Saturday, 24 November 2012

HIJAB FESTIVAL - IT'S ALL ABOUT HIJAB!

Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni my Ibu is cuti..so, apelagi..ajak jalan laaa...dari kul 11pagi smpai petang kua ngan Ibu Yaya ni..ciann penat drive..+penat ik0t anak gadis bongsu ni p jenjalan...weeee ^o^ sudahnya,last2 on da way balik Yaya drive la jugak....cian kat Ibu kiterr.. ^_^ 

Yaya p mana? hehe..Yaya hari ni p Karnival Hijab kat Anggerik Mall Shah Alam yang berlangsung dari semalam (23hb) sampaila hari esok..(25hb)..j0m layan gambo yang banyak cacat cela nih..sowila, cuma ade hp biasa yang + snap pic senyap2..kan..cmnila jadinyer...huuuu >,< xde kamera DSLR NIKON mahupun CANON..ade yang baik hati mau bagi?? ;p 

Lokasi Kejadian

PIN! Dapat FREE! ^,^

It's NEDA

Cun2 woo... @o@

My Ibu tengah tgok jubah...tengok jeeee... weeee ^,^

FINALLY! jumpa jugak ko kat sini...hehe
Bukan pe, Yaya selalu tengok kat FB offcial site dier, asyik mngidam nak beli dari tudung jenama AidiJuma (AJ) ni..tapi lau nak beli kene beli o9 la sebab kiosk dia jao kt KL kot..xde mase nak p kat sane..=_=
Gambar kat Anggerik Mall. Sumber FB..=>
Macam2 warna ada..murah plak..besh pakai..tetibe jadi suka plak nk pkai balik tudung bawal..^o^
Selalu pkai shawl/pashmina jee..=D

Pilih2...ni Inner bawal..

YES! dah berjaya beli! ^o^ 1 tudung bawal 2 tone & 2helai Inner bawal..
Camana tudung tu? Camni laaa.....
:
:
:
:
:
:
 :
 :
:
:
Tudung keluaran Datin Norjuma sendiri =)
Cantik kan dia..??
Macam tu la tudung yang Yaya beli...dan yang kat atas ni salah satu cara pemakaiannya.
Kat sebelah kiri tu guna Inner bawal dan kanan tu bawal 2 tone.. ^_^ 
Nak tengok Yaya pakai?xyah kot..nantila.....hehe ;p 

Suasana karnival..xbanyak pon yang buka..ni boleh dikatakan karnival secara kecil2..hehe bole ke..?;p

Ye..Ibuku akhrnya membeli jugak jubah kat sini..ade potongan 50%..corak belang rimau ke kuda belang nth tuu..huuu xpela..asal ibu ku suka..^,^

Yaya datang kerana Heliza Helmi...^o^ 
Tapi tadi pegi xde jumpa beliau p0wn.. =_= tapi dapat jumpa dan amik gambar Diana Amir!! ^o^
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
::
:
:
secara jauh...........hukhukhuk >,<
Dia tengah sibuk jadi pengacara atas pentas tu...xpe2..*sedeyh* =<

Apa pun petang tadi sebelum balik uma sempat g Aeon Bukit Raja...wat pe??? hehehehehehe 

TOMORROW okeyh! (25.11.12)
j0mmmm...;p Yaya sowang je layannn...ngeeee =D
*latar belakang tiada kene mengena dengan movie..haha*

Today (24.11.12)
Ade sesapa nmpak gadis di atas ni hari ni?
*NAPA X TEGO??!!* hahaha ;p
(ni la nmenyer makeup tipis....jerawat bnyk giler kt muka terlihat dengan jelass...grrr >,<)

P/s: rase cam xpuas hati..nak beli lagi tudung tu..esok....urmm apakah??^o^

UPDATE!! (25/11/2012)

Hehe.....update! hari ni memang xbleyh tahan godaan lalu lepas tgok meet Edward, Bella and new family-Renesmee, trus pecut g Anggerik Mall. Smpai je terus menuju tempat yang dihajati dan membeli apa yang patut..hasilnyer..
Yea...beli lagi..tudung AJ...^o^ tmbh koleksi Inner bawal..=D
Dan beli tudung kat gerai TASBEEH..lawa..tudung nyer kat bawah ni..dia bentuk segitiga..ade renda kat tepi n corak bunga..memang cun..senang nak pakai..hehe..xmahal pon..^_^

Ada macam2 wrna n jenis kain..Yaya pilih ni..^_^

p/s: nak wat review TWILIGHT tapi xde masa nak taip/update entri..bw pon xsempat..huuuu >,< Apapun m0vie Twilight yg last ni mmg end story terbaik....! for me laa..^,^

Sekian,Wassalam =)

54 comments:

  1. wahhhhh...mcm best ja pegi situu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2..sebab bnyk tudung,bju..tp hrge pon leh thn la.hehe

      Delete
  2. waa murah kot tudung aj 5 helai RM30. huhu.. ni yg jeles nih. ;)

    ReplyDelete
  3. waaa...nice la hijab2 ni semua... ^^ nak 1 free nk bg kat ibu ANa Ahmad

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi nk free..yaya xjual tau..^,^

      Delete
  4. yaya~!! waa meriah nya.. huhuhu.. =)
    sampai bila festival ni dear..? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai hari ni je yunk..nak g? ^_^

      Delete
  5. nak join tengok wayang. da lama tak g. bz !

    *sobsob T_T

    ReplyDelete
  6. uwaaa.. bestnya tp jauh.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..jao dri tmpat cik aisya kan..
      xpe2..nti kt ptjya adela tu..hehe

      Delete
  7. Replies
    1. eh xsakan lagi ni cik trah...sebb lom gji..
      hehe ;p

      Delete
  8. Tentu cantik jubah2 kat situ..akak suka pkai jubah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik..tp kene tgok jgk la...
      jubh cntik hrga msti cntikk ^_^

      Delete
  9. haa nape xtau nih? ruginye xdpt pegiiii :(

    ReplyDelete
  10. wah. banyaknya tudung. ni mesti yaya beli banyak . hehe

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. ehhh da ajak taw...
      utk org dok klang n s.alm je..hehe

      Delete
  12. wahh, my ibu is cuti *bahasa level tinggi ni, hikk..

    ehh, knapa diorg panggil tudung bawal?
    so, keliru laa, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe biasela..
      yaya pon xtaw..dah dorng pngl cmtu..
      ikut je la..nak pngil tudung empat segi pnjg sgt
      plak kan..hehe ^,^

      Delete
  13. xsempat pegi...sedih taw...huhu

    ReplyDelete
  14. Wah best nie.. mesti berpinar biji mata nak memilih. haha.

    ReplyDelete
  15. wa, murahnya.. mesti rambang mata nak memilih kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xrambang pon..cume lame nk pilih mne satu
      yg ptt dibeli..hehe

      Delete
  16. warghhh.. la yaya ke?? x sempat nk tegur..ag pun yaya bz sgt time tu.. plih brg.. ngeh3..

    ReplyDelete
  17. dh lama nak pegi terjah aj tu . hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..ni baru yaya dapat terjah..
      dpt agak yg AJ pon akn ade dlm festival tu..
      hehe ecececehhh ;p

      Delete
  18. kalau ler mak aku nampak ni. aiseyh. soping sakan ler.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kalo mak-mak memang laaa...
      beratus habis kot nti..;p

      Delete
  19. best laa..bunda belum pernah sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunda dok mne?nti adela tu kt tmpt bunda tuu
      ^,^

      Delete
  20. cantik2 tudungnyer...rugi x pergi. huhu

    ReplyDelete
  21. wahahaha... murahnyerr tudung tuu.
    meh la 1 kt cni.. hihihi

    ReplyDelete
  22. lawanya.....skrg mmg bawal punya trend :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..mcm2 wrne ade..
      makin menarik n tertarik..hehe

      Delete
  23. akak smpai skang pakai bawal lagi..bia la owg nak kata ketinggalan zaman pun..hehehe..selesa wpun nk kena iron dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya suka bawal tapi pyh pkai sebab nak kene
      btul2kan..lame..huhu ;p

      Delete
  24. comel2 tudung kt sini.. nasib baik xpegi, nnt msti byk habis duit ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2..hehe..;p
      yaya pon nsb bek la lum gj lau x..aihh >,<

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016