Sunday, 15 July 2012

SEGMEN RAMADHAN: JUADAH BERBUKA ANDA?

Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni Yaya nak join 1 segmen dari one of blogger nih..disebabkan bulan pose tgl bbrape hari je lagi, so cik Blogger - Aisya Ahd kite ni wat 1 segemn khas, utk taw apa juadah berbuka korang untuk dkongsi bersama. Manelah taw bleh bg inspirasi kt Cik Aisya kita ni utk wat juadah berbuka dia sendiri.

Meh ler j0in sesama..nak taw camane nak join, KLIK je kat banner bawah ni untuk p kat page link Cik Aisya ni okeyh! ^,^
Sharing is Caring ^,^


Juadah berbuka kegemaran Yaya semestinya yang WAJIB ada:
                    +           
             1) Air kosong                                                   2) Kurma

Ok..lepas tu..makanan tambahan..heehe ^,^
         @         
                Kebab Ayam                                                               Roti John

Haa tu je la yang Yaya makan...sume berasaskan roti-bg mgganti nasi ^,^ xnk makan bnyk.xsuke kenyang....^_^ ckup sekadar mgisi perut.kan..Tapi adakah makanan tu membantu Cik Aisya kite ni masak untuk juadah buka nanti..?? uhuuu coz sume beli..actually nak buat boleh je kan..rasenyer xssh sgt pon..cari je resepi nye kat tenet nii..^,^ kalau mak masak pun biase Yaya kurang mkn..lau Yaya sdri masak plak, masak pun yg senang2 je..mee gorng, nsi goreng ke..or buat roti sandwich je (yg ni Yaya sdri makan..;p) hooo..^o^ kene bnyk lagi belaja masak...-_- 

Then skunk nak tag other blogger plak..Cik Aisya kate min 2org..so Yaya tag 2org je la..;p heeee
Ok..done semua..
Selamat berpuasa pada semua blogger ok! ^,^

Sekain,Wassalam..=)

16 comments:

  1. Sama dengan wia suka minum air putih dan kurma..menu wajib time berbuka :)

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan
    jenguk dan follow awk.
    jemput ke blog sy :)

    http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/segmen-ramadhan-juadah-berbuka-anda.html

    ReplyDelete
  3. thanks sbab join.. =)

    betul tu, tak suke makan byk2 time berbuka.. pokoknya time puasa mmg tak makan byk la..

    polisi diet time puasa.. kurangkan makan, banyakkan ibadah.. betul tak? hehe.. *jgn terbalik sudah*

    ReplyDelete
  4. bulan puasa ni risau bab makan tang berbuka nanti . saya sendiri walau tak nak membazir pun tetap akan melalukan pembaziran juga . :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. knp pla? tkot TERblnje bnyk la tu..huuu ^,^

      Delete
  5. selamat bersegmen ye awak :)

    ReplyDelete
  6. kurma tu mmg wajib laa.. tambah2 kurma yuta ^^

    ReplyDelete
  7. makan ape yang sempat je ar... ahakz... bulan pose bulan rahmat.. ahakz...

    ReplyDelete
  8. Eh, cik yaya suka kebab n roti johnn,, ok la tu, timur tengah+barat..hekhek

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016