Sunday, 4 November 2012

SAYA MAHU SEMUA..!!

Assalammualaikum w.b.t.

Sila jangan salah faham tajuk entri diatas..saya bukan tengah marah..juga bukan seorang yang giler kuasa...(agak sikit la..hahahhaha) tapi saya giler dengan SHOPPING! Tapi saya juga bukan seorang yang SHOPHOLIC ..(habis tuuuuuu??)

Target jenjalan kua shoping hari ni adalah skirt labuh dengan baju..xkirelah dress ke,cardigan ke tshirt ke asalkan baju..pakaian untuk disarung dari atas...erk =_=" perlu ke mention macam tu.. *sila abaikan*

Lokasi yang dikenal pasti adalah Tesco Shah Alam je..hahahahaha..cewaahhh ckap berSHOPPING tu macamla shopping kat Mid ke,KLCC ke..Pavi. ke..hoho maafla k..Yaya seorang yang amat mengira tentang bajet..takat nak beli sesuatu yang cantik+simple(+nmpk mahal ^o^)+murah dan kualiti pon not bad la..(kene pandai memilih..)beli je kat tempat yang dekat2..yang memang harga dia korang mampu beli..hehe

Lagipun Yaya beli kat gerai orang Thailand jual tu.....korang mesti penah nampak kan...yang macam ni
:
Memang xboleh blah parking betol2 depan gerai! hahahaha dah situ je parking terdekat yang ada.. ;p

Walaupon murah tapi kira ok la jugak kualiti dia lebih kurng macam beli o9 je..Yaya tgok baju2 dia pon bnyk yang sama macam beli brg dlm o9 ni..ade dress,skirt labuh tu..skinny jeans...warna warni..suke Yaya tengok.. ^_^ Jimat sikit dari beli dlm o9..heeee


Berminat nak cari skirt labuh yg pinggang dia macam ni..tapi yang mcm ni xde yang menarik ati Yaya la..lau ade pon yaya tengok mcm xssuai pakai..xmtching dgn warna kulit..haha..ni la ssh org kulit golap ni..nak cari baju pon nak kne matching ngn warna kulit OK! huuuu Tapi Yaya beli jugak cuma bukan jenis pinggang dia mcm ni..len sikt but not bad..

Hasil dari window shopping kat situ adalah beli sikit sehelai skirt labuh dengan 2helai tshirt murah je..sbb pkir nk cari baju yang boleh dipkai selalu..bukan sebulan sekali..hahahah (tapi bukan pakai bju xbasuh ea!) Kalau nak diikutkan hati, nak je berhabis sakan beli macam2 kat sana sebab too much choice..variety plak tu..lau bleh nak beli dress,jeans tu, then seluar...mcm2 jenis selua plak tu..skirt labuh pon same..grrr gram xdpt beli tapi xpe..len hari ade...huuuuu *sedeyh =<*

Actually semalam pon ade p Tesco sini..tapi dengan mak Yaya la..shoping brg dlm Tesco skit..then sempat lagi berCOOL BLOG kat sana..ahaks! Bukan berblogging kat sana ea..xde mknenyer..huuu COOL BLOG laaa...yang Ambassdr dier Cik Heliza yang comel lotey tuuuuu..cer tengok laman seswang dia jap (Klik kat pic)
Alolo comey nyer dier..heeeeee =D

Yang ni best seller kate ko! tapi Yaya xrase lagi..rase yang lain dulu...huuuu

Disebabkan giler Oreo, so beli la rase Oreo ni..huuu sedap memang sedap..yg kurang enak biler makn ais dier (ni macam oreo blended la..*memang blend pon*) tapi sedap bila cair..ngeee ;p 

OREO BLOG! ^_^ nyummy...($3.90 je-lau xsilap atau kurang skit..err)

Mak Yaya pon nak jugak..beli ABC BLOG..maniss..tp sedap jgk
boleh mintak less sugar kat orang tu..lau nak ^^ ($2.80 jak)

Sesapa yang xpenah rase lagi COOL BLOG ni..boleh la try pasni..ade bnyk cawangan kot. Cer try tengok mane2 cawngn dia ade..ni pon Yaya baru taw COOL BLOG ni ade ka Tesco S.Alm tu..huuu;p Buat yang suke CHATIME tu boleh rase ni plak..lebih murah..sedap pon sedap.. ^_^ konyang den minum utk seketika..haha *pwot muncit* Lepas ni Yaya nak try CHOCOLATE BLOG yang best seller tu plak..ngee =D

Sekian,Wassalam =)

42 comments:

  1. cool blog.sedap. die nya biji2 itam tu sedap.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya xrase lg yg tu...
      pas ni kene rase..ngeeee ;p

      Delete
  2. banyaknyer.... beli.. pastu belikan saya sekali..haha

    saya dah update...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      pastu claim blik kt awk kan..OK! ^,^

      Delete
  3. x pernah try chatime so x tau nak banding harga..
    kalau sudi, tolong bagitau brape harga kedua2 produk minuman tu pls? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. prodk minumn yg mne?yg yaya try ni ke?
      ok nti yaya update kt entri ye ^_^

      Delete
  4. ehh, model tu pakai suar jeans saja.. diorg x bg pakai baju ek? erkk..

    area sy baru ada branch cool blog.. klau ada heliza baru nk pegi try ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xde bdnnyer pun..separuh je tu..
      amboiii.. ^,^

      Delete
  5. alahh. biasa laa. perempuan. haha. tadi kuar ngan mak, nak cari skirt labuh gak. mak cakap letih kuar ngan anak dara, abis kedai survei. keh3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kann...nasib baik mak yaya xde kate pape..mse g tgok2 kt kdai ni..lame jgk yaya pusing smlm dgn mak..nk usha2 je.. ;p

      Delete
  6. pernah shopping kat kedai thai tesco s.alam tu. mmg banyak choice sampai pening nak beli mana satu. huhu.. sedapnya chocolate blog. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..tp kdg2 je ade...dia kjap ade kjap xde..rase mcm setahun 2x je dia wat kat situ..huuuu
      eh dah rase ke chocolate tu? ^_^

      Delete
  7. pakaian kat kedai thai tu memang agak menarik..selalunya puteri suka beli skirt labuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...skirt labuh dia pon bnyk jenis..
      rmbang mte tgok..huuu

      Delete
  8. Replies
    1. tu la..geram je tgok mte dier yg bula tu..
      heeee

      Delete
  9. Hahah samela kita.. rasa mcm elok lagi beli yang dekat gerai-gerai orang Thai tu, design baju pun sama, tapi lagi murah kot, saya pun orang yg sangat control bajet (atau dalam kurungan, kedekut sikit hehehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kaannn..lebih bek simpan uet tu utk
      keprluan lain yg lebih penting..=)

      Delete
  10. yaya beli skirt yaya.. yg skg byk org pakai tu.. wana ade gak beli.. siyess comfortable lah...!!! wana just pakai dgn kemeja lengan pjg.. tp baju lepas kat luar.. huhu malu tayang pinggul kt org.. hahah.. anyway nice dear... g class pakai mcm tu jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...ok la tu...
      skrng tgh zaman skirt labuh..huhu;p

      Delete
  11. yaya, shopping dekat time square yang paling jimat ! kehkehkeh banyak baju yang super cantik rm10 tau ! .. serius :D sue mmg suka shopping situ dgn sungei wang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..ala..tau jln g mid je..senang..tp time square tu xtaw..huuu
      xpe..nti ajk mbr g sane plak ..tq gtaw..

      -yaya bukn kaki jalan..xtaw tempat..;p-

      Delete
  12. wahhhh...lepas jln2 shopping...lepas tu mkn2 pulak...memang syiokkk :)

    ReplyDelete
  13. suka juga coolblog..terutamanye oreo choclate tapi tak suka campur pearl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya xde cmpur pearl..oreo blend only..hehe

      Delete
  14. Selalu beli oreo blog vanilla plus pearl dalam rm4.10.. tp lg suke green tea vanilla + pearl.. dalam rm1.80 je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ade ke vanilla tu..hehe yaya xpasan menu2 dier..
      yg tpampang kt dshboard dia yg besa2 tu je nmpk..haha
      mura kan..^_^

      Delete
  15. shopping!! *mata bersinar *o*
    //eh cool blog..my faverettt~ ;p

    ReplyDelete
  16. baru cemalam telan cool blog ! wink3

    ReplyDelete
    Replies
    1. semistinyaa cedap , lazat , wink2 ^^v

      Delete
    2. sedap kan..hehe lepas ni beli lgi..hoooo ^o^

      Delete
  17. Ee kalau pergi Tesco je mesti beli cool Blog. Favourite. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni yaya pon nk wat cmtu..p sane je beli..
      barulah boleh tukar2 rase plak..hehe

      Delete
  18. aiNa pun selalu shopping times square je. Murah gila awk! skrg ni sale tgh menggila. ^^

    eh cool blog tu mmg sedap la. belanja satuw! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je...dtg la klang..ngeeee
      wahh kalo ramai yg kate time square tu mura mmg nk p
      ni..heeee =D

      Delete
  19. pyka pon sama suka sangat cool blog nie tambah2 yang Oreo punya sdapp nyeee . urmmm

    ReplyDelete
  20. wah menarik cool blog...anna nak cuba la... aduh,ketinggalan sungguh anna.. hahhahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya pon same..ni pon bru je cube..huuu

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016