tgok ula tu..licin+bsisik tgok kulit dier..erk

      Delete
  3. Replies
    1. mmg besh In..lebih2 lg lau pegi ramai cmni kan...heee

      Delete
  4. bestnyer bercuti.. lame gak nexx tak cuti huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade mse...bolehla..bukan selalu =)

      Delete
  5. bestnya dpt cuti2 mlysia :)
    bla la dpt pegi melaka plak ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..jao ke..lau yaya takat melaka ni xde jao mne pun.. =)

      Delete
  6. bestnye cik yaya ni g bercuti kan ! nt nk g melaka jugak la . hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh..g la..lelama sikit bru syiok..hehe

      Delete
  7. ala.. nak cuti2 malaysia jugak.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn da selalu cuti2 msia ke cik aisya..?? ;p
      hehe

      Delete
    2. cuti2 dlm bilik hostel selalu lah.. haha!

      Delete
  8. amboi! seronoknya bercuti..selamat tahun baru yaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukn selalu kan bunda..lebih2 lg dgn whole fmily..
      ^_^

      Delete
  9. waaa... best gile... xajak kite pon... hehee xD

    ReplyDelete
  10. untung la dpt pergi bercuti dgn fmly :)

    ReplyDelete
  11. syoknya uti2 yaya. btw selamat tahun baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syiokk...hehe slmt thun bru jgk ^_^

      Delete
  12. pegi olidei rupanya, huh..

    ehh, bentuk kolam tu mcm piano laa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee..
      hehe kan..mmg bntuk piano pon..cntik je tgok dri atas..^,^

      Delete
  13. saya dah pernah gi sini.. :) memang best sangt2!

    ReplyDelete
  14. waa bestnya. dekat pun takpe janji dpt berkumpul semua family kan. da lama nak singgah A Famosa ni tp belum sempat. nampak cam best je cowboy show tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul..
      um..cume cowboy show je la besh..
      tp tu la..hrge msuk dier xtaw la kene atau x..huuu
      pegi sdri bru tau

      Delete
  15. dari hari first, semua tgk gmbr haiwan2 je.. tp best pegi zoo, dpt tgk gelagat2 haiwan tu ;)
    yana xpenah masuk lg A Famosa tu, tp nmpk mcm seronok je. nnt nk try pegilah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh tu la..dah kt situ mnyk hewan je..nk
      g bandr xsempat..lau x bole p kota ke menara ke..jln2..
      huuuu

      Delete
  16. fuyooo mcm best je cik yaya !! tringinnye nak giiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg besh pon..tp kene g ngn family la..bru terasa ke-best-an nyer tu..haha

      Delete
  17. ramai cakap zoo melaka best.. huhuhu, teringin anna nak g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beshla jgk...g la lau ade mse..heee

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016